Az Év Irodája Design díj

Jobcapital

Adatlap megosztása

Cím: 7621 Pécs, Rákóczi út 17

Átadás éve: 2022 Q1

Ingatlan mérete: 450 m²

Irodában dolgozók száma: 23

Bérlő cég: Jobcapital

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Irodabútor

Nowy Styl Hungary Zrt.

Irodaszőnyeg, padló

Floor by Blue

Tervezés / belsőépítészet

Krizsán Barbara

Design & Build

Pálinkás Mariann és Helmeczi Orsolya

Rövid bemutatkozás

Felmértük. Megvalósítottuk. Használjuk.


Pécs egyik ikonikus irodaházának, a Fészek Irodaháznak megvásárlásával nem volt kérdés, hogy a saját főhadiszállásunkat is ideköltöztetjük és olyan irodát alkotunk, ahol a munkatársak, partnerek és az álláskeresők is „wow” élményben részesülhetnek.


HR tanácsadó cégként tudjuk, hogy egy vállalkozás legfontosabb erőforrásai a munkatársai. Ennek érdekében egy profi irodatervezéssel és berendezéssel foglalkozó céget felkértünk arra, hogy mérjék fel, mik az igényei a csapatunknak. Természetesen olyan irodakialakításra volt szükségünk, amelyben nem csak a kollégáink kerülnek nap, mint nap flowba, hanem a hozzánk ellátogató partnerek és az interjúra érkező álláskeresők is valami extra élményben részesülnek.


Célunk egy olyan tér létrehozása volt, ahol együtt tud lenni a csapat, de ezzel együtt lehetőség van mindenkinek néhány lépés megtételével az elvonulásra is. Fontos volt számunkra, hogy az iroda azt is kifejezze, hogy milyen ágazatban dolgozunk, tehát valahogy megjelenjen a HR, valamint az emberközpontúság és a Jobcapital-ra jellemző családbarát miliő.


A terek kialakításánál ezért esett a választás az open office-ra azzal a megkötéssel, hogy néhány lépésre elérhető legyen egy hely, ahol az online vagy telefonos interjúkat el tudják csendben végezni a kollégák. Erre az igényünkre ad megoldást a 4 tárgyaló mellett kialakított 4db phonebox, ahol hangszigetelt környezetben, nyugodt körülmények között lehet kérdezni a jelölteket, vagy egyeztetni a partnerekkel.


Közös igény volt arra is, hogy nagyon sok zöld növény között lehessünk a mindennapokban, így virágokkal teli válaszfalakat is elhelyeztünk több helyen. A gyors shopfloor megbeszélésekhez pedig a kanapéval, hintaszékkel és hintával berendezett „iroda-nappali” a legkedveltebb helyszín.


Generációk


Irodáink kialakításában szerettük volna megjeleníteni a ma aktív munkavállalói generációkat, így mindegyik irodánkat 1-1 generációhoz illő korszak szerint rendeztük be. Bejáraton belépve informális csíkok mutatják a tárgyalókhoz vezető utat.


Alpha generáció – 2011-


A legfiatalabb generáció az Alphák, akik a jelen kor szülöttei. A hozzájuk kapcsolódó modern megjelenést a nagytárgyalónk kapta meg. A letisztult, világos megjelenést a citromsárga székek, a zöld növények és a falon elhelyezett díjak és oklevelek színesítik. Az online meetingekre optimalizál technikával felszerelt tárgyaló üveg ablakait pedig a chip-ekre utaló matricázás fedi, ami szintén modern megjelenést biztosít kívül-belül a helységnek.


Z generáció – 1996-2010


Az ezredforduló éveiben született generációnál a babzsákok ás a filmekkel kapcsolatos elemek megjelenítését tartottuk meghatározónak. A tárgyalóban elhelyezett babzsákok színei úgy lettek kiválasztva, hogy ebben az időszakban az év színeinek is megszavazták azokat 1-1 évben. A falon pedig a DVD lemezekből kirakott Z betű mellett a tárgyaló üvegfalán, a Mátrixból jól ismert lecsorgó számok utalnak a filmes világra és egyúttal a controlling és a bérszámfejtők szomszédos irodájára.


Y generáció – 1980-1995


A jelenleg legaktívabb munkavállalói generáció korszakát úgy gondoljuk, hogy a zene, azon belül is a Disco jellemzi a leginkább. A színes üvegfalon belül a tárgyalóban piros bárszékek lettek elhelyezve a magasított asztal körül. A disco gömb mellett pedig a régi kazettákkal kirakott fal mutatja, hogy mely generáció érezheti igazán komfortosan magát ebben a helyiségben. A kazetták kivehetőek és retro magnóban indulhat is a zene.


X generáció – 1966-1979


Az X generációhoz tervezett tárgyalóban a már megnyugodott és saját családdal rendelkező generációt társítottuk, akiknél az otthon, a családias légkör megjelenítése volt a fókuszban. Tettük mindezt a korszakhoz illő retro tv-vel hímzett terítővel, vázával a tetején; az akkoriban elterjedt festett tapéta mintával és itt az alacsony asztal köré szintén retro-s narancssárga székeket helyeztünk el.


Baby Boomer – 1946-1965


Az idősebb generációról elnevezett Baby Boomer helységünk lett a Baba-mama és pihenő szobánk. Évek óta családbarát munkahely díjazottként fontos számunkra, hogy ha munkatársaink gyermekei, vagy a babázásban otthon lévő kollégáink meglátogatnak minket, akkor a gyerkőcök is le tudják foglalni magukat valahol. A szoba, amit mi csak „szuszi-szobának” hívunk, kiválóan alkalmas még arra is, hogy a húzós napokon pár percre elvonuljunk a mentális egészségünk megőrzése érdekében.


Az iroda nem csak koncepcionálisan, de műszakilag is átgondolt tervezést követően jött létre. Az egész irodát átszövő légkezelő rendszer lehetővé teszi, hogy a hosszabb meetingeken is mindig friss levegő legyen a helységekben. Az applikációk korában pedig kifejezett hasznos funkciója az irodánknak, hogy a legmodernebb hűtő-fűtő rendszer és a riasztó is telefonról irányítható.


Összefoglalva elmondható, hogy a kollégák igényeihez és a tevékenységünkhöz passzoló irodát sikerült megvalósítani, amit most mindenki nem csak rendeltetésszerűen, hanem örömmel használ.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Pécs belvárosában, mindentől egy karnyújtásnyira sikerült kialakítani egy olyan fészket, amely 100%-ban a csapatunk igényeire szabott. A modern megjelenés és a korszerű technikai felszereltség mellett rengeteg növényt helyeztünk el, valamint kiemelt figyelmet kaptak a közösségi tereink is, hogy minél családiasabb legyen az a környezet, ahol az időnk nagy részét töltjük. A nagy konyha és nappali rész nem véletlenül a kisebb csapatépítők és közös ebédek kedvelt helyszíne.


Humán erőforrás területen lévő cégként elkerülhetetlen, hogy a célközönségünkre is figyeljünk. A generációkat megjelenítő stílus tökéletesen támogatja a stressz és feszültségmentes állásinterjúk lebonyolítását. Szeretjük, hogy a sok kis apró részlet mosolyt csal az arcokra és beindítja az önfeledt kommunikációt.


Mutasd az irodád, megmondjuk ki vagy!


Úgy gondoljuk, hogy a Jobcapital irodája valóban tükrözi a benne élő csapatot:
Emberközpontú, modern, zöld, professzionális, családias, részletekre odafigyelő és harmonikus.