Nevezés

Az Év Tanácsadó Cége

JLL

Adatlap megosztása

Cím: 1054 Budapest, Szabadság tér 14

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

A JLL a világ 80 országában, 300 irodában mintegy 94.000 szakemberrel áll az ügyfelek rendelkezésére helyi, regionális és nemzetközi ingatlanpiaci kérdésekben.
A vállalat 2020 szeptemberében bejelentése szerint vállalja, hogy 2030-ra az összes JLL által használt épületben eléri a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást. A cég ezen túlmenően minden ügyfele és beszállítója felé is hirdeti a nettó nulla megközelítést.
A JLL Magyarországon 1992-ben nyitotta meg irodáját és az angol JLL 100%-os leányvállalataként működik, mint az egyik vezető kereskedelmi ingatlantanácsadó. Tevékenységünk lefedi az iroda-bérbeadást és bérlőképviseletet, a kiskereskedelmi és logisztikai bérbeadást, a műszaki tanácsadást és projektmenedzsmentet, a vagyonértékelést, főbb globális ügyfeleinknek nyújtott létesítménygazdálkodást és ingatlan adásvételi tranzakciókban tanácsadóként való részvételt.
Jelenleg 45 munkatársunk van, és 2018 közepe óta a magyar iroda látja el a környező dél-európai (Szlovénia, Horvátország, Szerbia) szakmai felügyeletét is.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Office Group
2020 Q1-Q3 időszak között a budapesti irodapiacon a bérlőképviseleti tranzakciók 20%-a a JLL tanácsadásával történt. Kiemelésre méltó eredmény, hogy a pandémia ellenére a bérlőképviseleti részleg növelte teljesítményét, és a 2020-as adatok alapján 25%-kal több irodaterület bérbeadásában vett részt az előző év ugyanezen időszakában mért adatokhoz képest.
Az Office Group által képviselt aktuális irodaportfólió 200.000 négyzetmétert tesz ki, 9 prémium irodaház képviseletében. Mindeközben, egyre növekszik a részleg képviseletében elérhető albérlet opció is az irodapiacon (2.830 nm).

Ipari- és logisztikai bérbeadás
A JLL közreműködésével folytatott sikeres bérlőképviseleti tárgyalások eredményeként az NCR Magyarország Kft. 2020 harmadik negyedévétől meghosszabbította bérleti szerződését a Prologis Park Budapest-Sziget ipari parkban a 39.250 négyzetméternyi raktár és gyártóterület bérleményére. A JLL életében a tranzakció az egyik legnagyobb méretű szerződéskötés a hazai piacon.

Kiskereskedelmi bérlőképviselet
2018-ban a JLL stratégiai tanácsadásának segítségével a Lindt&Sprüngli megnyithatta első magyarországi márkaüzletét a főváros budai oldalának vezető bevásárlóközpontjában. Az erős partneri együttműködésnek köszönhetően ma már négy hazai üzletet látogathatnak a csokoládé szerelmesei Budapesten. Kiemelkedő eredmény, hogy a kiskereskedelmi piacot nehéz helyzetbe hozó pandémia ellenére a jól felépített, hosszú távú expanziós stratégia vonala mentén tudtunk haladni, kiaknázva nemzetközi tapasztalatainkat, és kutatási eredményeinket. Ennek köszönhetően 2020-ban két üzlettel is bővülhetett a hálózat: áprilisban az Aréna Mall földszintjén, majd novemberben a Westend Bevásárlóközpont főbejáratánál nyitotta meg kapuit a márka.

Capital Markets
A JLL Tőkepiaci részlege 2020 legnagyobb értékű egyedi irodaház adásvételi tranzakciójában működött közre. A 23.500 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező Eiffel Square értékesítése során a csapat a vevőt, az Allianz Real Estate-et képviselte off-market tranzakció keretében. A sikeres szerződésaláírás tavasszal, a COVID első hulláma alatt történt, 2020 áprilisában.

Projekt Menedzsment
A JLL Projektmenedzsment részlege aktív évet zár, 2020-ban több mint 32.000 négyzetméter fit-out projektet adott át, melyből 12.000 négyzetméter a HQ projektek közé sorolandó.
Továbbá, ez év eleje óta a JLL-nél is elérhető Tétris Design&Build szolgáltatás szintén szép eredményekkel ünnepli egyéves fennállását, olyan neves megbízók irodakialakításán dolgozhattak 2020-ban, mint például az Agoda, Lenovo, Roche vagy a Siemens.

Értékbecslés
A JLL által értékbecsült ingatlanok összértéke éves szinten eléri a 7 milliárd eurót, ezzel a teljesítménnyel a piacvezető értékbecslők közé tartozik Magyarországon.