Az Év Asset Management Cége

INDOTEK GROUP

Adatlap megosztása

Cím: 1148 Budapest, Kerepesi 52

Rövid bemutatkozás

A magyar és amerikai tulajdonban lévő Indotek Csoport Magyarország egyik legnagyobb NPL (non-performing loans) menedzsmenttel és befektetésekkel foglalkozó, integrált tevékenységet végző ingatlanvállalkozása.
A követeléskezelésen belül elsősorban az ingatlanokkal fedezett vállalati követelések vásárlásával és az ezekkel kapcsolatos workout tevékenységgel foglalkozunk. Munkánkat elsődlegesen Magyarországon végezzük, míg regionális szinten – főként a közép,- kelet- és dél-európai piacon – folyamatos terjeszkedési stratégiát folytatunk. Mára 14 országban vagyunk aktívak. Legnagyobb értékünk saját kollégáink, akik mindennapi munkánkhoz szakmai tudásukkal teremtenek hozzáadott értéket.
Jelenleg 1,7 milliárd nm bérbe adható területtel rendelkezünk, 1,85 milliárd EUR értékű ingatlant kezelünk. Több mint 30 irodaház, 20 bevásárlóközpont és 100 logisztikai/ipari ingatlan van a birtokunkban. Bérlőink száma meghaladja a 3500-at.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az Indotek Csoport rugalmas üzleti megoldásokra képes, aminek a hátterét a profi szakember állományunk és a stabil tulajdonosi háttér egyaránt biztosítja. Kollégáink kiemelkedő tudását és hozzáállását bizonyítja, hogy a több mint 24 bevásárlóközpont (retail.indotek.hu) üzemeltetését és fejlesztését cégcsoporton belül végezzük. Az idei járványhelyzet okozta nehézségek ellenére bevásárlóközpontjaink számát tovább bővítettük és megteremtettük a biztonságos vásárlás feltételeit. Nem álltunk meg a kereskedelmi ingatlanjaink rekonstrukciójával, lépésről lépésre fejlesztjük és korszerűsítjük azokat. 2020-ban a Szeged Plaza és a Kaposvár Plaza korszerűsítését indítottuk el.
2020-ban megvásároltuk a Sofitel-t, 89,86 %-os tulajdonrészt szereztünk a Diófa Alapkezelő Zrt-ben, 24%-ot az Appennin Zrt.-ben. A Waberer’s-ben 24 %-os részvénycsomagot vásároltunk, vételi opcióval a fennmaradó 47,99 %-os tulajdonrészre. A tranzakciók során jelentősen bővült a kereskedelmi ingatlanjaink, irodaházaink száma.
Stratégiánk alappillérei a diverzifikáció és a folyamatos expanzió. Ezt mutatják befektetéseink és fejlesztéseink egyaránt. Magyarországon kívül külföldön is keressük azokat az üzleti lehetőségeket, ahol profitábilis és értékteremtő beruházásokat hajthatunk végre. Idén Horvátországban, Romániában és Bulgáriában neveztünk ki a lokális expanzióért felelős külföldi kollégát.
Működésünket áthatja az értékteremtő szemlélet, ugyanezen vezérelv mentén végezzük társadalmi felelősségvállalási tevékenységünket is. Célunk, hogy üzleti sikereinkre építve a társadalom jóllétét is szolgáljuk, ezért a családoknak, fiataloknak és egészségügyi intézményeknek nyújtott támogatásunk évről évre jelentősebb. A társadalomért végzett munka az Indotek-nél a vállalati kultúra szerves részét képezi. Az elmúlt két évben több mint 120 millió Ft-ot áldoztunk CSR tevékenységre, amelyet folyamatosan bővíteni kívánunk a jövőben.
2020-ban elnyertük az Év Befektetési Tranzakciója (belföld) díjat, másodszor adtuk át az Év Ingatlanpiaci Tehetsége elismerést.


Referenciák

OTP BANK, BKV, BudapestBank, Geodis, Universal Music, LifeTilt, Sketchers, Magyar Röplabda Szövetség, GLS, Groupama, H&M, Deichmann, Spar, Libri, Aldi, Diego, CCC Shoes, OBI, stb..


2020-as főbb fejlesztések:
Verde Vita Vác lakópark
Buda Bright lakópark
Pápay Park lakópark