Nevezés

Az Év Fejlesztő Cége

Horizon Development

Adatlap megosztása

Cím: 1052 Budapest, DEÁK FERENC UTCA 5.

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

Aktuális projektfilm:
https://www.youtube.com/watch?v=WgEbwmD2IvY&t

A Horizon Development 2006-os megalapítása óta nyújt világszínvonalú, integrált professzionális ingatlanszolgáltatásokat (a fejlesztéstől és fejlesztésmenedzsmenttől a bérbeadáson és marketingen keresztül az üzemeltetésig). Több mint 500.000 m2 prémiumkategóriás fejlesztéssel (irodaházak, bevásárló- és logisztikai központok, szállodák, ipari parkok, bemutatótermek, sportközpontok, luxuslakások) a cég a Közép-Kelet európai ingatlanfejlesztési és befektetési piac meghatározó szereplője. Legutóbbi referenciái közé tartozik több 100%-ban bérbeadott és sikeresen értékesített, számos nemzetközi díjjal jutalmazott, minősítetten fenntartható épület: a 25.000 m2 alapterületű Eiffel Square (2010), a 14.500 m2 alapterületű Eiffel Palace (2013), a 2016-ban átadott Váci 1 (13.750 m2), valamint a 2018-ban elkészült Promenade Gardens (25.000 m2). Folyamatban lévő fejlesztései a 2020-ban átadásra kerülő Szervita Square Building (12.500 m2), valamint egy marbellai luxus lakópark (2022).

A saját fejlesztésű ingatlanok üzemeltetése minden esetben a cég saját property management csapatának gondozásában marad, biztosítva ezzel a magas minőség fenntartását és a folyamatos visszacsatolás lehetőségét. Az üzemeltetési tapasztalatok nagy mértékben hozzájárulnak a komplex tanulási folyamathoz és az állandó fejlődéshez. A felmerülő igényekre adott új válaszok és a tökéletesített műszaki megoldások a Horizon Development tervezett fejlesztési projektjeibe integrálódnak. A saját fejlesztésű ingatlanok üzemeltetése mellett a Horizon Development 2019-ben külső mandátumként kapta meg a Park Atrium irodaház teljes bérbeadás menedzsmentjét, valamint üzemeltetési és marketing feladatait.

www.horizondevelopment.hu

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Horizon Development 2019-ben is több párhuzamosan futó fejlesztéssel formálta a hazai ingatlanpiacot, míg a nemzetközi színtéren szakmai kiállítások, versenyek és díjak fémjelzik a fejlesztő cég idei tevékenységét.

Promenade Gardens
A 25.000 m2 alapterületű, fenntartható modern épület 100%-os bérbeadottság mellett és egy sikeres értékesítést követően 2019-ben több hazai és nemzetközi díjjal igazolta vissza az ingatlanfejlesztő által megfogalmazott építészeti koncepciót és üzleti modellt (http://www.promenadegardens.hu/en/awards).
BREEAM Very Good környezetvédelmi minősítését 2018-ban, a LEED Gold minősítést 2019-ben kapta meg.

Szervita Square Building
A 12.500 m2 alapterületű Szervita Square Building Budapest belvárosának legnagyobb
érdeklődéssel várt prémiumfejlesztése. Az épület földszintjén, mezzaninján és -1-es
szintjén kiskereskedelmi szolgáltatások várják majd a nagyközönséget; az 1-4. emeleten irodaterek kerülnek kialakításra (amelyek már 2018-ban 100%-ban bérbeadásra kerültek), míg az 5. és 6. emelet luxuslakásoknak ad majd helyet. A modern, 7-emeletes épület különleges formavilágával, könnyed, éteri szerkezetével, lágy homlokzatkontúrjaival és tükröződő felületeivel organikusan illeszkedik híres szecessziós épületek által definiált építészeti környezetébe. A -2, -3, -4 és -5 mélygarázsszintek mind a lakosság, mind a ház bérlői és tulajdonosai számára parkolási lehetőséget biztosítanak majd. Az épület előtti park olyan hiánypótló közösségi tér lesz, amely belvárosi találkozási pontként definiálja újra a Szervita teret.

A teljes bontást és az 5-szintes földalatti garázs mélyépítési munkáit követően 2019. decemberéig az épület szerkezeti kivitelezése elérte a 4. emeletet. Az irodaterek tavalyi 100%-os bérbeadását követően ebben az évben a retail területek bérbeadása illetve a luxuslakások értékesítése kapott nagy hangsúlyt. Mindkét kategóriában aláírt szerződések fémjelzik az értékesítési- és bérbeadási csapat hatékonyságát. A projekt tervezett átadása: 2020. 4. negyedév.

A Horizon Development tavaly állapodott meg az olaszországi Luxury Living Grouppal. Európában első és egyetlen projektként kapta meg azt a privilégiumot, hogy luxuslakásait a Bentley Home
bútoraival, textúráival és burkolataival alakíthassa ki és a 'Furnished by Bentley Home' márkanevet viselhesse. A 2019-es milánói Salone del Mobile rendezvényen a Szervita Luxury Residences hivatalos kisfilmje és a projekt teljes építészeti koncepciója bemutatkozott, de az EXPO REAL és a MIPIM nemzetközi ingatlanfejlesztési kiállításon is a Budapest/Magyarország stand egyik ékköve volt a projekt. A 2019-es évben is folytatódott a Horizon Development szakmai együttműködése a milánói Metrogramma Építészeti Stúdióval valamint a Luxury Living Grouppal, és a projekt 2020-as átadásáig ez a közös gondolkodás végigkíséri majd a Szervita Square Building fejlesztési és kivitelezési folyamatát.

Luxury Residences, Marbella
A 15-20 db önálló épületből álló luxus villapark a spanyolországi Marbellán kerül megvalósításra a Horizon Development fejlesztésében, 2023-as tervezett átadással. A 2018-ban megvásárolt fejlesztési területen megvalósuló építészeti koncepció 2019-ben került véglegesítésre, és az év végét megelőzően a kapcsolódó engedélyeztetési és infrastrukturális fejlesztési igényeket is felmérte a cég.

Újbudai fejlesztési terület
A Feneketlen-tó közvetlen szomszédságában található fejlesztési terület jövője a fejlesztői elképzelés szerint egy olyan irodakoncepcióban valósul majd meg, ahol a jelenlegi elavult ipari- és raktárterületet (95% betonfelületet, mindössze 5% zöldfelületet) egy többfunkciós modern, fenntartható kereskedelmi ingatlan és 55% új zöldfelület (belső kert, zöldtetők és előkert) váltja majd fel. A jelenleginél tágasabb utcafront, a kiszélesített gyalogos passzázs, a lakóépületektől való nagy távolság, a kiváló megközelíthetőség, a sportolási lehetőségek közelsége és az épület kínálta szolgáltatások spektruma új építészeti minőséget teremt majd.