Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

HomeWork

Adatlap megosztása

Cím: 1024 Budapest, Margit krt 19-21.

Ingatlan mérete: 3600 m²

Tervezés / belsőépítészet

OK2 Építész Iroda

Tervezés / belsőépítészet

Demeter Design Stúdió

Ingatlanfejlesztő

Codic Hungary

Rövid bemutatkozás

A HomeWork egy lakó és iroda funkciót is magába foglaló vegyes fejlesztés, mely a II. kerület egyik legfrekventáltabb helyén, a Margit körút és a Rómer Flóris utca sarkán található műemléki iskolaépület és a környező zöldfelületek megújításával jön létre.


A felújított és kibővített épület legfelső 2 szintjén 15 lakás, az alsóbb szinteken pedig 3600 négyzetméternyi iroda, valamint fedett teraszú étterem, kávézó is várja majd az irodai dolgozókat, a lakókat és a vendégeket.


A teljesen felújított és kibővített 500 négyzetméteres park, a nyugodt belső kert és a zöldtető kombinációjával összesen 1300 négyzetméter kellemes, zöld környezetet teremtünk. A park és a közösségi tér nemcsak az épület lakóit, dolgozóit várja, de nyitva áll majd a lakosság előtt is.


A teljes zárófödémen kialakításra kerülő extenzív zöldtető a közismerten problémás Margit körút levegőminőségének javításához is hozzájárul.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A II. kerület egyik legfrekventáltabb helyén egy történelmi és műemléki jelentőséggel bíró többfunkciós épületet és a jelenleginél markánsan nagyobb, rendezett zöldfelületet alakítunk ki a HomeWork projekt keretein belül. Ezzel nemcsak leendő bérlőinknek, lakóinknak, de a kerületben élőknek is kézzelfogható értéket teremtünk.


A lakás-iroda vegyes funkciós fejlesztés önmagában biztosítja, hogy a projekttel nem csupán munkaterületeket, de minőségi otthonokként is jól vizsgázó életteret hozunk létre. Ezért a beruházás fontos része a privát teraszok, a közösségi zöldfelületek és egy új, nagyobb parkrész kialakítása.


A Margit körúti iskola 1883–1884-ben emelt épülete a főváros egyik legkorábbi iskolaépületeként védendő műemléki értéket képvisel, mely – az építészeti és műemléki értékek megőrzésével – a mai igényeket kielégítő terekkel kombinálva kap a jelentőségének megfelelő új, komplex funkciót. Mindezt egy kétéves projekt során, az épület teljes homlokzati rekonstrukciójával, tereinek részleges átalakításával és bővítésével, valamint jelentős, 1300 négyzetméternyi zöldfelület kialakításával biztosítja a Codic.


Tervező: OK2 Építész Iroda
Belsőépítészet: Demeter Design Studio


www.homework.hu