Az Év Irodája Különdíj

H&M Support Office

Adatlap megosztása

Cím: 1054 Budapest, Szabadság tér 14.

Átadás éve: 2015 Q2

Ingatlan mérete: 350 m²

Irodában dolgozók száma: 25

Bérlő cég: H&M, Hennes & Mauritz Kft

Kivitelezés / Fitout

törlhető - FITOUT Zrt. - törölhető

Tervezés / belsőépítészet

Apostroph Műterem Kft.

Világítástechnika

SOLINFO Lighting & Home

Irodabútor

Blue Business Interior Kft. - 35718

Rövid bemutatkozás

A H&M Hennes & Mauritz nemzetközi ruházati lánc magyarországi központi irodáját a Szabadság téri Freedom Palace irodaház műemlék jellegű épületében alakítottuk ki, ahol már a korábbi belső felújításnál is törekedtek a műemléki jelleg megőrzésére.


A megérkezés terét szerettük volna hangsúlyozni oly módon, hogy egyszersmind biztosítsuk a vendégek orientációját, a várakozás kényelmét és az iroda életének ergonomikus irányíthatóságát. Törekedtünk arra, hogy az előtérben megjelenési felületet biztosítsunk a cég aktuális marketing stratégiáját képező elemeknek. Az iroda belső forgalmának jelentős részét is az előtéren keresztül lehet lebonyolítani, amely ilyenformán találkozási pont is egyben.


A különböző léptékű és jelentőségű megbeszélésékhez differenciált módon biztosítunk helyiségeket a kisebbtől a nagy tárgyalóig, a telefonszobától a pihenőig. A méretes teakonyhában így nem csak a kávézáshoz és az étkezéshez szükséges teret oldjuk meg, hanem a kötetlenebb egyeztetések helyszíne is itt található.


A reprezentatív tárgyaló és a vezetői irodák tervezésénél illeszkednünk kellett az egyébként elegáns eklektikus világhoz. A historizáló módon helyreállított belső terekből egyedül az impozáns korabeli csillár hiányzott, amelyet modern megjelenésű füzérekkel pótoltunk. A nagyterű iroda munkahelyeinek kiosztásánál a történeti épület nyílászárói méretrendszerének ritmusát követtük, úgy hogy az üvegfalakkal tagolt tér mégis egységes maradjon.


Az iroda „szín” világát a szürke és fehér árnyalatai határozzák meg, amelyből így még jobban kiemelkedik az egyedüliként élőbb színben pompázó céglogó.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az iroda meglátásunk szerint jól fejezi ki a ruhaértékesítés kettősségét, amely egyfajta láthatatlan feszültségként lebeg az eladási SZÍNTÉR, és a gyártási/adminisztrációs HÁTTÉR között. A RÉGI és az ÚJ, az IRODÁK és a KISZOLGÁLÓ terek közötti egyértelmű határvonal adja a tiszta elrendezést, amelyet a végletekig redukált formai megoldásokkal forrasztottunk össze.


A program és a diszpozíció biztosítja a munkahely ergonomikus használatát. A bútorozásban kiemelt figyelmet fordítottunk az egészséges méretű egyéni tér biztosítására. Ezt jól érzékelteti példaként, hogy az egyes asztalszigetek végén található egy-egy munkahely, amelyet kifejezetten az átutazó vendégek számára tartanak fenn. Az ötödik pozíció szándékosan eltér a szokásos elrendezésektől, ezért nagy odafigyelést igényelt, hogy olyan bútorcsaládot válasszunk, amely a szokatlan elrendezésben is egységes megjelenést biztosít.


A historizáló és kortárs építészeti elemek harmonikus együttélését segíti az egységes szürkésfehér, semleges hatású skandináv színvilág: így válik az építészet visszafogott környezetté és biztosítja a benne jelenlévő személyek, illetve a legújabb divattrend szerint készített ruháik számára a kitüntetett szerepet. Ennek köszönhetően a megvalósult iroda túlmutat az irodai munkavégzés igényeinek kielégítésén, mert itt a létrehozott építészet a visszafogott eszközeivel, a cég mindenét jelentő ruhákat helyezi előtérbe.