Az Év Fejlesztő Cége

GTC Magyarország Ingatlanfejlesztő Zrt.

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Népfürdő utca 22

Rövid bemutatkozás

A GTC-csoport a KKE-régió vezető ingatlanbefektető és -fejlesztő társasága, tevékenységének központjában Lengyelország és Közép-Kelet-Európa országai állnak. A csoport 1994 óta 73 magas minőségű, modern irodaházat és kereskedelmi ingatlant fejlesztett a régióban – teljes területük meghaladja az 1,3 millió négyzetmétert.
A GTC portfóliójába jelenleg 47 kereskedelmi ingatlanprojekt tartozik, amelyek összesen 762.000 négyzetméter iroda- és kereskedelmi területet kínálnak Lengyelországban, Szerbiában, Magyarországon, Romániában, Horvátországban és Bulgáriában. További 336.000 négyzetméter kereskedelmi és irodacélú fejlesztés áll előkészítés alatt Közép-Kelet-Európa nagyvárosaiban – ebből közel 63.000 négyzetméter építése már elkezdődött.
A GTC S.A. részvényeit a Varsói Tőzsdén (WSE) jegyzik, a társaság papírjait az mWIG40 is tartalmazza. A GTC részvényei belföldi jegyzéssel ugyancsak elérhetők a Johannesburgi Tőzsdén.


A 2000-ben alapított GTC Magyarország a varsói Globe Trade Centre S.A. tagjaként a hazai ingatlanpiac egyik meghatározó szereplője. Az alapítása óta eltelt 19 évben öt nagy irodaberuházást hajtott végre Budapesten, jelenleg összesen 125.450 négyzetméter bruttó bérbe adható területtel rendelkezik. Jelenleg a GTC Magyarország tulajdonában és kezelésében áll Budapest legmagasabb irodaépülete, a Duna Tower, továbbá a Center Point 1&2 és - folyamatban lévő projekt- Center Point 3 irodaház, valamint a GTC Metro és a Spirál irodaház. A vállalat jelenleg a Pillar Irodaház 29.000 négyzetméternyi bérbe adható irodaterületének fejlesztésén dolgozik.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A cég idén nyáron a Warburg-HIH Invest Real Estate GmbH számára értékesítette az egy éve átadott 21 ezer négyzetméteres GTC White House irodaházat, ami az év legnagyobb tranzakciói közé sorolható.
Emellett elindította a 2022 első negyedévi átadással tervezett 29 ezer négyzetméteres Pillar irodaház projektjét, ami szintén a Váci úti irodafolyosón valósul meg és amit októberben szinte teljes egészében bérbe adott az ExxonMobil számára. A hazai irodapiac tranzakcióinak történetében ez a legnagyobb megállapodás, amit még fejlesztés alatt álló irodára kötöttek. Az ExxonMobil a népszerű Váci úti irodafolyosó közelében választotta ki a hozzávetőlegesen 27.500 négyzetméteres irodateret. Többi projektjéhez és teljes portfóliójához hasonlóan a GTC az új Pillar építése során is fenntartható technológiákat alkalmaz, magas minőségi színvonalat és makulátlan projektmenedzsmentet biztosít. Mivel az épület egészét az ExxonMobil veszi bérbe, részese lehet a design kialakításának és az építés fázisainak is. A felek közötti folyamatos egyeztetés a biztosíték arra, hogy a Pillar valóban a bérlő igényeinek megfelelően készül el, a környezettudatos megoldásoktól az elektromos töltőállomásokon át az éttermek és gyermeknapközi kialakításáig, valamint az egyéb kényelmi szolgáltatásokig.


A cégnek továbbá a Váci út 85. szám alatt is zajlik a tavaly szeptemberben bejelentett irodaprojektje. A Center Point 1-2. mellett megvásárolt 6500 négyzetméteres telken épül a Center Point 3. irodaház, aminek megvalósulásával az irodaközpont teljes összefüggő bérbe adható területe 78 ezer négyzetméterre bővül.


Referenciák

ExxonMobil, IBM, Huawei, Honeywell, ABB, Ecolab, TMF Group, BlackRock, MetLife, Budapest Bank, Spaces