Nevezés

Az Év Fejlesztő Cége

GTC Magyarország Ingatlanfejlesztő Zrt.

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Népfürdő utca 22

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

A GTC-csoport a KKE-régió vezető ingatlanbefektető és -fejlesztő társasága, tevékenységének központjában Lengyelország és Közép-Kelet-Európa országai állnak. A csoport 1994 óta 73 magas minőségű, modern irodaházat és kereskedelmi ingatlant fejlesztett a régióban – teljes területük meghaladja az 1,3 millió négyzetmétert.
A GTC portfóliójába jelenleg 47 kereskedelmi ingatlanprojekt tartozik, amelyek összesen 762.000 négyzetméter iroda- és kereskedelmi területet kínálnak Lengyelországban, Szerbiában, Magyarországon, Romániában, Horvátországban és Bulgáriában. További 336.000 négyzetméter kereskedelmi és irodacélú fejlesztés áll előkészítés alatt Közép-Kelet-Európa nagyvárosaiban – ebből közel 63.000 négyzetméter építése már elkezdődött.
A GTC S.A. részvényeit a Varsói Tőzsdén (WSE) jegyzik, a társaság papírjait az mWIG40 is tartalmazza. A GTC részvényei belföldi jegyzéssel ugyancsak elérhetők a Johannesburgi Tőzsdén.

A 2000-ben alapított GTC Magyarország a varsói Globe Trade Centre S.A. tagjaként a hazai ingatlanpiac egyik meghatározó szereplője. Az alapítása óta eltelt 19 évben öt nagy irodaberuházást hajtott végre Budapesten, jelenleg összesen 125.450 négyzetméter bruttó bérbe adható területtel rendelkezik. Jelenleg a GTC Magyarország tulajdonában és kezelésében áll Budapest legmagasabb irodaépülete, a Duna Tower, továbbá a Center Point 1&2 és - folyamatban lévő projekt- Center Point 3 irodaház, valamint a GTC Metro és a Spirál irodaház. A vállalat jelenleg a Pillar Irodaház 29.000 négyzetméternyi bérbe adható irodaterületének fejlesztésén dolgozik.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A cég idén nyáron a Warburg-HIH Invest Real Estate GmbH számára értékesítette az egy éve átadott 21 ezer négyzetméteres GTC White House irodaházat, ami az év legnagyobb tranzakciói közé sorolható.
Emellett elindította a 2022 első negyedévi átadással tervezett 29 ezer négyzetméteres Pillar irodaház projektjét, ami szintén a Váci úti irodafolyosón valósul meg és amit októberben szinte teljes egészében bérbe adott az ExxonMobil számára. A hazai irodapiac tranzakcióinak történetében ez a legnagyobb megállapodás, amit még fejlesztés alatt álló irodára kötöttek. Az ExxonMobil a népszerű Váci úti irodafolyosó közelében választotta ki a hozzávetőlegesen 27.500 négyzetméteres irodateret. Többi projektjéhez és teljes portfóliójához hasonlóan a GTC az új Pillar építése során is fenntartható technológiákat alkalmaz, magas minőségi színvonalat és makulátlan projektmenedzsmentet biztosít. Mivel az épület egészét az ExxonMobil veszi bérbe, részese lehet a design kialakításának és az építés fázisainak is. A felek közötti folyamatos egyeztetés a biztosíték arra, hogy a Pillar valóban a bérlő igényeinek megfelelően készül el, a környezettudatos megoldásoktól az elektromos töltőállomásokon át az éttermek és gyermeknapközi kialakításáig, valamint az egyéb kényelmi szolgáltatásokig.

A cégnek továbbá a Váci út 85. szám alatt is zajlik a tavaly szeptemberben bejelentett irodaprojektje. A Center Point 1-2. mellett megvásárolt 6500 négyzetméteres telken épül a Center Point 3. irodaház, aminek megvalósulásával az irodaközpont teljes összefüggő bérbe adható területe 78 ezer négyzetméterre bővül.