Az Év Irodaháza

GREE Légkondicionálók Vezérképviselet Irodaháza

Adatlap megosztása

Cím: 5540 Szarvas, Arborétum utca 2.

Átadás éve: 2023 Q1

Ingatlan mérete: 1314 m²

Bérlő cég: Cool4u Kft.

Rövid bemutatkozás

Kattints ide a GREE irodaház részletes bemutatásához


Szarvason – a Holt-Körös partján – a védett mocsárciprusok által övezett festői szépségű telken kapott helyet a város első modern hi-tech épülete, melynek erkélyéről és teraszáról a Körös folyó és a patinás óváros tárul elénk a Millenniumi emlékművel és a Bolza-kastéllyal.
Meglátásunk, hogy minden jól fejlődő városnak van egy ó- és egy újvárosi része, melyet nem ritkán egy folyó választ el egymástól. Ebbe a világtendenciába szeretnénk Szarvast becsatlakoztatni a városképet meghatározó épületünkkel.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az épületben intelligens rendszerek vezérlik a frisslevegő betáplálást, a hőmérséklet szabályozást, az árnyékolást, a világítást, a professzionális audió és videó technikát. Az épület tudja, hogy melyik évszakban van és ismeri a nap állását. Időjárás állomás méri a csapadékot, a hőmérsékletet, a szél erősségét, a fényerősséget, és több napra előre meg tudja határozni a várható időjárást is. A hőmérséklet, páratartalom és friss levegő szabályozás a Loxone automatikának köszönhetően teljesen öntanuló és automatizált. A legkellemesebb közérzet biztosítása érdekében a levegő minőségét folyamatosan monitorozza a rendszer. A hűtést és részlegesen a fűtését is, Gree gyártmányú, 3 csöves GMV6 típusú, hőszivattyús központi klíma látja el, amely nem csak az országban az egyetlen ilyen rendszer az építés pillanatában, de Európában is kevés található meg belőle. Megújuló energiát használnak fel a fűtéshez a rendszer részét képező legújabb Gree levegő-víz hőszivattyúk. Az irodaházban kiépített rendszer a különböző helyiségek igényeit figyelembe véve a komfortosabb hőérzet elérése érdekében az egyik helyről a másikra tudja épületen belül szállítani a hőt, képes az egyik teremben hűteni a másikban fűteni is egyszerre. Mandik légkezelők biztosítják mind az irodákban mind pedig az Újváros Bisztróban a szellőzést, melyek egyben az épületen belüli páraszabályzást is megoldják.


Arcfelismerős rendszer lett telepítve a beléptetésre, mely kezeli a jogosultságokat. Előre generált és megküldött QR kódok segítségével az irodaházba érkező vendégek idő és helység korláttal ellátott jogosultságot kaphatnak a belépésre.


A lobby tér közvetlen kapcsolatban áll a bemutatótérrel és magában foglalja a recepiót is. A bemutatótérben a legmodernebb OLED transzparens kijelzőből 3db hivatott erősíteni a hi-tech vizuális élményt, melyek a tartalmakat úgy jelenítik meg, mintha a térben lebegnének. A teljes épületben magas minőségű háttérzenei hangrendszer kap helyet, amely a kellemes munkakörnyezet megteremtését és a kikapcsolódást szolgálja és az épületaudio rendszer részét képezi.


A természetet épületen belül a mocsárciprusok törzsét szimbolizáló világító rudakkal ás az aulában ültetett chilei aruakália bonsai-al elevenítjük meg. Az aruakália leveleinek a mocsárciprusok leveleivel való hasonlósága miatt választottuk ezt a különleges két méter magas fát, mely a márvány recepciós pult mögött kapott helyet. Az automata, talajnedvesség mérővel ellátott öntözés, és a bonsai felett levő üveg átriumon keresztül beáramló fény biztosítja, hogy a növény jól érezze magát.


A földszinten található tárgyalók a felhasználási igény szerint különválaszthatók, vagy összenyithatók. Előbbi esetben tárgyalások, utóbbi esetben nagy létszámú konferenciák, valamint oktatások megtartásához is alkalmas ez a térrész. Jelszelekciós rendszer biztosítja a hangzónák és az eszközök zavartalan felismerését a tárgyalók mindkét állapotában. Az első tárgyalóban egy 110”-os látványos óriás kijelző került kiépítésre, valamint integrálásra került egy videokonferencia rendszer is. Az interaktív konferenciák, oktatások, prezentációk rögzítésére is lehetőséget biztosít a rendszer a hangtechnikai elemek és két PTZ kamera felhasználásával. A tárgyalórészekben a multimédiás hangosítás mellett kiemelt fontosságú a beszédérthetőség megtartása, amit egy mennyezeti, illetve két asztali térmikrofon tesz tökéletessé. Minden tárgyaló bejáratánál helyet kapott egy-egy teremfoglaltságjelző eszköz, amely rendszerbe illesztve menedzselhetővé teszi a termek foglalását.
Távirányításra elsötétedő és áttetszővé váló üvegfelület nyújt betekintést a gépházba.


A mozaik történelmi fővárosában Ravennában székelő olasz Sicis kerámiagyártó egyedileg hozzánk tervezett márvány mozaik padlója díszíti az Újváros Bisztrónak helyet adó részét az épületnek, melybe 24 karátos arany mozaikok is kerültek. A Sicis cég Cosmati vonalával a XII. és XIII. századi római márvány munkások díszeit eleveníti meg, melyek több száz éven keresztül díszítették Európa legjelentősebb palotáit, templomait.
Kultúra, természet, design, tapasztalat, egyediség, találékonyság, luxus és jövőkép. Ezek a szavak foglalják össze a Visionnaire által képviselt értékeket. Ipe Cavalli Visionnare luxus bútorok díszítik az irodaház tulajdonosi irodáját, de nem mehetünk el szó nélkül az irodaház lelkét adó Martex cég Exclusive sorozatátak ergonomikus irodabútorai mellett sem, mint ahogy az Újváros Bisztró burkolatához egyedileg gyártott Siches bútorok, vagy a bisztró galériáján levő Bentley bútorok mellett sem, és a Cattelan Italia design komódjai és dohányzóasztalai mellett sem.


Tervezők

A kétszintes, összesen 1314 m2-es hi-tech létesítmény ad otthont a Gree Magyarországként ismert Cool4u Kft irodáinak és az Újváros Bisztrónak.


Az épület tervezője a Tiba Építész Stúdió, akinek nevéhez számos Budapest városképét meghatározó épület tervezése fűződik, de Magyarországon kívül számos európai országban is terveztek projecteket, köztük Cipruson, Németországban, Hollandiában és az Egyesült Királyságban is. Nevükhöz fűződik a Magyar Telekom Székház, a Párisi Nagy Áruház (divatcsarnok), a Váci Greens Irodaházak, a Duna Passage, a Deák Palota, a Skála Metró és számos jól ismert egyéb épület és hotel, tervezése, felújítása.


Az épület kivitelezője az ipari építésben és csarnoképítésben jeleskedő EV Bau Kft volt. A kivitelezés során közel 1000 m3 beton és több mint 100 tonna betonacél került beépítésre. A megrendelőbarát kivitelezővel a project zavarmentesen valósulhatott meg.


Az irodaház innovatív technológiáinak kialakítását a Verdom Kft. és az Apache Design Kft végezte el, a belsőépítészetért pedig a TA Design és a SIL Design Kft. felelt.