Nevezés

Az Év Lakóingatlan Fejlesztése

Grand’Or by Cordia

Adatlap megosztása

Cím: 1072 Budapest, Nagy Diófa utca 14

Átadás éve: 2021 Q4

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Ingatlanfejlesztő

Cordia

Rövid bemutatkozás

A Grand’Or a pesti vigalmi negyedben, a megújuló Blaha Lujza tér közelében található. A fejlesztés földszint + 6 emeletes épületében összesen 107, változatos kialakítású, funkcionálisan jól berendezhető otthon kap helyet, amelyek túlnyomó többsége a csendes belső udvarra néz. A lakóház lakáskínálata a közel 28 négyzetméteres stúdióktól a 132 négyzetméteres otthonokig terjed. A földszinti lakások kertkapcsolatosak, az emeleti otthonok mindegyikéhez tágas erkély tartozik.

Az épületet egyedi tervezése és építészeti megoldásai is figyelemre méltóvá teszik. Mivel a lakóház homlokzata az utca felé hibrid funkciót takar, a LAB5 architects építésziroda egy olyan kortárs homlokzatot tervezett, mely úgy illeszkedik a kerületre jellemző eklektikus házak merev tagolásához, hogy közben – a környező bulinegyedhez híven – játékos is egyben, így a környezetében értelmezhető marad. Az így létrejött homlokzat ritmikusan változó, a funkciót tükröző ablakai egy jól meghatározott, függőleges és vízszintes tagolású rendszerben élnek, mely alól csak a lábazat konvencionális kompozíciója tér el, mint a látvány leghangsúlyosabb része. Annak ellenére, hogy a homlokzat játékos, a mögöttes raszter megnyugtatja a szemet, így illeszkedve a Nagy Diófa utcaképébe. Az utcai homlokzaton elemes ragaszott burkolattal készült, a belső udvarban világos vakolt felületek övezik az erkélyek függőleges rendjét, az itt alkalmazott arányrendszer és az ablakok mérete pedig hasonló az utcai elrendezéshez.

A Grand’Or különleges lokációja szintén vissza nem térő lehetőséget nyújt mind a belvárosi otthont keresőknek, mind az ingatlanjukat hasznosítani vágyóknak. A Nagy Diófa utca környéke a budapesti ingatlanpiac egyik legizgalmasabb, legfrekventáltabb része, amely a belváros összes előnyét magában hordozza: remek közlekedési ellátottság és minden igényt kielégítő szolgáltatási környezet jellemzi. Ez a negyed Budapest számos kiemelt látnivalójától és a legismertebb belvárosi szórakozóhelyektől, éttermektől is csupán sétatávolságra található. A Grand’Or lakásaiban minőségi, rövid és hosszútávú tartózkodásra egyaránt alkalmas apartmanok alakíthatók ki.

A 4-6-os, 47-es és 49-es villamosok mellett a 2-es és 3-as metróvonal, a 74-es trolibusz, valamint számos nappali és éjszakai buszjárat érhető el csupán pár perces sétával. A legnépszerűbb üzletek, éttermek, szolgáltatások, bevásárlóközpontok, illetve kulturális és szórakozási lehetőségek szintén megtalálhatók a közelben.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

• kivételes lokáció és koncepció
• egyedi tervezési és építészeti megoldások
• a belvárosi otthont keresőknek és a befektetőknek is ideális
• energiatakarékos lakások, BB energetikai besorolás, megfelel az MNB NHP Zöld Otthon Program feltételeinek
• mélygarázs, a lakások számát felülmúló parkolóhelyekkel