Nevezés

Az Év Lakóingatlan Fejlesztése

Grand Corvin by Cordia

Adatlap megosztása

Cím: 1082 Budapest, Corvin sétány 7

Átadás éve: 2020 Q4

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Ingatlanfejlesztő

Cordia

Rövid bemutatkozás

A LAB5 építésziroda tervei alapján, két ütemben megépülő Grand Corvin az utolsó lakóingatlan-fejlesztés a Robert Townsend angol tájépítész által tervezett Corvin Sétány mentén. A fejlesztés Budapest szívében, a Nagykörút és az Üllői út találkozásánál megújult városnegyedben található. A közeli közlekedési csomópont (M3-as metróvonal és a 4-6-os villamos) és a terület átgondolt koncepciójának köszönhető, teljeskörű szolgáltatási környezet együtt biztosítja a lakók kényelmét.

A Corvin Sétány 2010-ben elnyerte Európa legjobb vegyes-funkciós ingatlanprojektje címét az International Property Awards szakmai megmérettetésén, valamint első helyezést ért el a FIABCI magyarországi tagozatának ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatán, 2014-ben pedig elnyerte az ingatlanfejlesztés Oscar díjának is nevezett Urban Land Institute (ULI) Global Award for Excellence díját is. A helyi önkormányzattal közösen megvalósított, kelet-közép-európa legnagyobbjának számító városrész-megújítási projekt olyan területen valósult meg, amelyet alig másfél évtizeddel ezelőtt is még rossz minőségű, alacsony komfortfokozatú, leromlott állapotú lakások jellemeztek és az egész környék rossz hírű negyednek számított. A projekt keretében összesen 22 hektár terület újult meg, ahol összesen 800 millió euró értékben több mint 3000 lakás, 100.000 négyzetméter irodaterület és 50.000 négyzetméter kereskedelmi ingatlan épült meg - utóbbiak alapvetően a Corvin Plazán belül.

A Grand Corvin a sétány 8. lakóépülete, a teljes Corvin-negyedet tekintve pedig a vállalatcsoport 10. lakóingatlan-beruházása. A Grand Corvin első ütemét hamarosan birtokba veszik lakói, a második ütem pedig a szerkezetépítési munkálatoknál tart. A 942 négyzetméteres belső zöld kerttel rendelkező fejlesztés 1. ütemében 194 lakás található, a 30 négyzetméteres stúdióktól a 132 négyzetméteres családi otthonokig – a földszinti lakások kertkapcsolatosak, illetve minden emeleti lakáshoz külön erkély tartozik. Az első ütem lakásaiban a mindennapok során mobiltelefonról vezérelhető okosotthon-megoldások szolgálják az itt lakók kényelmét: wifin keresztül, távolról irányíthatják a konnektorokat, a lámpákat és a redőnyöket, de a beltéri hőmérsékletet is szabályozhatják egy okostelefonos alkalmazáson keresztül. A tulajdonosok a saját igényeiknek megfelelő funkciókat válogathatják össze a számtalan lehetőségből.

Az épület különlegességét – az exkluzív kialakításon és nívós anyaghasználaton túl – az adja, hogy a környéket megújító, nagyvonalú beruházássorozat befejező eleme. Miután a Corvin Sétány mentén ez az utoljára felépülő lakóház, zárja a sétány térfalait, illetve egyszerre illeszkedik a korábban létrejött épületekhez, és mutat fel egyedi karaktert. Az épület beépítési kontúrja a Corvin Sétányt záró két irodaház "cour d'honneur" szerű tömegformálására is finoman reagál, átmenetet képezve a már meglévő és újonnan épülő házak eltérései között.

Az egyes tömegek szerinti karakterekre bontott homlokzat a felhasznált anyagok és színek miatt különleges. A folytatólagosságot leginkább az anyaghasználattal érték el a tervezők, azaz a Corvin Sétányra néző homlokzaton – a korábbi házakhoz hasonlóan – a kőburkolat a jellemző, a téglaburkolatok alkalmazása pedig a régi épületek architektúráját szimbolizálja. A fém homlokzatburkolat színében hasonul a sétány korábban felépült házainak színesebb homlokzati anyagaira (trespa, vakolat, textil árnyékoló stb).

Kihívást jelentett a telek tájolása, de az északi homlokzat elhelyezkedésből adódó túlsúlyát az aranyosan, bronzosan, finoman tükröződő fém homlokzatburkolatnak köszönhetően a fény becsillantásával ellensúlyozták a tervezők. Az alapvetően egymásra merőleges épületszárnyak nem a sétányra, hanem a szomszédos Tömő utcára merőlegesen lettek szerkesztve, így nem tisztán északra tájolt lett a homlokzatok többsége, hanem vegyesen É-K, ill. D-NY-i. Az így kialakuló teresedések, udvarok változó méretű tereket nyitnak az egyes ablakok előtt.

Mivel a Grand Corvin épülete zárja le a korzót, a sétányon ez az utolsó lehetőség a befektetésre, új lakóingatlan vásárlására. Ez azért jelentős szempont, mert az elmúlt tíz évben a négyzetméterárak megduplázódtak a Corvin Sétányon, és az itt található lakások lényegesen magasabb bérleti díjért adhatók ki, mint a környékbeli ingatlanok. A Corvin Plaza közelsége, a kiváló közlekedési ellátottság, valamint a közelben található számos irodaház és felsőoktatási intézmény garantálja azt, hogy a lakások könnyen bérbe adhatóak, így kiemelkedő hozamú, biztos befektetési lehetőséget jelentenek.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

• kivételes lokáció a nemzetközileg is elismert Corvin Sétányon: a projekt Közép-Európa legnagyobb városrész-rehabilitációs beruházásának része Budapest szívében;
• a lakók kényelmét célzó kialakítás: okosotthonok, mélygarázs, parkosított belső kert, minden lakáshoz terasz vagy erkély tartozik;
• különleges szerep a Corvin Sétány életében: ez az utolsó lakóingatlan a Corvin Sétány mentén;
• egyszerre illeszkedik a korábban létrejött épületekhez és mutat fel egyedi karaktert, zárja a korzó térfalait.