Az Év Design Irodája

Google iroda

Adatlap megosztása

Cím: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 26-28.

Átadás éve: 2015 Q1

Ingatlan mérete: 200 m²

Irodában dolgozók száma: 12

Bérlő cég: Google

Rövid bemutatkozás

A Google irodák világszerte ismertek játékos, díszletszerű megjelenésükről.


A budapesti iroda esetén a spa kulcsszóra esett a választás, mert a fővárosban majdnem 500 forrást tartanak számon, ezért kiérdemelte a fürdőváros megnevezést. A tervek kidolgozása során nem hagyhattuk figyelmen kívül a magyar vízilabda jelentőségét, ami az évek során ugyanúgy a hazai fürdőkultúra részévé vált. A sport megjelenését az üzleti élet versenyszellemével állítottuk párhuzamba. Mivel ezek az intézmények helyet adnak sportmedencéknek és kültéri pihenőterületeknek egyaránt, adott volt, hogy minden helyiséget az irodán belül más-más témának szenteljünk. A fürdők ilyesfajta változatossága miatt kapott helyet egy szauna és egy gőzfürdő, a vízilabda-aréna és strand mellett.


A Google részéről megfogalmazott igény nem csak a vizuális megjelenésre vonatkozott, hanem újrahasznosított anyagok használatát kérték. Így került sor raklap és több, építkezésből visszamaradt anyag beépítésére. Igyekeztünk kortárs magyar dizájnerek munkáit becsempészni a részletekbe, ötvözve a régi, fürdőkben fellelt antik bútorokkal, táblákkal.


A megújult irodában nagy hangsúlyt kapnak a nyomtatott tapéta felületek, amelyekhez a Gellért gőzfürdőnek szentelt tárgyalóban valódi burkolóanyagok fotóreprodukcióit, vagy a munkatérben múzeumi archívumból vett fotóeredetit használtunk. Helyenként viszont nem lett volna kellően hiteles a textúrák nyomtatott reprodukálása, ezért a szauna tárgyaló valóban fából, bizonyos mozaikrészletek pedig eredeti alapanyagokból készültek. Ragaszkodtunk valódi zöld növények koncentrált használatához, mert az itt dolgozók közérzetét is pozitívan befolyásolja az élő növények mikroklímája.


Fontos szempont volt, hogy a dolgozók számára is lehetőség nyíljon folyamatosan kiegészíteni, szépítgetni a részleteket.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Tematikus enteriőr
Kényelmes terek
Játékos dizájn
Formabontó megoldások
Újrahasznosított berendezési tárgyak
Alkalmazottak könnyen azonosulnak a megidézett, nosztalgikus hangulattal