Az Év Irodája Szakmai díj

GMB Solutions

Adatlap megosztása

Cím: 1139 Budapest, Lomb utca 37-39

Átadás éve: 2019 Q2

Ingatlan mérete: 330 m²

Irodában dolgozók száma: 20

Bérlő cég: GMB Solutions

Irodabútor

Bravosincord Kft.

Kivitelezés / Fitout

ProInterier Kft.

Irodaszőnyeg, padló

ProInterier Kft.

Kivitelezés / Fitout

FITOUT ZRT.

Tervezés / belsőépítészet

Szarka Timea_FITOUT Zrt.

Rövid bemutatkozás

Cégünk irodaterekbe kínál rugalmas tér el- és leválasztási megoldásokat.
Vezető termékünk a dán DEKO üvegfal család, de a névváltozás- egyben stratégiaváltást is próbál előre jelezni. Más beltéri mobil- és üvegszerkezetek is a palettánkra kerültek. Ügyeltünk arra, hogy az új termékek minősége és gyártóik innovatív képessége magas színvonalat képviseljenek.
A FERRUM irodaház születésénél már jelen voltunk és látva a terveket, azonnal megfogalmazódott bennünk, hogy mi is bérlők szeretnénk majd lenni. Beleszerettünk, és jól ismerve a fejlesztőket, éreztük, hogy itt valami különleges van születőben.
14 évet töltöttünk el a váci úti RENO udvarban (volt csavargyár), innen költöztünk a FERRUM-ba, tehát ipari környezetből ipariba mentünk. Na de micsoda különbség!


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A tulajdonosok kérése felénk az volt, hogy az ipari hangulat, ha lehetséges, nálunk is legyen majd tetten érhető.
Fizikai funkció és pszichikai funkció:
Azt gondoljuk, hogy egyik sem fontosabb a másiknál, egyenrangúak, irodánkban szimbiózisban élnek egymással. Erre a szinergia hatásra épült fel a koncepciónk.
Fizikai funkciók:
A térszervezésben igyekeztünk a saját filozófiánknak megfelelni. Cégünknél nincs piramis rendszerű hierarchia, döntéseink intenzív közös kommunikáció eredményei. Sok a spontán beszélgetés, kávézás közbeni információ csere, de vannak rendszeres „hivatalos” meetengeink is.
Az irodánk egyben termékeink bemutatóterme is, valamennyi üvegfal típusunk megjelenik egy térben úgy, hogy az nem zavaró. Az üvegfal típusokat úgy válogattuk, hogy azok hanggátlásban is passzoljanak az általuk leválasztott terekhez (tárgyaló, menedzsment iroda, konyha, stb.), hiszen ez a fő feladatuk.
A nagy légtérben a kivitelezésben és a vállalkozásban dolgozók egy-egy közös hajója (nagy asztala) úszik. A hajók irányban a menedzsment felé tartanak, orral ki-ki a saját vezetője felé, a két teret időlegesen csak akusztikusan választja el egy filigrán üvegfal.
Mint minden házibuli esetében, nálunk is a középpont a konyha-étkező, ez a helyiség kapta a fő hangsúlyt. A konyha összenőtt egy relaxációs sarokkal is, ahol a klub hangulat dominál. A céges partyhoz elengedhetetlen a központi hangosítás is, ami luxusnak tűnik, de ennek ellenére nem húztuk ki a költségvetésből.
Pszichikai funkció:
A design kialakításánál a fő kihívás az volt, hogy hogyan tehető otthonossá és szerethetővé egy olyan tér, ahol az ipari jelleget kell hangsúlyozni?
Hiszen azért költöztünk az új irodába, hogy dolgozóink számára egy szerethető és motiváló környezetet alakítsunk ki, amiben jól érzik magukat.
A belsőépítészeti tervezés igen nehéz feladata volt meleggé varázsolni a rideg üveg-beton alaphangulatot. A bútorok kiválasztásánál az otthonosság érzésének hangsúlyozásával-, a színek esetében pedig jellemzően a sárga, a szürke és zöld különböző árnyalatival hangolt „melegre” a tervező. A színek kiválasztását tovább nehezítették a hozott bútorok meglévő kivizöld betétei.
A falainkat hangzatos jelmondatok helyett, hangulat poszterek díszítik. Életre kelnek Angyalföld koszos és rozsdás ipari csarnokai, a gépolaj illata már-már érezhető a levegőben, mégsem hideg, inkább nosztalgikusan retro a hatásuk.