Az Év Irodája Nagyvállalati díj

Givaudan

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Váci út 117-119

Átadás éve: 2017 Q2

Ingatlan mérete: 5600 m²

Bérlő cég: Givaudan

Tervezés / belsőépítészet

MádiLáncos Studió Kft.

Világítástechnika

Solinfo

Irodabútor

IBC Orbán Kft

Kivitelezés / Fitout

Streamnet Zrt.

Irodabútor

Blue Business Interior Kft. - 35718

Rövid bemutatkozás

A világ vezető illat és aromaanyag gyártója, a svájci Givaudan a budapesti üzleti folyamatokat támogató központjának jelentős létszámú növelését tervezte. A megnövekedett létszámot a meglévő iroda nem tudta befogadni, így a vezetőség új iroda kialakítása mellett döntött, a Váci Greens B épületének két szintjén, összesen 5600 m2 területen. Az iroda belsőépítészeti tervezésével stúdiónkat bízta meg. A tervezési idő az iroda méretéhez képest rendkívül rövid, összesen 3 hónap volt – munkánkhoz jó alapot szolgáltatott a Blue Business Interiors által előzetesen készített munkahely stratégiai anyag.
Az iroda középpontját egy multifunkcionális közösségi tér - a work-café - alkotja, és a recepcióból nyílik. A munkatársak, vendégek itt kötetlenül tudnak találkozni – a tér és a változatos, ugyanakkor flexibilis bútorozás alkalmas egyeztetések, prezentációk, rendezvények fogadására.
Az egyterű irodaterekben egységesen a homlokzat mentén, a természetes megvilágítás közelében helyeztük el a bench rendszerű munkahelyeket. Az iroda traktus belsejében a kollaborációs terek kaptak helyet, változatos kialakításban. A kisebb-nagyobb zárt tárgyalók, fókusz szobák közé nyitott break-out és tárgyaló bútorokat, telefon fülkéket helyeztünk el. A zárt helyiségek így izgalmas, egymástól független tömegeket képeznek, ennek további hangsúlyt ad, hogy az irodaszárnyak közepén kinyitottuk az álmennyezetet, megnövelve a belmagasságot.
Dizájn szempontjából egyszerű, gyorsan és költséghatékonyan építhető megoldást kerestünk, ami a vállalat arculatát is magában hordozza: így kaptak a színek és a grafika kiemelt szerepet.
Az irodatraktus magját képző kollaborációs zónák épített és bútor elemei a Givaudan finom arculati színeit viselik. A színek épületszárnyanként változnak, ami segíti a tájékozódást és a munkacsoportok beazonosítását. A munkaállomások bútorai, burkolatai egységesen fekete –fehér– szürke színűek, racionális és visszafogott ellenpontjaként a nyüzsgő és színes kollaborációs zónáknak.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az iroda érdekessége a jól felszerelt és izgalmasan kialakított work café – kantin téregyüttes. A változatos bútorozás: előadásokra alkalmas arena bútor, magas háttámlás, akusztikailag védett fotelek, babzsákok, lounge bútorok, mobil térelválasztók, az együtt dolgozás sokféle formáját támogatják, ugyanakkor mobilitásuk folytán a tér megőrzi rugalmasságát.


A szín és grafikai koncepció elősegíti a tájékozódást az épületszárnyak, csoportok között, és jól közvetítik a vállalat arculatát. A grafikai tervek kivitelezését a Bepro Solutions Kft. hajtotta végre.


A work café és a kollaborációs terek válogatott bútorai, a nyitott mennyezeti részekben függesztett akusztikus panelek egyaránt a dolgozók akusztikai komfortját szolgálják, ami egy nagy munkahely sűrűségű szolgáltató központ esetében kiemelten fontos.