Az Év Irodája Nagyvállalati díj

GE Global Operations, GE Healthcare

Adatlap megosztása

Cím: 1131 Budapest, Madarász Viktor utca 6.

Átadás éve: 2015 Q3

Ingatlan mérete: 16000 m²

Irodában dolgozók száma: 1200

Bérlő cég: GE Infrastructure Hungary Holding Kft.

Projektmenedzsment

Cushman & Wakefield

Irodabútor

Haworth Hungary Kft.

Ingatlanfejlesztő

Atenor

Tervezés / belsőépítészet

TP Bennett

Tervezés / belsőépítészet

Tiba Építész Stúdió

Irodabútor

Decor Floor Kft.

Rövid bemutatkozás

A GE 2013-ban bérelt először területet a Váci Greens A épületében. Ekkor kapta a londoni TP Bennett az első megbízását a Váci Greens-re vonatkozóan.
Az Anne Kuzyk által vezetett tervezőcsapat azóta közeli együttműködésben dolgozik Joerg Bauer vezérigazgatóval és a menedzsmenttel, akiknek egy világszínvonalú GE kampusz volt a víziója. Ehhez az Atenor Group által fejlesztett Váci Greens épületegyüttes tökéletes helyszínt biztosít.
A C épület 6 emeletén 15.000 m2 irodatér, a földszinten pedig egy 900m2 területű labor, egy étterem és egy konferencia központ került kialakításra.


A felső 3 emeleten található Healthcare terület megtervezése során a TP Bennett legfontosabb inspirációja a Váci út történelméből és jelenéből táplálkozott.
A tervező erre reflektálva kijelölte az épület leghosszabb tengelyét, azon egy „utcát” hozott létre, és erre fűzte fel a legfontosabb közösségi tereket, a 6 különböző tematikájú teapointot, valamint a Healthcare területeket összekötő csigalépcsőt, mely a szervezeten belüli kommunikáció szimbóluma és eszköze.


Az alsó 3 emeleten, a Global Operations szintjein a teapointok és az első emeleti közösségi tér, a Park, jóval nagyobb méretben kerültek kialakításra. Ezekben a terekben a dizájn a Váci Greens rendezett zöld kertjeire és a díjnyertes, környezettudatos, fenntartható beruházásra reflektál, egy parkot megidézve a belsőépítészeti eszközökkel.


A Global Operations szinteken, a munkaállomások nagy, nyitott területeken kerültek elhelyezésre, melyet kisebb-nagyobb kollaborációs terek színesítenek – utóbbiak elvonulásra, telefonálásra, és ad hoc meetingek megtartására is alkalmasak.
A Healthcare szinteken képdiagnosztikai eszközökhöz fejlesztenek szoftvereket. A szoftverfejlesztők munkája ún. scrum teamekben történik, melyek projektalapon kerülnek felállításra. A jellemzően 10 fős csapatok környezetének megtervezésekor a kreativitás, az innováció és a hatékony közös munka támogatása volt az előtérben.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az elmúlt két évben a GE elképesztő utat járt be a Váci Greens-ben. Jelenleg összesen több, mint 26.000 négyzetméternyi irodaterületen van jelen az A és C épületben, de a történet folytatódik a B épületben 2016 folyamán.


A GE víziójának köszönhetően az Atenor Group fejlesztésében egy igazi GE kampusz jön létre, ahol a dolgozók kényelmét és egészségét edzőterem, orvosi központ, konferencia központ, kávézók és két étterem szolgálja. Az irodák és a közösségi létesítmények mellett pedig olyan különleges funkciók is megtalálhatóak, mint a GE Healthcare Europe Training Centre, egy egész Európát ellátó oktatási központ, ahol röntgen- és CT-berendezések használatát és szervizelését oktatják.
A GE egy példaértékű munkakörnyezetet hozott létre a TP Bennett tervezői szakértelmének köszönhetően, mely támogatja a különböző munkastílusokat és az emberek közötti kollaborációt, korszerű technológiákat felhasználva, és alkalmas arra, hogy a GE üzletágak új szintre tudják emelni együttműködésüket, világszinten az egyik legfontosabb központtá téve a budapesti GE kampuszt.


A projekt egyik legfontosabb érdeme, hogy egy sikeres csapatmunka eredménye az Atenor, a GE és a kialakításban és üzemeltetésben közreműködő szereplők között.
A GE oldalán a Cushman & Wakefield nyújt projektmenedzsment szolgáltatást, Csontos Aladár és Szekér Attila projektmenedzserek részvételével. A tevékenység kiterjed a tervezés-menedzsmentre, a kialakítási munkák felügyeletére, a GE által rendelt telepítések felügyeletére, valamint a költözések menedzselésére. Az Atenor Group projektmenedzsereivel és az épület üzemeltetésével megbízott CBRE Hungary Kft. szakembereivel együttműködve, sikerült a projekt bonyolultabb elemeit is időre szállítani, ezzel is biztosítva, hogy a GE zökkenőmentesen vehesse birtokba az új épületet.


Ez egy kivételes méretű és jelentőségű projekt, mely során hatalmas területen kellett megfelelni a meglévő és a jövőben folyamatosan változó igényeknek.