Nevezés

Az Év Fejlesztő Cége

Futureal-csoport

Adatlap megosztása

Cím: 1082 Budapest, Futó 47-53

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

A Futureal a közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. A cégcsoport minimális tőkével indult és 15 év alatt több mint 150-szeresére növekedett mind tőkeértékben, mind létszám tekintetében, Magyarországon pedig a válság óta a legaktívabb ingatlanfejlesztő vállalat. A társaság portfóliójába indulása óta több mint 110 ingatlanfejlesztési projekt tartozik, 3 milliárd euró értékben és 2 millió négyzetméteren, amelyek közül számos épületet már a tervezési szakaszban BREEAM és WELL minősítéssel ismertek el. A cégcsoport jelenleg közel 30 projekten dolgozik párhuzamosan, ahol mintegy 700 ezer bruttó négyzetméteren valósít meg ingatlanfejlesztéseket. A Futureal-csoport Futó Gábor iránymutatásával Magyarország mellett komoly jelenlétet ért el Lengyelországban, Romániában, Németországban és az Egyesült Államokban is, összesen 1,3 milliárd euró értékű elkészült, illetve további 1,7 milliárd euró értékű folyamatban lévő fejlesztéssel. Befektetési portfóliójában egyaránt jelen vannak vegyes funkciójú városrehabilitációs projektek (Corvin Sétány, Dél-Buda Városközpont), lakóingatlanok (Cordia márkanév alatt), kereskedelmi és irodai beruházások, kereskedelmi ingatlanbefektetések és különféle strukturált finanszírozási konstrukciók. 2018-ban átadott projektek között található a Kapás 21, a Terrace Residence 2. üteme, a Corvin Átrium 1. üteme, a Thermál Zugló 2. üteme és az Adwance Tower 1. üteme is.
A Futureal legfőbb értéke a több mint 400 főből álló, magasan képzett és tapasztalt szakértői csapat, amelynek sikeres együttműködése 4 alapelv mentén valósul meg: integritás, kreativitás, kitartás és csapatszellem. A vállalat mindig szoros, hosszú távú és kölcsönösen előnyös kapcsolatot kiépítésére törekszik partnereivel: immár több mint másfél évtizedes működése alatt - még a válság idején is - minden kötelezettségének eleget tett minden partner felé.
A Futureal célja, hogy maradandó értéket teremtsen az érintett helyi közösségek számára. Futó Gábor kitartását és vízióját bizonyítja a Corvin Sétány projekt, amely ékes példája annak, hogy Budapest egy elszegényedett és remény nélküli kerültében akár egy egész városnegyedet újjá lehet éleszteni. A 15 éve folyamatban lévő városfejlesztési „forradalom” keretében 1100 helyben élő család jutott minőségileg jobb lakhatási körülményekhez és 500.000 m2 bruttó összterületű új lakás, iroda és kereskedelmi, vendéglátó és szórakoztató egység épült meg. Napi 35-40.000 ember látogatja a városrészt, közel 8.000 ember dolgozik az új irodákban és több mint 2500 új lakás épült fel. A Corvin Sétány sikerét mutatja, hogy idén novemberben a Sétány 8 irodaépületét megvásárolták az OTP Csoport által kezelt ingatlanalapok.
A cégcsoport Magyarországon élen jár a dolgozók egészséget és életminőséget a középpontba állító nemzetközi Well Building minősítés bevezetésében és alkalmazásában. Európában elsőként, a Futureal három magyarországi irodaprojektje egyszerre szerezte meg a WELL Building Platina előminősítését. Épületeik BREEAM minősítést kapnak, a vállalat a fejlesztéseknél innovatív, környezetbarát építési megoldásokat használ fel.
A Futureal-csoport következő városfejlesztési projektjének építési munkálatai már el is indultak Kelenföldön, Dél-Buda legfontosabb központjának ad új lendületet a Budapest ONE és a főváros első okosplázája, az Etele Plaza megépítése. Kelenföld, az ország legnagyobb multimodális csomópontjának, megújítása egyike Európa legambiciózusabb, tömegközlekedést is érintő, barnamezős beruházásainak.
A Cordia a Futureal-csoport lakóingatlanok fejlesztésével foglalkozó leányvállalata. A vállalat eddig 4,300 otthont értékesített és jelenleg közel 4000 biztonságos, élhető, modern lakást épít, Budapest tucatnyi különböző helyszínén. Különleges és egyedi építészeti megoldásokat alkalmaznak, amelyekért számtalan rangos szakmai elismerést érdemeltek ki az elmúlt évek során.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

• 2018-ban a Futureal-csoport jelentős pénzügyi tranzakciókat bonyolított le a magyar és nemzetközi ingatlanpiacon:
• 19 millió euró értékben lezárta a Caelum Development számára a bukaresti ParkLake fejlesztéséhez nyújtott mezzanine finanszírozási szerződését
• Megállapodott az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelővel a portfóliójához tartozó Corvin Irodák értékesítéséről
• 150 millió euró (mintegy 48 milliárd forint) értékű hitelszerződést kötött az UniCredit által vezetett banki konzorciummal
• Működése megkezdése óta már összesen 1,2 milliárd euró értékű kereskedelmi, iroda- és lakóingatlan-projektet valósított meg
• Több mint 110 projekt:
o Több mint 50 átadott
o 60 fejlesztés alatt álló
• Jövőbe tekintő és példamutató városrehabilitációs fejlesztések Budapesten
• Több mint 400 szakemberből álló, Közép-Európa egyik legnagyobb létszámú ingatlanfejlesztő csapatának kialakítása
• Közel 3 milliárd EUR értékben több mint 2 millió nm2 fejlesztéssel rendelkező portfolió
• A BREEAM és WELL Building-besorolással a környezettudatosság teljes spektrumán kiemelkedő épületek létrehozása
• A Futureal-csoport alapító tagja a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének és bejegyzett tagja a Környezettudatos Építési Egyesületek Világszervezetének
• 25 hazai és nemzetközi díj
• Több mint 700 pozitív megjelenés 2018-ban a magyar médiában
• Hazai és nemzetközi piacon való jelenlét: Magyarország, Románia és Lengyelország, Németország és az Egyesült Államok
• Tartós értékteremtés ügyfeleik és a helyi közösségeik számára