Az Év Irodája

Fressnapf iroda

Adatlap megosztása

Cím: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10/b

Átadás éve: 2022 Q4

Ingatlan mérete: 1600 m²

Irodában dolgozók száma: 90

Bérlő cég: Fressnapf Hungaria&Romania, Fressnapf International Business Services

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Irodabútor

Office Line Kft.

Irodabútor

Nowy Styl Hungary Zrt.

Irodaszőnyeg, padló

ProInterier Kft.

Ingatlanfejlesztő

TriGranit Fejlesztési Kft.

Projektmenedzsment

CBRE

Kivitelezés / Fitout

Újlaki Építő Kft.

Tervezés / belsőépítészet

CBRE Workplace Düsseldorf

Rövid bemutatkozás

A Fressnapf-Hungária Kft. 2002 óta van jelen Magyarországon és jelenleg több mint 50 áruházat üzemeltet. Állatszerető, jól felkészült áruházi eladóik tanácsaikkal, javaslataikkal és szakértelmükkel teszik kellemessé és egyszerűvé a Fressnapf üzleteiben való vásárlást, mindezt pedig a Beszerzés, Logisztika, Értékesítés, Marketing, HR, Pénzügy és Expanzió területeken dolgozó több mint 40 fős irodai csapat segíti. 2022-ben óriási mérföldkőhöz érkezett a cég, amikor is sikerült betörniük a román piacra és a Fressnapf-Hungária Kft. munkatársai immáron 12 román áruház üzemeltetéséért is felelnek, ami nemcsak az irodai csapatot, de az ő tevékenységi köreiket is kibővítette.


Ugyanebben az évben a Fressnapf a Millennium Gardens irodaházba költöztette központi irodáját és egyúttal egy új és épülő szolgáltató központtal, a Fressnapf International Business Services-el bővítette tevékenységi körét, ami idővel az összes európai Fressnapf országot fogja támogatni az operációs tevékenységben: beszerzés, pénzügy, HR, back office, IT, data és reporting kéz a kézben járnak nálunk. Fő célunk egy emberközpontú, törődő és gondoskodó vállalati közösség létrehozása és fenntartása, amelyet minőségi end-to-end folyamatok és teljesítményfókusz tesz versenyképessé.


A költözéssel a két cég a legfőbb célul azt tűzte ki, hogy a szervezeti egységek szorosabb együttműködésén kívül, a korábbi hagyományos iroda valódi 21. századi agilis környezetté alakuljon át. Így a tervezés megkezdését követően a Fressnapf saját fejlesztőiből és a CBRE Düsseldorfi tervezőiből álló nemzetközi, interdiszciplináris csapata arra koncentrált, hogy a munkavállalók az irodában eltöltött idejük minőségivé válhasson mind a környezeti adottságok mind az IT és világítástechnikai újítások tekintetében. Ezt jól tükrözi az egyéni és csoportos munkavégzésre alkalmas területek aránya és változatossága. Az újfajta irodatér az ún. shared desk rendszer alapján lett megfogalmazva. A terület szinte teljes egészében egy áramló közlekedő rendszerre feltűzött open office, amiben a zárt tárgyalóblokkok és nyitott kollaborációs terek, mint szigetek jelennek meg. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a dolgozók az éppen aktuális feladatukhoz megtalálják a megfelelő munkakörnyezetet és ehhez a különféle funkciók változatos lehetőséget biztosítanak számukra.


Megragadva a megrendelői nyitottságot, a tervezők célja az volt, hogy olyan flexibilis területet tervezzenek, ahol az iroda minden pontja alkalmas munkavégzésre, akár a tetőtéri teraszon-ben laptoppal az ölükben, akár a „Urban Jungle” kanapéin szeretnének dolgozni a munkavállalók. Így az irodatér egy „második otthonná” alakult, mely a kikapcsolódás, feltöltődés mellett az elmélyült munka számtalan módját kínálja. A közösségi terek minőségét emeli a „Workcafe”, ami tökéletes teret ad az informális megbeszéléseknek, étkezéseknek és a közösségi életnek. A „Laptop lounge” egy multifunkcionális tér rugalmas moduláris ülőbútorokkal amik kényelmes és praktikus teret adnak workshopoknak, összejöveteleknek, közösségi rendezvényeknek, vagy akár kötetlenebb tréningeknek nagyobb résztvevői létszámmal is, mert egybenyitható a Workcafé-val.


A „flexible office” témáját szolgálja, hogy a kollégáknak nincs állandó asztaluk, minden nap máshonnan dolgozhatnak az irodán belül is, ami lehetőséget nyújt az egymáshoz való kapcsolódásra, kapcsolatépítésre és az emberi kollegiális közösségek ápolására. Az irodabútorok és eszközök ergonómiai kialakítása kapcsán a tervezésben közvetlenül részt vettek az anyavállalat, a Fressnapf Holding egészségügyi szakértői, és fő irányuk az ergonómia lett: minden asztal és szék magassága és dőlésszöge módosítható, hogy minden munkatárs a saját szükségleteihez és kényelméhez igazíthassa őket. A monitorok dőlésszöge a természetes fény irányához lett tervezve, minden bútorunk pedig moduláris és rugalmas rendszerben illeszthető össze, vagy használható külön a különböző munkastílusoknak megfelelően. A vállalat meggyőződése: a boldog, kiegyensúlyozott és elégedett munkatársak jobb döntéseket hoznak és a legjobb eredményeket érik el - ezt képviseli a Fressnapf.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

"A környezet, amelyben dolgozol, formálja, azt ahogyan érzel, gondolkodsz és cselekszel" – emeli ki Markus Martens, a Fressnapf International Business Services vezérigazgatója.


A Millenium Gardensben a kisállatokkal foglalkozó cég egy új szintű irodai környezetet hozott létre, amely mindkét vállalat számára tökéletes felhasználói élményt ígér. A pénzügyi, marketing, beszerzési, könyvelési, logisztikai, HR vagy informatikai csapatok különböző munkastílusokkal dolgoznak, de az iroda sokoldalú munkaterületeket biztosít maximális funkcionalitással a hatékony és eredményes munkavégzés érdekében, mindamellett hogy a közösség fenntartását is nagyban elősegíti.


A rugalmas munkavégzés a Fressnapf márka központi eleme: a távolról való munkavégzés a mindennapjaink része. A zökkenőmentes együttműködést a munkatársak között a legkorszerűbb IT-ökoszisztéma biztosítja bármikor és bárhol.


A családbarátságot az irodában nemcsak a home office lehetősége jelenti. A „Parent office” víziója lehetővé teszi, hogy a család és a karrierrel együtt valósulhasson meg az irodában is. A mindennap jelenlévő kutyák kimeríthetetlen örömforrást jelentenek a gyerekeknek, de a legjobb panorámájú gyermekirodában játszva tölthetik el a munkaidőt, vagy a családi szobákban akár együtt is dolgozhatnak szüleikkel. A dolgozók körében felülreprezentálnak a kisgyermekes szülők, illetve több munkatársunk is részmunkaidőben dolgozik az óvodás-kisiskolás korú gyermekei mellett.


"A dizájn történetet mesél el, és erősíti a munkáltatói márkánkkal való azonosulást." - mondta Kisgergely Dániel, a Fressnapf Magyarország és Románia vezérigazgatója.
A CBRE és a Fressnapf az iroda tematikájával hidat teremt a munkakörnyezet és a vállalati identitás között. Az ajtón belépve a kollégák szó szerint egy másik világba merülhetnek el: a tervezőcsapat egyedi márkaélményt teremtett azzal, ahogy az ember és állatvilág együtt érez és együtt lélegzik. A házi kis kedvencek élőhelyét 4 nagy kategóriába csoportosítottuk és ezeket idéztük meg tárgyalóként és kollaborációs területként.


Az „Ocean”, a „Field, Forest & Grasland” és a „Flora & Fauna” lokális kapcsolódásnak ad lehetőséget a open office területeken keresztül, míg az az „Urban Jungle” a közös étkezésnek és pihenésnek ad helyet az iroda Dunára néző oldalán, de a pihenőszobában mindenki nyugalomban is feltöltődhet, relaxálhat. Az egész irodán végigfutó minták (kutyák, felhők, madarak) a sok tapétázott felülettel mind a vállalati identitáshoz kapcsolódnak és teszik önazonossá a teret a vállalattal.
Az egyes élőhelyeket mind saját szemüvegünkön keresztül vizsgálva, architekturális megközelítésben, színek és formák által inspirálva fogalmaztuk meg. Ebből kiindulva jelenik meg például az akváriumban nyüzsgő halak motívuma 3 egymás mellett levő „office for a day” falán, melyet speciális tapéták segítségével formáltuk meg.


Hasonlóképpen került leképezésre az „urban jungle” a laptop lounge-ban és étkezőben, mely egyúttal egy belső lépcső segítségével nyújt összeköttetést a tetőterasszal, az az a „városi dzsungellel” ami lenyűgöző panorámájával hangulatos helyet ad nemcsak a kikapcsolódásnak, de a szabadtéri munkavégzésnek is.


A Fressnapf munkavégzés abszolút lényege, hogy irodai kultúránkban a kutyák olyan természetesek, mint a folyóvíz. A tervezés során külön hangsúlyt fektettünk arra, hogy a házi kis kedvencek akár a nap minden órájában a dolgozókkal lehessenek, így külön konyhapult részt és mosogatót alakítottunk ki a kutyák részére, kutya ágyak részére egyedi gyártású szekrényt helyeztünk el a térben továbbá a központi tereket PVC burkolattal láttuk el a könnyebb és gyorsabb tisztíthatóság érdekében.


A végeredmény jól tükrözi a változó igényekhez való alkalmazkodást, a Fressnapf állatszeretető és munkavállalói szemléletét. Megkérdőjelezhetetlen, hogy az elkövetkező években nagy örömmel fogják használni a mind a munkavállalók, mint pedig a házi kiskedvencük ezt az irodát, ami időközben már más országokban folyó projektekhez is mintául szolgált.