Nevezés

Az Év Szakmai Irodája

Flatco Iroda

Adatlap megosztása

Cím: 1139 Budapest, Teve utca 33.

Átadás éve: 2022 Q4

Ingatlan mérete: 1100 m²

Irodában dolgozók száma: 50

Bérlő cég: Flatco Real Estate Kft.

Mobil és üvegfalak

SIMO GROUP Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Pyxis Nautica Építésziroda Kft.

Rövid bemutatkozás

A rohamosan fejlődő budapesti business negyed, azaz Angyalföld közepén fejlesztette legújabb közös flagship projektjét a Metrodom és a Flatco. A terület korábban jellemzően ipari funkcióknak adott otthont, melynek nyomai a mai napig fellelhetők. A Teve utcában kialakított irodaház is egy korábbi ipari épületben átalakításával jött létre. A Flatco Real Estate Kft. azt a Magyarországon nem jellemző utat választotta, hogy az általuk fejlesztett társasházak lakásait kizárólag bérbeadási céllal építtetik. Az irodájukban a lakások értékesítésén és menedzselésén túl a technikai és lakberendező divízió is helyet kapott. A maszkulin irodabelsőt fa felületekkel és dús növényzettel oldottuk fel. Az iroda a cég által fejlesztett iroda -és társasházban kapott helyet.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

- Környezettudatos fejlesztés: jelentősen csökkentette a fejlesztő a beruházás környezeti lábnyomát azzal a döntéssel, hogy új építés helyett egy meglévő ipari épületet alakított át.
- Az iroda meghatározó eleme az indusztriális épület izgalmas kazettás födéme, amit ahol csak lehetett előtérbe hoztunk. Az adottságként kapott brutalista konstrukció utal a kerület és az épület történetér, pasztel színű felületkezelése puhítja és befogadhatóvá teszi azt.
- Az álpadlóba süllyesztett növényekkel kisérletevze természetközeli hatást igyekeztünk elérni.
- A munkaállomások elhelyezése nagyvonalú, szellős elrendezést eredményezett.
- A felületek, színek és textúrák a Flatco arculatából építkeznek
- Magasszintű ergonómia a mobiliák és egyedi bútorok

Tervezők

Pyxis Nautica Építésziroda Kft.
Ádám Blanka, Monori László, Tótszabó Tamás, Tóth Dávid