Az Év Lakóingatlan Fejlesztése

Fagyöngy Lakópark

Adatlap megosztása

Cím: 1038 Budapest, Róza köz 2

Átadás éve: 2020 Q2

Ingatlan mérete: 22000 m²

Ingatlanfejlesztő

Resonator Kft

Ingatlanfejlesztő

Redwood Holding

Értékesítő cég

Otthon Centrum

Üzemeltetés

Szerwood FM Kft

Ügyvédi irodák

Dr. Kádas Angelika

Kivitelezés / Fitout

Swietelsky Magyarország Kft

Rövid bemutatkozás

A Fagyöngy Lakópark a Redwood Holding és a Resonator Kft fejlesztésében épült meg 2017 és 2020 között. A Redwood Holding az ingatlanpiacon elsősorban egyedi, prémium fejlesztésekkel foglalkozó szereplő, aki semmiképpen sem szokványos, tömegigényeket kielégítő fejlesztésekben gondolkozik. Minden projektünk esetében - így a Fagyöngy Lakópark esetében is – célunk egyedit, kiemelkedőt, alkotni és a mennyiségi kínálat által dominált piacra minőségi terméket hozni.
Fagyöngy Lakópark Projekt Budapest, III. kerületében, Csillaghegyen a Valéria utca - Róza köz – Körös utca – Papírgyár utca közötti 13.802 négyzetméteres, zöldövezeti, kertvárosi területen valósult meg.
A tervezésénél a egyik legfontosabb célkitűzésünk volt, hogy lakópark illeszkedjen Csillaghegy és a közvetlen környék kertvárosias, kertes házas jellegéhez, sok zöld felülettel és számos kültéri időtöltési lehetőséggel. Így került kialakításra 10, kisebb, egymástól tágas, zöld terekkel elválasztott épület egy 5000m2-es parkosított kertben.
A kert kialakításakor szempont volt, hogy egy esztétikus, parkosított környezetet alakítsunk ki, amely egyben aktív kertént is funkciónál, ami napi szinten fontos részét alkotja majd a lakók életterének. Így került kialakításra a zárt lakópark területén egy kültéri kondigéppark (profi felnőtt játszótér) és egy lakóparkokban szokatlanul nagy és jól felszerelt, 400 m2-es játszótér. A kertben továbbá helyet kapnak a lakók számára kialakított pados közösségi terek.
A természetközeliséget hivatott szintén szolgálni, hogy minden lakáshoz tágas erkélyek tartoznak, a földszinti lakásokhoz pedig nagy teraszok és hozzá elszeparált, saját használatú privát kertrészek, melyeket a lakóparki kertészek gondoznak.
A másik fontos szempont a lakópark tervezésénél az volt, hogy egy korszerű, mai igényeknek maximálisan megfelelő, modern életteret hozzunk létre a lakóparki lakók számára.

A Fagyöngy lakópark épületei esztétikus, letisztult és időtálló design jellemzi, korszerű anyagokat használ, amik állják majd az idő próbáját.

Vásárlói igényekhez igazodva kiváló belsőépítészeti tervezéssel tettük lehetővé, hogy vevőink kínálatunkban találnak nappali + 3 hálószobás lakásokat már akár 85m2-es alapterülettel is.
Egy mai, 21. századi modern otthon elengedhetetlen része a költséghatékony és környezettudatos működtetés. A Fagyöngy Lakóparkban ezért ma a lakáspiacon elérhető legfejlettebb felszereltségű, modern mai lakásokat hoztunk létre a lakók számára, 3 rétegű nyílászárókkal, SMART mennyezeti hűtő és fűtő rendszerrel, energiatakarékos hőszivattyús technológiával.
A projektben összesen 160 lakás modern otthon került kialakításra egy jól megközelíthető, kiváló infrastruktúrával rendelkező környéken. Csillaghegyen számos bevásárlási lehetőség, iskola, óvoda, egészségügyi intézmény megtalálható, továbbá pár perces sétával elérhető a HÉV és számos buszvonal. A belváros 20 perc alatt megközelíthető tömegközlekedéssel, 5 perces sétatávra található a Csillaghegyi strand és autóval 10 perc alatt elérhető a Római part is.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Fagyöngy Lakóparkban 21.századi, modern okos otthonokat alkottunk a városi ember igényeit kiszolgálva, egy élhető, természetközeli, kertvárosi környezetbe ágyazva azokat, jó infrastruktúrájú környéken, könnyen megközelíthető távolságban a belvárostól.
A fejlesztési terület kiválasztását gondos előkészítés előzte meg. A csillaghegyi lokáció tökéletes választásnak bizonyult, hiszen egy urbánus környezet, mégis megfelelő távolságra a városközponttól, ahol már lehetőségünk nyílt olyan lakókörnyezet kialakítására, ahol az élettér fontos része lehet a kert, a zöld környezet.
A választás szempontja volt az is, hogy a 160 új lakás ezen a környéken nem az autós közlekedést és ezáltal a helyi dugókat növeli, hanem a kötött pályás közlekedést használja ki, amely pár percre található a lakóparktól. Ezt vásárlóink is visszaigazolják, mert a lakásaink közel feléhez vásárolnak parkolókat.
Az elmúlt hónapok és COVID is igazolja, hogy ez egy életképes koncepció, az embereknek szükségük van egy urbánus környezetben tágabb élettérre. Ezt az is bizonyítja, hogy a COVID időszak alatt megugrottak az értékesítési számaink.
Lakópark fejlesztésünkkel a régi papírgyár épületét és környezetét alakítottuk át egy zöld oázissá, ahol úgy alakítottunk ki 160 lakást, hogy a lakásokat egy villapark fejlesztéshez hasonló tágas, szellős parkosított környezetben, 10 kisebb épületben helyeztük el. Nem csak igazodtunk a tervezésnél a környező utcák hangulatához, hanem a régi papírgyár roskadozó, üzemen kívüli elhagyatott épületének helyére egy esztétikus fejlesztést alakítottunk ki, amivel az egész környéket felpozícionáltuk egy elegánsabb, hangulatosabb, élhetőbb környékké.
A Fagyöngy Lakópark fejlesztés jó példa arra, hogy hogyan lehet a 3. kerület lakáskínálatából kitűnve, azonos árszinten többet nyújtani, több szolgáltatás kínálni a vásárlóknak a beépített anyagok minőségével, jó tervezéssel, élhető életterek kialakításával és vonzó helyi szolgáltatások kialakításával.