Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

Etele Plaza bevásárló- és szórakoztatóközpont by Futureal Group

Adatlap megosztása

Cím: 1115 Budapest, Etele út 68.

Ingatlan mérete: 137000 m²

Ingatlanfejlesztő

Futureal-csoport

Tervezés / belsőépítészet

Paulinyi-Reith & Partners

Tervezés / belsőépítészet

Dyer Építésziroda

Rövid bemutatkozás

Az ország legnagyobb multimodális csomópontjában kezdte meg a 300 millió euró befektetési értékű Etele Plaza építését a Futureal-csoport. A cégcsoport legújabb kereskedelmi projektje a Budai oldal legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontja lesz. Az idehaza kivételes építészeti megoldásokat és digitális szolgáltatásokat ötvöző pláza az Etele tér közvetlen közelében, vagyis a Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró, számos busz, távolsági busz és villamosmegálló, illetve az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál valósul meg. A pláza - közvetlen járatokkal - akár 10 perc alatt is elérhető a belvárosból a számos közlekedési lehetőségnek köszönhetően.
A bruttó 137 ezer négyzetméteres Etele Plaza, a várakozások szerint naponta mintegy 40 ezer vásárlót vonz majd a fővárosból, az agglomerációból és a közlekedési csomópontból könnyen elérhető vidéki városokból. Az 55 000 négyzetméter bérbeadható területű új bevásárlóközpont közvetlen közelében fekvő Etele tér jelentőségét jelzi, hogy a 4-es metró végállomását, a Kelenföldi vasútállomást, illetve a buszpályaudvart naponta mintegy 165 ezren veszik igénybe már ma is. A leendő központ elsődleges vonzáskörzete Budapest egyik legsűrűbben lakott területe, ahol mintegy 235 ezren élnek. A környék lakói az országos átlagos vásárlóerő 125 százalékával gazdálkodnak viszonylag alacsony kiskereskedelmi ellátottság mellett.
A BREEAM fenntarthatósági minősítést már a tervezési fázisban megkapta környezetbarát bevásárló- és szórakoztatóközpont. Az Etele Plaza elegáns előcsarnoka, a divatmárkák folyosói, az attraktív belső rendezvénytér, valamint az éttermi szinthez közvetlenül kapcsolódó terasz teremt majd egyedülálló világot a látogatók számára. A modern megjelenésű Etele Plazaban 180 üzlethelyiség kap majd helyet, ahol minden eddiginél nagyobb számban és nagyobb alapterületen képviseltetik magukat a legnagyobb divatmárkák. Emellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások széles köre, valamint közel 1300 parkolóhely várja majd a látogatókat. Az épületben a legfejlettebb helymeghatározó és navigációs rendszer könnyíti meg a parkolást az üres férőhelyek feltüntetésével, a plázában pedig a vásárlóknak segít megtalálni a kiválasztott üzletet vagy szolgáltatást egy mobilalkalmazáson keresztül. Az Etele Plaza egyedi szolgáltatóközpontjában lehetőség lesz az interneten rendelt áruk átvételére, illetve visszaküldésére, valamint a megvásárolt termékek házhozszállításának megrendelésére is.
A bevásárlóközpont külső megjelenését a főbejárati homlokzat Magyarország legnagyobb - külön szerkezeti megtámasztás nélküli – 30 méter magas és 30 méter széles függönyfal szerkezete, valamint a homlokzaton térben kiugró és visszahúzott dobozszerkezetek formavilága határozza meg. A belső térben, a lágy vonalvezetés mellett, egy közel 200 négyzetméteres interaktív LED kijelzős média felület hozza el Magyarországra a bevásárlóközpont-dizájn legújabb generációját.
A főváros első okosplázája az ugyancsak a Futureal fejlesztésében megvalósuló Budapest ONE irodaparkkal közösen Dél-Buda megújulásának üzleti és kereskedelmi hajtóerejévé válik. A bevásárlóközpont fejlesztésének létjogosultságát bizonyítja, hogy az UniCredit és az Erste Csoport 150 millió eurós hitelmegállapodás kötött az Etele Plaza finanszírozására, amily az elmúlt tíz év legnagyobb hasonló hazai pénzügyi tranzakciója. A bevásárlóközpont közvetlen közelében épül a Futureal-csoport látványos irodafejlesztési projektje, az összesen több mint 65 ezer négyzetméteres Budapest ONE irodapark, Őrmezőn. Az itt foglalkoztatott több ezer dolgozó ugyancsak állandó vásárlóközönséget jelent a pláza számára. A bevásárló és szórakoztatóközpont, valamint az irodapark a kibővített helyi közlekedési infrastruktúrára épülve, a jövőbeni növekedés egyik katalizátora lesz a dél-budai régióban. A két ikonikus formavilágú komplexum egyben a fejlődés meghatározó szimbólumává válik a következő években


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

• Buda legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontja
• A környék jövőbeli fejlődésének kereskedelmi hajtóereje
• Egyedülálló lokáció az ország legnagyobb multimodális csomópontjában
• Budapest első okosplázája, kivételes digitális szolgáltatások
• A főbejárati homlokzat Magyarország legnagyobb függönyfal szerkezete
• Közel 200 négyzetméteres interaktív LED kijelzős médiafelület
• BREEAM fenntarthatósági minősítés