Az Év Tanácsadó Cége

ESTON International kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Bérlő cég: Bérbeadói oldalról a Property Market, a WING, a CAImmo, Atenor és az OTP, míg bérlői oldalról a Randstad, a Computrend, a Concorde, Lightware és az Inceptech. Befektetési tanácsadás: Adventum, S IMMO, CA IMMO Property management: ERSTE Ingatlanalap, Infinity Resolution, Primestone Ingatlanalap, BudaPart Projekt

Rövid bemutatkozás

A tanácsadócég idén ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját. 1993-as alapítása óta a hazai kereskedelmi ingatlanpiac legnagyobb magyar tulajdonban álló tanácsadójává és nemzetközi ügynökségek viszonylatában is jelentős szereplővé nőtte ki magát. Az ESTON megalapításakor luxus lakóingatlanok értékesítésével foglalkozott, majd 2000-ben teljes mértékben áttért a kereskedelmi ingatlanok piacára, egyre bővülő, átfogó szolgáltatásain és ügyfeleire szabott megoldásain keresztül iroda bérbeadási, ingatlanüzemeltetési, vagyonértékelési, projektmenedzsment, ipari és befektetési divízióival. Az ügyfeleiknek nem csupán az ötlet fázisától nyújtanak segítséget, hanem aktív szerepet vállalnak a kivitelezés során is. Piackutatás által megalapozott adatokkal támogatják a döntéshozatalt, míg az ESTON szakemberei gyakorlatias megközelítéssel oldják meg a felmerülő problémákat. A cég életének elmúlt harminc évet olyan értékek ívelték át, mint a megoldásorientáltság, rugalmasság, a személyre és helyzetre


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az ügyfeleiknek nem csupán az ötlet fázisától nyújtanak segítséget, hanem aktív szerepet vállalnak a kivitelezés során is. Piackutatás által megalapozott adatokkal támogatják a döntéshozatalt, míg az ESTON szakemberei gyakorlatias megközelítéssel oldják meg a felmerülő problémákat. A cég életének elmúlt harminc évet olyan értékek ívelték át, mint a megoldásorientáltság, rugalmasság, a személyre és helyzetre szabott egyedi megoldások és a megbízhatóság. 30 év alatt sokat változott az ingatlanpiac, a megrendelői elvárások és város is, a cég alapértékei változatlanok maradtak.
Az ESTON International nemzetközi szinten is elismert minőséget és etikai szabályokhoz való szigorú hozzáállást képvisel Ezt nem csupán a cég és számos munkatársunk RICS kvalifikációja igazolja, hanem az is, hogy 2017 óta az ESTON a Savills világszerte elismert ingatlantanácsadó csoport nemzetközi partnere Magyarországon.


Az ESTON International kiemelt hangsúlyt fektet a szervezetfejlesztésre legnagyobb büszkesége harminc éve a kiváló kollegák szaktudásában, valamint az együtt eltöltött évek eredményeiben rejlik. A piacon egyedülálló módon vezetőség tagjai átlagosan 16 éve dolgoznak együtt, továbbá cég szakértőinek száma az idei gyorsan változó piaci környezet ellenére is gyarapodott, akikkel együtt a csapat ingatlanpiaci tapasztalata összesen több mint 600 évre nőtt.
Az ESTON Ingatlanbefektetési divíziójának vezetője Balogh Attila 22 éve foglalkozik ingatlanokkal, ebből 12 évet az ESTON-nál töltött, 2022 márciusától pedig a Head of Capital Markets pozíciót tölti be. A részleg legfontosabb szolgáltatásai közé tartozik a portfólió- és tranzakció tanácsadás. A Befektetési divízió 2023-ban az eddigi legtöbb kizárólagos megbízását nyerte el, az elmúlt 25 évben pedig összesen több mint 1 millió négyzetméternyi – megközelítőleg a Váci úti Irodafolyosó állományával megegyező méretű – fejlesztési potenciállal rendelkező terület értékesítésében vett részt. A divízió szakmai hozzáértésébe vetett maradandó ügyfélbizalmat jól tükrözi, hogy már több ingatlan újraeladásánál is jelen volt az évek során, több milliárd € összértékű tranzakció lebonyolításában működött közre, a kisebb értékű irodaházaktól a 2022-ben Portfolio Év Tranzakciója díjjal jutalmazott Tesco-Adventum ügyletig. A 280 millió eurós tranzakció 14 magyarországi és 4 cseh ingatlant foglal magában, amely épületek közül 8 üzemeltetését az ESTON Ingatlanüzemeltetési (PM) divíziója végzi.

Az ESTON Property Management üzletág Pintér Dániel vezetésével jelenleg több mint 450.000 négyzetméter, azaz nagyjából a Vatikán méretével megegyező területű épületet üzemeltet, a kezelt bérleti szerződések száma pedig egy év alatt megduplázódott. Idén a BudaPart projekt GATE és CITY épületei után a BudaPart DOWNTOWN épületüzemeltetési mandátumát is megnyerte, amellyel együtt a projekt immár 46.000 négyzetméterének üzemeltetése tartozik az ESTON International felelősségi körébe. Dániel, aki idén 16 éve erősíti az ESTON csapatát, az Ingatlanüzemeltetési- mellett a cég Projekmenedzsment divízióját is vezeti. A Projektmenedzsment csapat az elmúlt években, már több mint 300 iroda kialakításában vett részt, olyan neves hazai és nemzetközi cégekkel, mint a Nokia, a Siemens, az Oberbank, vagy az Inceptech-McKinsey, amely közel 4000 nm új irodaterület kialakítását jelentette a BudaPart CITY épületben. Az ESTON által bonyolított beruházások volumene 2023-ban meghaladta a 15 millió eurót. Az cég többek között olyan projektek megvalósításában nyújtott szakértői támogatást, mint a Lightware HQ kialakítása, amelyet az ESTON Irodabérbeadási divíziója támogatott. A tranzakció 8 év kitartó munka eredménye, amely több mint 7000 négyzetméteres komplex irodaterületével egyúttal a top 3 legnagyobb új irodabérbeadások listáján is helyet kapott 2023-ban. A divízió vezetését Simonyi Balázs vette át, aki 25 év piaci tapasztalatát hozta a csapatba, egyúttal a lassuló piac és kedvezőtlen körülmények ellenére a divízió a poszt-covid időszak legproduktívabb évét zárta, csakúgy, mint a cég Martonosi Éva által vezetett Értékbecslés divíziója, ami fennállásának legjobb évét tudhatja maga mögött, köszönhetően a rekord számú új megbízónak és a számtalan hosszú évek óta hűséges ügyfélnek. Az ESTON Értékbecslés divízió megbízásainak száma a 2022-es évhez képest 60%-os növekedéssel ívelt felfelé, amely szükségessé tette a csapat bővülését is.