Az Év Irodája Szakmai díj

Elter Világítás Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 7100 Szekszárd, Sport utca 2/a

Átadás éve: 2020 Q1

Ingatlan mérete: 320 m²

Irodában dolgozók száma: 19

Irodabútor

Nowy Styl Hungary Zrt.

Tervezés / belsőépítészet

Cadden Studio Kft. - Szén-Molnár Tamás

Kivitelezés / Fitout

PSN Építőipari Kft.

Irodaszőnyeg, padló

Top-Trade Kft.

Design & Build

Noppa Design - PimpMyWall

Rövid bemutatkozás

A mi történetünk egy igazi családi történet, ahol a szülők elkezdtek valamit, és a gyerekek folytatják azt. A vásárlók iránti elkötelezettség, a megbízhatóságunk és az esetleges problémák gyors és rugalmas megoldása hozott el eddig bennünket. 

1991-ben megalakult Szarvasi Vas- és Fémipari Szövetkezet szekszárdi lámpaszalonja, 1993-ban alakult át Elter Világítás Kft-vé. 2014-ben miután saját épületünket, illetve a bérelt raktárat is kinőttük, új cégközpont építtetésébe kezdtünk, ami 3 ütemben került megvalósításra, melynek utolsó fázisa 2020 év elején került átadásra. Ezzel a fejlesztéssel épületünk 1600 négyzetméteresre nőtt. Az épületben nem csak több irodahelyiség és tárgyaló, hanem étkező, közösségi tér, raktár és üzlet is kialakításra került. A korábban kis családi vállalkozás mára már 40 fős céggé nőtte ki magát, sok új, fiatal munkatárssal. Ehhez mérten a korábbi komolyabbnak tűnő elegáns imázst egy fiatalosabb irányba vittük, melyhez egyaránt illeszkedik a belső térkialakítás és a cég arculati elemei is.

A belsőépítészeti terv I. fázisában dolgozói igényfelmérést végeztünk, hogy az egyes munkaterületek szükségleteit minél jobban megismerjük, és ehhez tudjuk igazítani az irodák kialakítását. 
 Fontosnak tartottuk a zajos és kevésbé zajos munkaterületek különválasztását, hogy ne zavarják a munkatársak egymást a munkavégzésben. Az egymáshoz kapcsolódó területeket helyeztük egymáshoz közel. Valamint figyelembe vettük, hogy kihez szoktak partnerek érkezni. Számukra az épület különböző részein létrehoztunk tárgyalótereket, köztük nyitott és zárt, kisebb és nagyobb megbeszélésekre alkalmas helyiségeket is kialakítottunk. Az építésnél az érvényben lévő előírásokat meghaladó mértékű hőszigetelést részesítettük előnyben, a tető plusz 35 cm hőszigetelő réteget kapott, így a fűtetlen raktártér hőmérséklete se csökken 10 fok alá akkor sem, ha kint huzamosabb ideig mínusz 20 fok van. Világítással foglalkozó cégként különleges kapcsolatunk van a fénnyel, így stratégiánk részét képezte, hogy minél több természetes fényt engedjünk az épületbe. Erre szolgálnak a homlokzaton és a belső terekben lévő üvegfalak, valamint a tető felülvilágító kupolák, melyből összesen 23 db található az épületben. 
Az épület fekvése és a sok üvegfal miatt az árnyékolástechnikáról sem feledkezhettünk meg. A lamellás zsalúziák biztosítják a különböző napszakokban az optimális árnyékolást. A környezetvédelemre is igyekszünk minél nagyobb figyelmet fordítani. 2020-ban 102 db napelemet telepíttettünk a tetőre. Ez a megújuló energiaforrás biztosítja az épület teljes áramellátását. Továbbá LED-es fényforrásokkal és mozgásérzékelős világítással csökkentettük fogyasztásunkat.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A kialakításnál az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy a vállalati arculatunk összhangban legyen a belső terek hangulatával. Fiatalos, lendületes, színes megoldásokat igyekeztünk találni, ami minőséget és eleganciát is tükröz, akárcsak a munkánk. 

Az irodákban textillel bevont fali dekoráció zajcsökkentő funkciót is ellát. A nagy iroda falgrafikáján az általunk értékesített lámpák személyesítik meg egy-egy munkaterületünk dolgozóit.

A lámpák kiválasztásánál és elhelyezésénél nem csak arra figyeltünk, hogy legyen elegendő fény, olyan típusokat helyeztünk az asztalok fölé, melyek irodai munkavégzéshez alkalmasak. Káprázási értékük alacsony, ezzel kímélik a dolgozók szemét a fáradástól, színhőmérsékletük megfelelő, mindemellett design-ban is illeszkednek a belsőépítészeti stílushoz. A különböző munkaállomásokhoz függő lámpák adják a helyi világítást, de gondoskodtunk az általános világításról és hangulatfényekről is.


A munkatársak nincsenek íróasztalhoz kötve, így szituációtól és hangulattól függően bárhol tudnak dolgozni. Szabadtéri munkavégzésre is van lehetőség teraszainkon.

A közösségformálás nálunk egy fontos vállalati érték, ennek megfelelően az irodahelyiségek mellett nélkülözhetetlennek tartottunk egy olyan közösségi tér létrehozását, ami az arculatunkhoz illően családias jelleggel bír. Itt a cég összes dolgozója együtt lehet, közös étkezésre, kávézásra és kikapcsolódásra is lehetőség van. Ez a helyiség a különböző munkaterületek fő kapcsolódási pontja. Emellett céges rendezvényeink helyszíneként is szolgál. Ebben a helyiségben is visszaköszönnek a fiatalos színek, a különleges formák és az irodákban használt textillel bevont fali díszítő elemek. Egyéb dekorációként mindig az adott évszaknak megfelelő kiegészítőket használunk, így teremtve bensőségesebb hangulatot. A világítás több körben kapcsolható, így különböző hangulatokat tudunk teremteni.