Az Év Ingatlanfejlesztése

Eiffel Palace Irodaház

Adatlap megosztása

Cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Átadás éve: 1970Q1

Ingatlan mérete: 14500 m²

Bérlő cég: Fortune 500 confidential, PwC Hungary, Kővári Tercsák Dentons, British Chamber of Commerce and Business Center, CBRE, Eiffel Beauty, Eiffel Bistro, St. Andrea Wine & Gourmet Bar, Wax in the City, Horizon Development

Ingatlanfejlesztő

Horizon Development

Üzemeltetés

Horizon Development

Kivitelezés / Fitout

DVM group - RÉGI_törölni

Rövid bemutatkozás

Az Eiffel Palace irodaházat bemutató kisfilmünk: http://www.youtube.com/watch?v=vEB6C-dL28o


Műemlékvédelem és modernitás

 

A Pesti Hírlap egykori szerkesztősége, kiadóhivatala és nyomdája 1893-ban a Légrády testvérek (Károly és Tivadar) elképzelései, és Korb Flóris - Giergl Kálmán tervei szerint, mindössze egy év alatt épült meg. Hasonlóan az eredeti fejlesztési ciklushoz, az Eiffel Palace névre keresztelt modern presztízs irodaházat is mindössze egy év alatt építettük újra a Bajcsy-Zsilinszky út, Stollár Béla utca és Bihari János utcák találkozásánál. A homlokzat Baliga Kornél építész-tervezőművész által rekonstruált korabeli tervek alapján nyerte vissza eredeti, XIX. századi arculatát. Az épület teljesen megújuló belső szerkezete és felépítése a XXI. század legmagasabb technikai és fenntarthatósági követelményeinek megfelelően valósult meg Gelesz András Ybl-díjas építésztervező elképzelései alapján. Kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a különleges építészettörténeti és esztétikai értékkel bíró részleteket hitelesen és eredeti pompájukban illesszük vissza az épület egységébe. A külső homlokzati elemeken kívül az eredetileg Gustav Eiffel irodája által tervezett belső főudvar és a főlépcsőház lenyűgöző öntöttvas szerkezete is eredeti helyén és formájában került visszaépítésre, és vált az új épület belső ékkövévé.

 

Komplex szolgáltatási paletta

 

Az Eiffel Palace primer irodaház funkcióján jóval túlmutat a földszinti területen helyet kapó szolgáltatások széles skálája. Olyan organikusan formálódó közösségi tér ez, ahol jól esik a puha szőnyegeken álló kényelmes karosszékekben megpihenve egy-egy kevésbé formális megbeszélést lefolytatni, vagy az Eiffel Bistro-ban egy finom kávét vagy ízletes ebédet elfogyasztani. A természetes fényű, magas benapozottságú, 8 különálló (de össze is nyitható) rendezvényteremből álló konferenciaközpont mind belső, mind külső események kedvelt helyszíne. A hamarosan nyitó St. Andrea Wine & Gourmet Bar az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet exkluzív borait hozza majd a belváros szívébe, miközben helyszínéül szolgál üzleti reggeliknek, tárgyalásoknak és tematikus borvacsoráknak. Az Eiffel Beauty szépségszalon és a Wax in the City stúdió tovább diverzifikálja a ház kínálta szolgáltatásokat. 

 

Rekordgyorsaságú bérbeadás és eladás

 

Az Eiffel Palace harmonikus dualizmusa nagyon hamar pozitív visszajelzésekre talált, és valós bérlői érdeklődést generált. A Pesti Hírlap és a Légrády-, majd Zrínyi Nyomda egykori székháza ma a belváros új büszkesége, és bérlői is büszkén vallják új otthonuknak. Olyan építészeti, urbanisztikai, műemlékvédelmi és fejlesztési szempontból is példaértékű beruházás ez, amelyet mi sem támaszt alá jobban, mint a 65%-os előbérleti szerződés sugallta bizalom, a mára 75%-os bérbeadottsági szint, és a fennmaradó területekkel kapcsolatos, előrehaladott bérlői tárgyalások, amelyek az év végére 90%-os bérbeadottságot realizálnak majd. Itt kap helyet az épület legnagyobb bérlője, a PwC Magyarország többszintes irodája, a Kővári Tercsák Dentons ügyvédi iroda, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara és Kereskedelmi Központ, egy piacvezető globális telekommunikációs cég központja, illetve a nagyközönség számára is nyitott Eiffel Palace Konferenciaközpont, az Eiffel Bistro, a Wax in the City stúdió, vagy a hamarosan nyíló St. Andrea Wine & Gourmet Bar és az Eiffel Beauty szépségszalon.

 

A sikeres bérbeadásokat hamarosan intenzív befektetői érdeklődés is követte mind külföldi mind hazai befektetői csoportok részéről. Az épület műszaki színvonala és páratlan kvalitásai visszaigazolták eredeti fejlesztési koncepciónkat, és jelentősen hozzájárultak a rekordgyorsaságú értékesítési folyamathoz. Az új tulajdonos azzal a döntéssel, hogy az átadást követő fél éven belül 6,5% körüli hozamon megvásárolta az exkluzív épületet, szintén megerősítette annak műszaki, esztétikai és történelmi kiválóságát és időtálló pénzügyi értékét. A szolgáltatás jelenlegi minőségének fenntartása érdekében az épület üzemeltetéséről továbbra is cégünk, a Horizon Development gondoskodik.

 

Az irodaház 31.000 m2 teljes alapterületének bérbe adható része 14.500 m2 (földszint + 7 emelet). A 246 parkolóhely az új fejlesztés részeként megvalósult 5 mélygarázs szinten került kialakításra. A két liftmagban 4 + 2 lift került elhelyezésre, amelyeket kiegészít a parkolószinteket az átriummal összekötő további egy vendéglift. Az épület felső szintjein több terasz és zöldtető is helyet kap.

 

Az Eiffel Palace a Nyugati tér formálódó urbanisztikai egységében

 

Az Eiffel Palace irodaház a hazai műemlékvédelem és fenntarthatóság egyik fontos zászlóshajója, de ezen túlmenően katalizátor funkciót is betöltött urbánus környezetének szépítésében. Cégünk a projekthez szorosan kapcsolódó feladatként fogta fel az épületet határoló utcák felújítását. A burkolat felújításán túl köztéri padokat helyeztünk el, fákat ültettünk és új parkolóhelyeket alakítottunk ki. Az utcák felújításánál azonban még meghatározóbb változást jelent majd a Nyugati tér teljes átalakítása. A Skála Metró áruház előtti terület átépítése jelenleg is tart. A terület teljes újragondolásának részeként előnyösen változik majd a tér és az aluljáró lejáratának esztétikai értéke, közösségi tér funkciója és közlekedéshatékonysági mutatója. Cégünk a fejlesztés kezdetétől szoros együttműködésben gondolkodik és dolgozik együtt Belváros-Lipótváros Önkormányzatával, megbizonyosodva arról, hogy a kerület és a fejlesztő tervei összhangban vannak, és egy közös, harmonikus városfejlesztési koncepció irányába mutatnak.

 

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA


  • egyedülálló, önként vállalt műemlékvédelmi értékteremtés

  • kettős környezetvédelmi minősítéssel rendelkező fenntartható irodaépület (LEED Gold, BREEAM Very Good)

  • a belváros urbanisztikai megújulásának zászlóshajója

  • kimagasló esztétikai érték

  • XXI. századi funkcionalitás és műszaki tartalom

  • közösségteremtő terek

  • innovatív, zöld megoldások

  • örökségvédelem (sajtó- és nyomdatörténeti kiállítás)