Az Év Irodája Különdíj

Dome Facility Services Group

Adatlap megosztása

Cím: 1023 Budapest, Lajos 28-32

Átadás éve: 2015 Q3

Ingatlan mérete: 300 m²

Irodában dolgozók száma: 25

Tervezés / belsőépítészet

Bali-Kósa Krisztina, Décsi Gábor, Sipos Sándor és Csizmadia János

Rövid bemutatkozás

A Dome Facility Services Group Kft. létesítménygazdálkodással, energetikával és fit-outtal foglalkozó középvállalkozás, mely 2003-tól van jelen a magyarországi piacon.


Vállalatunk 2015-re 25 irodai dolgozójával kinőtte korábbi irodáját, így szükségessé vált a költözés. Ezt megelőzően is tetőtéri irodában dolgoztunk, így nem véletlenül esett a választás ismételten egy tetőtéri, de lényegesen nagyobb és jobb adottságokkal rendelkező bérleményi részre a korábbi irodaházban. A teljes projekt belsőépítészeti tervezése, projektmenedzsmentje és kivitelezése fit-out csapatunk kezében volt a kezdetektől.


A 300 m2-es területű, hosszanti elrendezésű iroda tervezésekor elsődleges szempont volt a különböző üzletágakban dolgozók munkahelyének szeparálása oly módon, hogy közben meg is adjuk a kapcsolódási pontok lehetőségét. Így alakult ki az üzletágak létszámának megfelelő méretű kisebb irodablokkok és a nagyobb létszámú csapat egyterű irodájának a kombinációja, melyben helyet kaptak különböző méretű és funkciójú közösségi terek is.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A kollégákat aktívan bevontuk a koncepcionális tervezésbe, az ültetési terv kialakításába, és a Dome szellemiségének vizuális megfogalmazásába. Ennek is köszönhető, hogy az itt dolgozó munkatársaink jól érzik magukat az új helyükön, örömmel járnak be nap, mint nap az új irodába.


Amellett, hogy az iroda egységes építészeti arculattal készült el, minden helyiség hangulata a funkciójának megfelelően került kialakításra: a tárgyaló elegáns, a pihenőszoba családias, az étkező minimalista. Külön említést érdemel a futurisztikus hangulatú fém burkolatú liftfülke, amelyet telefonfülkeként vagy kétszemélyes tárgyalóként használunk, valamint az időutazásokat is innen indítjuk ;-)


A tervezés és a kivitelezés a fenntarthatóság és a költséghatékonyság jegyében zajlott. Igyekeztünk a meglévő adottságokat felhasználni, és némi átalakítással újragondolni.


Így lett a 300m2 régi szürke modulszőnyeg a 100 m2 új, irodánként eltérő színű burkolat alapja és kaptak új színt a meglévő lámpák, ajtók.
Ezért vált lehetségessé, hogy egy átlagos fit-out büdzsé feléből valósuljon meg a kivitelezés. Az új szerkezetek kialakításánál törekedtünk az egyszerű, letisztult, egyedi megjelenésre, melyek a dekorációs elemekkel együttesen tükrözik üzemeltető cégünk arculatát, keverve az ipari és modern stílust.


Irodánk a betérő vendégeink, üzleti partnereink felé is jól tükrözi azon hitvallásunkat, mely szerint elegendő szakértelemmel, kreativitással és lelkesedéssel magas minőségi színvonalat képviselő irodaterek alakíthatók ki, akár kis- és középvállalkozások számára sem megterhelő költségek mellett, a határidők maradéktalan betartásával.


Fotók: Bujnovszky Tamás