Az Év Irodája

DLA Piper Budapest

Adatlap megosztása

Cím: 1124 Budapest, Csörsz utca 49-51

Átadás éve: 2022 Q3

Ingatlan mérete: 394 m²

Bérlő cég: DLA Piper Budapest

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Irodabútor

Office Line Kft.

Irodaszőnyeg, padló

ProInterier Kft.

Irodabútor

Haworth

Tervezés / belsőépítészet

MádiLáncos Studió

Világítástechnika

Solinfo

Irodabútor

Dowork

Növénydekoráció

Gourmet Garden - Grofie

Kivitelezés / Fitout

FITOUT Zrt.

Fotók

Bálint Jaksa Photography

Bérbeadó

REM group

Kávé & catering

Technoliving

Irodabútor

Fusion Tables Design

Rövid bemutatkozás

A DLA Piper a világ egyik legnagyobb nemzetközi jogi irodája, amely több mint 40 országban 4200 ügyvédet foglalkoztat, a pénzügyi és üzleti tanácsadás területén nyújtva szolgáltatást. A tanácsadó cég a megváltozott igényekre reagáló, innovatív és közösségformáló erővel bíró, új irodájának belsőépítészeti tervezésével és a projektmenedzsment feladataival a MádiLáncos Studiót bízta meg, melynek első üteme, a közösségi terek teljes megújulása 2022 őszén lezárult.


A budapesti Hegyvidék Momentum Irodaházban bérelt iroda közösségi tereiben jelentős szintlépést és frissülést hozó fitout valósult meg. A DLA Piper csapata a koronavírus-járvány alatt a home office munkamódszerre állt át, amely a hatékonyságot nem csorbította, azonban a járvány után a cég vezetői szerették volna támogatni a munkatársaik visszatérését az irodaterekbe. Ehhez szükség volt egy korszerű és vonzó irodakoncepcióra, amely hatékonyan támogatja az új, flexibilis munkarendet, illetve különös figyelmet fordít a munkavállalói igényekre.


A DLA Piper új tereinek belsőépítészeti tervezése során a MádiLáncos szakemberei nagy figyelmet fordítottak a munkatársak igényeire, a könnyedebb hangulatú, informális találkozási pontokra, illetve azokra a kollaborációs terekre, amelyekben a korábbihoz képest új, modern hangulatú terekben dolgozhatnak együtt a kollégák. A komplex cél, amely a most második ütemként zajló iroda- és munkaállomás-felújításokkal folytatódik, a munkahely vonzóvá tétele, a munkavégzés hatékonyságának növelése és a home office után az irodában végzett munka motiválása volt. Ez a korábbi cellás irodaterekben és a kevésbé vonzó, nem jól megvilágított közösségi terekben eddig kevéssé valósult meg.


MádiLáncos Studio határidőre, a tervezett anyagi keretet nem túllépve valósította meg a belsőépítészeti tervezést és koordinálta a kivitelezési munkát, ami a Fitout zrt generálkivitelezésében valósult meg. A nemzetközi ügyvédi iroda munkatársai mostanra látványos designelemekkel frissült, zöld és hívogató közösségi terekben tölthetik az idejüket. Az első visszajelzések alapján a megrendelői célok, az új motiváció megteremtése, a közösségformáló terek kialakítása és a kortárs igényekre válaszoló, friss és esztétikus irodatér a teljes fitout-folyamat végén vonzó alternatívája lett a home office munkavégzésnek.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A MádiLáncos Studio feladata az volt, hogy egy alapvetően hagyományos munkarend szerint dolgozó közösség számára teremtsen vonzó alternatívát a munka tereire és formáira, az ebédidő, kávészünetek, közösségi programok és szabadidő eltöltésére, bemutatva azokat a lehetőségeket, amelyek ma bármelyik modern irodaházban megvalósulhatnak. A belsőépítészeti terv a DLA Piper közösségének új lehetőségeket vázolt arra, hogy milyen formában lehet és érdemes együtt tölteni az időt az irodatérben, legyen szó kollaborációs terekben végzett munkáról, az új munkamódszereknek (pl. online meetingek) megfelelő, új és esztétikus irodaterekről vagy éppen szabadidős elfoglaltságról, amely a közösségépítést és a cég megtartóerejét növeli.


A projekt első szakaszának központi elemeként magvalósult egy új, komplex közösségi tér, amelyben a munkatársak számára elérhetővé váltak a szabadon használható touch-down munkahelyek (alacsony asztallal hosszabb és magas asztallal rövidebb használatra), egy zárt tárgyaló és zárt projektszoba, nyitott tárgyaló és lounge-részleg, illetve az új work café. Az irodatér látványos elemei a hintaszékes relax sarok, az RS Barcelona design-ping-pong tárgyalóasztala és a telefonfülke. Az iroda interaktív írható mobil képernyői saját tölthető akkumulátorral használhatók, az agilis felületek a hatékony munkavégzést támogatják.
A kollaborációs tér számos szempontot egyesít. A DLA Piper vezetősége szerette volna, ha egy olyan multifunkciós tér válhat az iroda központi helyiségévé, amely ebédidőben és a kávészünetek alkalmával összehozza a kollégákat és közvetlenebb, élénk éttermi-kávézós hangulatban lehetőséget ad a feltöltődésre. Ezt a belsőépítészeti megoldások közül a kényelmes, beépített padok, a közösségi asztalok és a pultba épített, ipad vezérléssel működtethető Top Brewer kávégép támogatják. A zárható projektterületeket a csapatok kisebb-nagyobb informális megbeszélések, kötetlen meetingek során tudják használni, erre alkalmas egyébként a lounge számos pontja is.

Az közösségi tér számos újdonsága mellett kiemelt szempont volt a biofília, mint szervezőelv. A zöld növényszigetek nemcsak a levegőminőséget javítják, hanem belsőépítészeti elemmé emelkedve tagolják is a nyitott, nagy teret. A zöld szigeteket álpadlóba süllyesztették a tervezők, amely egyben az öntözőrendszert is tartalmazza, illetve speciális növényvilágítást is kaptak a többnyire trópusi, hidrokultúrás növények. A MádiLáncos partnere a zöld megoldásokban a Grofie volt. A jelentős léptékű zöld növényzet szépen harmonizál a belsőépítészek által használt színekkel, a természetes, meleg, lágy árnyalatokkal, a fa anyaghasználattal.
A DLA Piper új irodatere maximálisan kihasználja a lokáció adottságait: a kollaborációs terek mind a szalagablakos rendszerre felfűzve valósultak meg, így a munkatársak a budai hegyvidék látványát élvezve tölthetik itt az idejüket. A sok természetes fény és a megnyitott tér, illetve a kimozdulás a zárt, cellás irodákból mind jó hatással van a közösségre. A DLA Piper a MádiLáncos belsőépítészeti tervei alapján megvalósult új, közösségi terekkel érzékenyen reagált a munkavállalók igényeire és modern térbe lépett – zöld, esztétikus és üde keretet teremtve a hatékony munkavégzéshez és közösségük fejlődéséhez. A DLA Piper és a MádiLáncos Studio közös munkája folytatódik: a pilotprojektnek is értelmezhető első szakasz átadása után, azok tanulságaival tovább dolgozva második szakaszként hamarosan az irodaszintek is megújulnak.


Tervezők

MádiLáncos Studio:
Sarosdi-Mádi Krisztina, Láncos Áron, Szeberényi Zsuzsanna, Matheidesz Sára, Vaszkó Réka, Incze Ádám, Gulyás Bence, Kuritár Karina