Az Év Asset Management Cége

Diófa Alapkezelő Zrt.

Adatlap megosztása

Cím: 1013 Budapest, Krisztina tér 2.

Rövid bemutatkozás

A Diófa Alapkezelő Zrt. 2009-es alapítása óta tőke- és ingatlanpiaci ismereteinek, sokszínű ügyfélköréből adódó tapasztalatainak, valamint független, innovációra nyitott menedzsmentjének köszönhetően a hazai vagyonkezelési szektor egyik legdinamikusabban fejlődő szereplőjévé vált, és több mint 380 milliárd forintos vagyont kezel intézményi és lakossági ügyfelek számára.


A hazai tulajdonú cég rövid időn belül letette névjegyét a magyarországi ingatlanpiacon . A kiemelkedő befektetési volumennek és értékteremtő stratégiai döntéseknek köszönhetően, jelenleg több mint 300 000 négyzetméteres ingatlan portfóliót kezel. A Diófa Alapkezelő létrehozott 2 új kiskereskedelmi márkát A megújuló kispesti bevásárlóközpont a Shopmark nevet kapta, és Zone Bevásárlópark márkanév alatt a vállalat kiépített egy 11 elemből álló országos strip mall portfóliót.


A kiegyensúlyozott vagyonkezelést vállalaton belüli ingatlankezelési üzletág kiépítésével erősíti az Alapkezelő, lehetővé téve a gyors és hatékony ügyfélkiszolgálást.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A kiélezett befektetési légkörben is sikeres tranzakciókat valósított meg a Diófa Alapkezelő. Az ikonikus Alkotás Point irodaház megvásárlása mellett egy három elemből álló kiskereskedelmi ingatlancsomaggal is bővítette a vagyont. A prémium iroda portfólió refinanszírozását sikeresen zárta az Alapkezelő, több mint 80 millió euró értékben.


A bérbeadási tevékenység sem volt inaktív az év folyamán, megközelítőleg 70 000 négyzetméteren írtak alá bérleti szerződést. Az erős bérbeadási volumen 87%-a szerződéshosszabbítás és bővülés volt, amely kiválóan reprezentálja az ingatlanbefektetési-és kezelési üzletág megtérülő erőfeszítéseit. A teljes portfolió 90% feletti bérbeadottsággal rendelkezik.


Mindezek mellett az Alapkezelő fennállása óta először valósított meg ingatlan fejlesztést. Magyarországon egyedülálló módon újított fel 6 hónap alatt egy bevásárlóközpontot, és nyitotta újra modern terekkel és felfrissült bérlői mix-szel a 25 000 négyzetméteres Shopmarkot.


Egy második fejlesztés tervezési fázisán is dolgoztak, amelynek eredményeként az év második felében elkezdődött a Dél-Pesti Üzleti Park E csarnokának építése.


Referenciák

Avis, Bayer, Deichmann, EON, IBM, Insterspar, Lufthansa, Müller.