Az Év Irodája

Diligent

Adatlap megosztása

Cím: 1052 Budapest, Szervita tér 8

Átadás éve: 2022 Q2

Ingatlan mérete: 4500 m²

Irodában dolgozók száma: 160

Bérlő cég: Diligent Governance Hungary Kft.

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Irodaszőnyeg, padló

Floor by Blue

Projektmenedzsment

Cushman & Wakefield

Kivitelezés / Fitout

DVM group

Tervezés / belsőépítészet

Smithgroup

Fotók

Bódis Krisztián

Rövid bemutatkozás

Piacvezetők vagyunk: a világ vezető szoftver-szolgáltatója (SaaS) vagyunk a modern vállalatirányítási piacon. Több mint 1 millió felhasználónk van, több mint 25 000 ügyfelünk 130 országban.
2021-ben a Diligent Budapestet választotta Globális Termékinnovációs Központjának, hogy olyan termékeket fejlesszen, amelyek révén a vezetők a modern irányítási technológián keresztül átfogó képet kaphatnak szervezetükről. 300 fővel vagyunk jelen Budapesten, köztük szoftverfejlesztők, termékmenedzserek, biztonsági mérnökök és minőségbiztosítási és tesztelő szakemberek.


A Szervita Square Building három szintjén elhelyezkedő Diligent budapesti irodája együttműködési központot és színes környezetet hoz létre a globális termékinnovációs csapat támogatására. A projekt céljai között szerepelt, hogy az egyesült államokbeli székhelyű cég márkáját egy új régióba vigye, miközben megidézze a helyi építészeti stílusokat.
A tértervezési stratégia hajtóereje az volt, hogy olyan együttműködési gócpontokat hozzunk létre, amelyek támogatják a 300 fős K+F csapat munkastílusát, és a növekvő regionális technológiai szektoron belüli interakció célpontjaként szolgáljanak. A második emelet a Diligent iroda külvilág felé néző részeként szolgál, itt található négy eltolható üvegfalas konferenciaterem, amelyek egy nagy, 250 fős rendezvénytérré alakíthatóak át, egy tágas kávézó, és rengeteg kisebb közösségi terület. A további két emelet egyensúlyban van a munkaterületek programozást kielégítő igényeivel, beleértve a zárt és nyitott irodai helyiségeket, a formális és informális együttműködési zónákkal, amelyek kihasználják a körülvevő városkép megával ragadó kilátását, és a munkát támogató terekkel, mint például a telefonszobák.
A Diligent iroda tervezési koncepcióját az alap épület íves geometriája, a Budapesten fellelhető szecessziós stílus, valamint a helyi kovácsoltvas és kerámia kézművesség határozta meg. A színpaletta ötvözi a Diligent brand, és a nyüzsgő magyar főváros gazdag színeit. A Diligent brand építészeti környezetben való megnyilvánulására tett erőfeszítés lehetővé tette a Diligent logó és az alapvető értékek felhasználását olyan dizájnelemekben, mint például az öltözőszekrény ajtainak mintái, az egyedi falburkolatok, és a különleges falak dizájnelemei. Az anyagok változatossága elősegített egy kifinomult, mégis meleg és barátságos teret, amely illeszkedik a nagyobb kontextusba. Ez leginkább a flexibilis fapanelek, fa deszkák, mintás fali csempék, egyedi fémszerkezetek, zöldfelületek, egyedi grafikus falburkolatok és a hangelnyelő panelek használatánál mutatkozik meg. Megközelítésünk során kulcsfontosságú szempont volt, hogy megértsük az épületet, és lehetővé tegyük, hogy a természetes fény behatoljon az irodába, az üveg homlokzat felől, és az átriumból. A mesterséges világítást viszont gondosan választottuk ki, hogy kiegészítsék a tér funkcióját és esztétikáját.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A régióba új belépőként a Diligent szeretett volna egy olyan emelt színvonalú irodát létrehozni, egy exkluzív központi helyszínen amely promotálja a cég brandjét, illetve vonzóvá teszi a dolgozóknak az irodába való bejárást.
Az új irodát az Egyesült Államokbeli SmithGroup tervező cég belsőépítészei álmodták meg, ennek eredményeként egy igazán különleges térfelhasználású, megjelenésében tradicionális, de mégis modern munkakörnyezet jött létre egy prémium lokációban.


Tervezők

Smithgroup:
Lyuba Tartova Maybury
Dalaney McSweeney
Marc Schneiderman