Az Év Irodája

Daikin

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Alíz utca 3.

Átadás éve: 2021 Q4

Ingatlan mérete: 650 m²

Irodában dolgozók száma: 50

Bérlő cég: Daikin Hungary Kft.

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Irodaszőnyeg, padló

ProInterier Kft.

Rövid bemutatkozás

A klímaipari világcég budapesti központja nagy forgalmat bonyolító bázis, ami összetett funkciójának köszönhető. Folyamatos ügyfélkapcsolati, csapatépítési és oktatási munka zajlik benne napról napra sok külsős résztvevővel és 50 állandó munkatárssal, akiknek ugyanakkor nyugodt körülményeket kell biztosítani.
Az ennek megfelelő igényeket egy 650 m2-es alapterületű térben osztottuk fel, a belsős és külsős tereket egyértelműen elkülönítve. Az irodát már a Covid alatt terveztük, a munkahelyek iránt támasztott megváltozott igények már kézzel foghatóak: a munkahely a találkozások helyszíne és az iroda méreteihez képest itt is sok a közösségi tér, a különböző fokú és időtartamú együtt dolgozások segítésére.
A munkatársak, bár egyterű irodában ülnek, de az egyedi asztalosszerkezetekkel ötvözött akusztikai elválasztásnak köszönhetően mégis szerethető tereket kapunk. A recepció mögötti ún. Touch Down lehetőséget ad kisebb cateringes fogadásra, a kantin pedig szükség esetén leválasztható zónákra oszlik. Az átmeneti és kollaborációs terek érdekességei a saját fejlesztésű, szabadon rendezhető háromszögletű asztalok, amelyek összetolásával nem alakul ki kényelmetlen láberdő. Speciális igényként jelent meg a gépek bemutatóterme, egy telefonálásmentes silent zone, és csapatok szerint összesen öt tárgyaló, amelyek más-más élénk színű doboza a közös terek letisztult világát gazdagítja.
A koncepcióalkotás folyamán megbízó kérésére a japán eredetet csak finom építészeti eszközökkel és részletekkel idéztük meg: mint a tatamik fekete illesztéseire emlékeztető egyedi padlószőnyeg, a faburkolatok vagy az akusztikai térelválasztók, finoman utalnak az anyacég nemzeti hagyományaira.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az iroda kialakítása előremutató: sok közösségi tét, változatos méretű, játékosan felosztott helyiség jellemzi a Daikin iroda kialakítást. Innovatív egyedi bútorfejlesztés is kapcsolódott a tervezéshez (https://www.komok.hu/product/3angle).


Tervezők

Nanavízió Kft. Pajer Nóra, Soltész Noémi, Gud Beatrix, Gencsi Katalin