Az Év Tanácsadó Cége

Cushman & Wakefield Nemzetközi Ingatlan Tanácsadó Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 5.

Bérlő cég: Adventum, Erste, Atenor, Immobilia, Skanska stb.

Rövid bemutatkozás

A Cushman & Wakefield, a hazai ingatlan-tanácsadói piac kiemelkedő szereplője, idén méltán ünnepli 30 éves fennállását Magyarországon. A közel 100 főt számláló vállalat jelenleg kilenc üzletágban nyújt kimagasló, piacvezető szolgáltatást.
A cég bevétele nemcsak a klasszikus kereskedelmi ingatlanbérbeadásból származik, hanem értékbecslésekből, tanácsadásból, ingatlanüzemeltetésből, hospitality szolgáltatásokból, valamint projektmenedzsmentből és tőkepiaci tranzakciókból.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az idei év első kilenc hónapjában az irodabérbeadási csapat abszolút piacvezető volt, 60,700 m2 bérbeadott irodaterülettel, ami 41 %-os piaci részesedést jelent az ügynökségi tranzakciók terén. A csapat idén összesen 63 ügyletet zárt, olyan jelentős cégeket képviselve, mint a Genesys, az Omnicom vagy a Hays.
Az ipari és logisztikai csapat átlagosan 39 százalékos piaci részesedést ért el novemberig az ügynökségi tranzakciók között, mely 57,400 m2 ipari ingatlanterület bérbeadását jelenti a BRF adatai alapján.
A kiskereskedelmi üzletág 73 ügyletet zárt eddig idén, segítve például a PRIMARK márka magyarországi piacra lepését. Emellett olyan jelentős ügyletekben vett részt, mint két új koncepciós IKEA üzlet szerződéstárgyalása, valamint a Calvin Klein és a Helly Hansen új bérleti szerződéseinek tárgyalása a budapesti Fashion Street bevásárlóutcában. A csapat továbbá aktívan részt vett 6 Müller Drogéria és 5 Pepco üzlet szerződésének újratárgyalási folyamatában, valamint az eddigi legnagyobb, 3,700 m2-es SportsDirect szerződés megkötésében az Aréna Mall bevásárlóközpontban.
Az ingatlan tanácsadó vállalat számára mindig öröm, amikor a fejlesztési ciklus elejétől az értékesítésig részt vehet egy projektben. Erre kiváló példa a Skanska fejlesztésében épült H2Offices, ahol egy jelentős irodabérbeadási tranzakciót követően a cég átvette az üzemeltetési feladatokat, majd segítette a tulajdonost a projekt eladásában.
A Cushman & Wakefield ingatlanüzemeltetési csapata 2023 során elnyerte a 70,000 m2-es KÖKI bevásárlóközpont üzemeltetését és kizárólagos bérbeadását, mellyel együtt jelenleg mintegy 700,000 m2 kereskedelmi ingatlanterületet kezel országszerte.
Értékbecslési és Tanácsadó csapatunk ismét mozgalmas évet zár. Idén ismét közel 10 milliárd USD értékben értékeltünk befektetési ingatlanokat, köztük számos ikonikus épületet Magyarországon és az SEE régióban. Számos új ügyfél tisztelt meg a bizalmával minket.
A Projekt Menedzsment üzletág több, mint 15 ügyfelet szolgált ki 2023-ban, köztük olyan neves bérlőket, mint a Genesys, a Kostal, a Servier, a Business Lease vagy az Envision. A klasszikus projektmenedzsment, irodakiépítés, költöztetés és átalakítás mellett számos további szolgáltatást nyújt, beleértve a workplace consultancy és a belsőépítészet területét. Idén a Design & Build üzletágunk is jelentős lendületet kapott, eddig több, mint 5 sikeres projektet zártunk le.