Az Év Tanácsadó Cége

Cushman & Wakefield Nemzetközi Ingatlan Tanácsadó Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 5.

Rövid bemutatkozás

A Cushman & Wakefield a világ egyik legnagyobb ingatlantanácsadó vállalata, mely 53,000 szakemberrel, 400 irodával, 60 országban van jelen. 2019-ban a vállalat üzemeltetési, facility menedzsment, projekt menedzsment, bérbeadás, befektetési tanácsadás és más üzletágai 8,8 milliárd dollár bevételt termeltek.
A cég magyarországi irodájában, mely tavaly előtt ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, közel 100 szakember dolgozik. Cégünk Magyarországon a kereskedelmi ingatlanpiac valamennyi szegmensében sikerrel képviselteti magát.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Cushman & Wakefield magyarországi irodája kiemelkedő eredményeket ért el a 2020. évben. A nehéz idők ellenére megőriztük lelkesedésünket és lojalitásunkat ügyfeleink irányába. Kemény munkánknak köszönhetően, sikerült nem csak megőriznünk, de megerősítenünk piacvezető pozícióinkat Magyarországon.


Capital Markets: Befektetési üzletágunk a 2020-as kihívások ellenére lezárta a valaha történt legnagyobb ipari tranzakciót Magyarországon. De ez nem minden, piacvezető csapatunk mindkét új piaci belépőt támogatta és kiemelkedő ügyfélkörünknek hála, több tranzakciót zártunk az €1M-tól €100M-ig.


Office Agency: Irodabérbeadási csapatunk a legnagyobb és a legstabilabb a piacon. 2020 Q1 és Q3 között piacvezetők voltunk, 55 lezárt ügylettel, 66 733 négyzetméter bérbeadott területtel és 47 százalék piaci részesedéssel.


Retail: Ebben az évben teljesen megváltozott a kiskereskedelmi ingatlanpiac. A jelenlegi nehéz időkben kemény munkával megerősítettük kapcsolatunkat főbb ügyfeleinkkel és számos sikeres tranzakcióban vettünk részt Budapesten és vidéken egyaránt.


Asset Services: 2020-ban lehetőségünk volt mind a bérbeadók, mind a bérlők részére segítséget nyújtani, új biztonsági előírások bevezetésével, best practice folyamatok átadásával és egy új üzemeltetési időszakra történő felkészüléssel. 96 százalékos retention rate-tel a portfoliónk 170,000 négyzetméterrel nőtt, mely új kiskereskedelmi, hotel és iroda megbízásokat is tartalmaz.


Industrial: Az ipari szektor a 2020-as évben jelentősen megerősödött, rekord mennyiségű bérbeadással és kereslettel. Ipari ingatlanokkal foglalkozó csapatunk csak Budapesten több, mint 58 000 négyzetméter területet adott bérbe, és több ügylet még folyamatban van. Csapatunk továbbra is piacvezető megbízások terén, melybe több, mint 200 000 négyzetméter kizárólagos bérbeadási megbízás tartozik bele, melyek mellett számos ipari telek és üres épület eladási folyamataiban is részt veszünk.


Research & Consultancy: A 2020-as év rengeteg kihívás elé állította csapatunkat. A tőlünk megszokott rendszeres tanulmányok és statisztikák mellett, ebben a helyzetben is sok megbízható piaci leírást, előrejelzést osztottunk meg főbb ügyfeleinkkel és egy tágabb hallgatósággal, valamint olyan ügyfelekkel dolgoztunk együtt, mint a Magyar Nemzeti Bank, a Raiffeisen Property Fund, vagy az Equilor.


Project and Development Services: Csapatunk 2020-ban erősebb volt, mint valaha. 9 szakemberrel több, mint 20 befejezett projekttel, melyek összes területe meghaladja a 20 000 négyzetmétert és értéke átlépi a 30 millió eurót. Főbb ügyfeleink a teljesség igénye nélkül: MSCI, Boehringer Ingelheim, Intrum, ING, Novo Nordisk.


Valuation & Advisory: Ez az év ismét egy kihívásokkal teli, ámde gyümölcsöző év volt piacvezető értékbecslési csaptunk számára. Több értékbecslést hajtottunk végre, mint korábban bármikor, melyek összes értéke 7 milliárd dollár volt.


Referenciák

To deals 2020


Vodafone HQ office lease transaction - Budapest ONE
Prologis - 25,000 sq m - Industrial lease renewal
MSCI - Green House - 1,850 sq m - Project Management
The National Bank of Hungary - quarterly market reports
Buda Square - Margit Palace - 37,400 sq m - CMG disposal
Vodafone - 54 retail deals - 6,500 sq m - Lease negotiations
Erste Alapkezelő - 109,000 sq m portfolio - Property Management
Valuing €7-8 billion worth of assets per annum