Az Év Kereskedelmi Fejlesztése

CTP Hungary - Szigetszentmiklós (SZG1)

Adatlap megosztása

Cím: 2310 Szigetszentmiklós, Fövenykúti út

Rövid bemutatkozás

A CTP Magyarország meghatározó ipariingatlan-fejlesztőjeként saját tulajdonban maradó
raktárakat, csarnokokat, logisztikai létesítményeket épít és üzemeltet. A vállalat 2016-ban
szinte berobbant a magyar ingatlanpiacra, azóta hatalmas tempóban fejlődik, 2022 végére elérte az 1 millió négyzetméternyi bérbeadható területet Magyarországon, a teljes európai piacon pedig a 11,2 millió négyzetmétert.


A CTP a legújabb piaci trendeknek és követelményeknek megfelelően nagy hangsúlyt fektet
az emberközpontú logisztikai parkok üzemeltetésére, ahol a bérlők valóban otthon érzik
magukat. Az új fejlesztéseink során fenntartható technológiákat alkalmazunk, többek
között az energiafelhasználás optimalizálása érdekében épületeinket árammal fűtjük és hűtjük, amelyet részben saját napelemparkjaink biztosítanak.


A CTP hosszú távra tervezve hozza létre a logisztikai ökoszisztémákat a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az idei év egyik legjelentősebb magyarországi logisztikai fejlesztése a CTPark Szigetszentmiklós 100 ezer négyzetméteres SZG1 csarnoka, ahol a bérlői oldalon hatékonyságra és fenntarthatóságra törekedve több raktározási központot egyesítenek egyetlen lokációban. A hatalmas területen zajló, egybefüggő épület fejlesztési folyamatát teljes egészében a CTP Hungary bonyolítja. Az új épület a legkorszerűbb technológiákkal, például BMS rendszerrel, napelemekkel és hőszivattyúval felszerelve, a bérlői igényeket maximálisan szem előtt tartva került megépítésre, a minőségi szigetelésnek köszönhetően pedig a csarnok remek energiahatékonysággal rendelkezik.


A CTP a szigetszentmiklósi önkormányzattal együttműködve kiemelkedő városfejlesztési beruházásokat valósít meg, többek között a 2,2 milliárd értékű úthálózat-fejlesztés során három- és négysávosítás, jelentős csomópont- és körforgalom kialakítások, fejlesztések, illetve a halásztelki M0-csomópont megterveztetése és építési engedélyek megszerzése, valamint zajvédő fal megépítése szerepel a megállapodásban.


Emellett a CTP 900 millió forinttal járul hozzá a szennyvízhálózat fejlesztéséhez, ennek során a szennyvíz nyomóvezeték cseréjére, jelentős bővítésére is sor kerül a telephelytől a szennyvíztisztító telepig kb. 1,2 km hosszan A környezettudatos kivitelezés keretein belül pedig 15 MW teljesítményű napkollektor is telepítésre kerülta komplexumban.