Nevezés

Az Év Asset Management Cége

CPI Hungary

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Dunavirág 2-6

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

A CPI Property Group az egyik legnagyobb jövedelemtermelő ingatlantulajdonos Európában, a közép-kelet-európai térség vezető ingatlan tulajdonosa. 2022. június 30-án a teljes ingatlanportfólió meghaladta a 20,9 milliárd eurót. A CPIPG a vezető irodaplatformok tulajdonosa a legfontosabb közép-kelet-európai fővárosokban, Berlinben, Prágában és Varsóban. A Csoport Csehországban és Közép-Európában is rendelkezik kiskereskedelmi ingatlanokkal, szállodákkal, lakóegységekkel és telkekkel.
A CPI Hungary Magyarország egyik vezető hosszú távú ingatlan befektetője, üzemeltetője és fejlesztője. A CPI Hungary csapata által kezelt ingatlanportfólió mérete összesen 553 000 négyzetméter, a portfólió összértéke 1,1 milliárd euró. Aktív szereplő az irodai, szállodai, kereskedelmi szegmensben.
Jelenleg a CPIPG: No1. ingatlantulajdonos a Cseh Köztársaságban/ No1. retail tulajdonos a Cseh Köztársaságban/ No1. office tulajdonos Prágában/ No1. office tulajdonos Berlinben/ No1. office tulajdonos Varsóban.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A CPI Hungary a magyarországi piacra lépésével egyidőben a humán innovációt helyezte előtérbe. Korát megelőzve a bérlők hosszú távú jóllétébe is befektetett. Emberközpontú ingatlanfejlesztések, a környezeti, társadalmi és mentálhigiénés fenntarthatóságot is szolgáló terek és az akadálymentesség kialakítása a legfontosabb pillérei az alapvető folyamatainak.
Kiemelt figyelmet fordít a fenntartható, környezetbarát megoldásokra, a korszerű technológiák alkalmazására, a modern és közösségi terek kialakításra. A CPI Hungary összes épülete rendelkezik zöld minősítéssel, BREEAM védjeggyel. A CPI elsőként állt a speciális igényű embereknek szóló minősítés mellé, a magyar ingatlanpiacon elsőként kapta meg az Access4You védjegyet az ingatlan portfóliójára.
A hosszú távú értékteremtés mellett elkötelezettek amellett, hogy épületeik, új fejlesztéseik hatékonyan működjeknek. Minden egy kézben: házon belül végzik a fejlesztéseket, az épületeik üzemeltetését, a bérlőkezelést, bérbeadást. A szakembereik által tervezett okos rendszerek alkalmazásával folyamatosan felügyelik az épületeiket. Így lehetséges, hogy a felállított rendszerek gyors reakcióidővel tudnak reagálni egy-egy külső vagy belső eseményre.
Fenntarthatósági, innovációs, humán eredményei:
- A Cpi erőssége a kollégák hatalmas tudásában rejlik, lojalitásuk és professzionalitásuk garantálja az ingatlan állomány magas szintű kezelését.
- Humán Innovációs Program (HIP) létrehozása: HIP közösségi zónákban olyan szolgáltatások kerültek bevezetésre, melyek elősegítik az irodaházban dolgozók egészségmegőrzését, könnyítik az irodai mindennapokat.
- A CPI magyarországi vállalata a csoport legzöldebb portfóliójával rendelkezik.
- Magyarország első zöld vállalati kötvény kibocsátása; 30 milliárd Forint értékben bocsátott ki elsőbbségi, fedezet nélküli zöldkötvényeket, 10 éves lejárat mellett.
- 100% zöld energiára való átállás: CPI Hungary az ingatlanportfóliója üzemeltetéséhez szükséges villamos energiát kizárólag megújuló erőforrásból biztosítja, így egyrészt nagy lépést tesz a fenntartható épületüzemeltetés felé, másrészt a bérlőik is jelentős mértékben csökkenthetik az ökológiai lábnyomukat
- Sikeres első hazai pilot projekt; három piaci szereplő fogott össze annak érdekében, hogy a keresletoldali szabályozás elvét egy “pilot” projekt keretében tesztelte.
- Tudatos épület létrehozása a Balance Hall fejlesztésével; az üzemeltetés során rövid időn belül reagál a környezet és az időjárás okozta változásokra, az ezekből fakadó energia megtakarítási lehetőségekre.
Díjak, fejlesztések:
Elmúlt években megkapta az Év Asset Management díjat, ezen túl az Év Innovációs díjat a zöldkötvény kibocsátásért, Év koncepció díjat a New Age épülete, Év fejlesztése díjat a Balance Hall, Top100 Szerethető Munkahely díjat.
Idei fejlesztések: Airport City Logistics Park big-box épület, Arena Corner közösségi területei, Andrássy Palota felújítása, Hotel Chainbridge Mamaison&Comfort.