Nevezés

Az Év Asset Management Cége

CPI Hungary

Adatlap megosztása

Cím: 1138 , Dunavirág u. Gateway Office Park, 3.torony 2-6

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

A CPI Property Group a csehországi, berlini és a közép-kelet-európai térség vezető ingatlan tulajdonosa. A 30 éves múlttal rendelkező CPI PG portfoliója több mint 366 ingatlanból áll, melyek 11 országban helyezkednek el. CPI Property Group 9.9 milliárd Euro összértékű széleskörű, magas minőségű ingatlan portfólió tulajdonosa és üzemeltetője.
Jelenleg a CPIPG: No1. ingatlantulajdonos a Cseh Köztársaságban/ No1. retail tulajdonos a Cseh Köztársaságban/ No1. office tulajdonos Prágában/ No1. office tulajdonos Berlinben/ No1. office tulajdonos Varsóban.
2020 harmadik negyedévére a CPI PG ingatlanállománya 8%-kal, 9.9 milliárd euróra nőtt, a cégcsoport operatív eredménye az év első 9 hónapjában pedig 15%-kal növekedett €257m-ra az előző év azonos időszakához képest, köszönhetően az organikus növekedésnek, a vállalatfelvásárlásoknak és a költségek racionalizálásának, ami különösen jó eredmény, tekintve a hotel üzletág alulteljesítését.
A CPI Hungary Magyarország egyik vezető hosszú távú ingatlan befektetője, üzemeltetője és fejlesztője. A CPI Property Group tagja, melynek a 350.000 m2 alapterületű, több mint 657 millió Euró összértékű magyarországi portfóliójának kezelését látja el. Aktív szereplő az irodai, szállodai, kereskedelmi, valamint az ipari-logisztikai szegmensben.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A cégcsoport legzöldebb portfóliójával rendelkezik a CPI Hungary. A vállalat elkötelezett a hosszútávú értékteremtés mellett, épületei üzemeltetésénél, korszerűsítésénél, illetve fejlesztéseinél trendalkotó tevékenységet folytat. Kiemelt figyelmet fordít a fenntartható, környezetbarát megoldásokra, a korszerű technológiák alkalmazására, a modern közösségi terek kialakításra. A fenntarthatósági kritériumoknak megfelelően együttműködnek az anyavállalat ESG (Environmental, Social and Governance) célkitűzéseinek megvalósításában.

A hosszútávú értékteremtés jegyében a zöld fejlesztések mellett a property management és az épületüzemeltetés házon belül történik, szakembereik által tervezett okos rendszerek alkalmazásával folyamatosan felügyelik az épületeket. A felállított rendszerek rekordidővel tudnak reagálni egy-egy külső vagy belső eseményre.
2019-ben a CPI Hungary elnyerte az Év Asset Management díját. A vállalat az elismerést a magas minőségű portfóliójának dinamikus növekedéséért, bérlőközpontú hozzáállásáért, fejlesztéseinek és épületüzemeltetésének újító és fenntartható megoldásaiért érdemelte ki.
A vállalat továbbá küldetésének tekinti az emberközpontú munkakörnyezet kialakítását és a munkahelyi komfortérzet maximalizálását. A bérlőközpontú Humán Innovációs Program továbbra is töretlen sikerrel működik.
2020-ban a CPI élénk nemzetközi kötvénypiaci tevékenysége ismét újabb lökést kapott, miután Magyarországon elsőként zöld vállalati kötvényt hozott forgalomba, 30 milliárd forint névértékben, 2,25%-os kuponnal, 10 éves futamidővel. A zöldkötvény a Moody’s hitelminősítőtől Baa2 minősítést kapott. A CPIPG vállalatcsoport 2019 márciusában tette közzé csoportszintű Zöldkötvény Keretrendszerét, amelynek célja a zöld és fenntartható üzleti működés, így például magas energiahatékonyságú épületek megvalósításának finanszírozása.
Az idei, a Portfolio által megrendezett Property Investment Forum konferencián a CPI Hungary zöldkötvény-kibocsátásával megkapta a rangos elismerést, az Év Ingatlanpiaci Innovációja díjat.

További eredmények:
2019-ben bevezetésre került a forradalmi Tudatos Épület koncepció, elsőként a Balance Hall irodaházban.
A CPI Facility Management megalapította saját Energiakereskedő cégét.
2019-ben a CPI elsőként állt a speciális igényű embereknek szóló Access4You minősítés mellé. Mára már a legújabb fejlesztések és fejlesztési projektek is átmentek a minősítésen.
CPI Hungary saját fejlesztései és fejlesztési projektjei: Airport City Logistic Park big-box E-F épületek (2019), Balance Hall (2019), Mamaison és Comfort Hotel Chain Bridge Budapest fejlesztési projektek (2020), a Property Investment Forum New Concept of the Year 2019 díjazott New Age épületfejlesztési projekt (2020).