Az Év Középvállalalati Irodája

CPI Hungary HQ

Adatlap megosztása

Cím: 1139 Budapest, Váci út 99-105.

Átadás éve: 2023 Q2

Irodában dolgozók száma: 110

Bérlő cég: CPI Hungary Kft.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Tervezési Alapelvek és Funkcionális Koncepció, ahogy mi megálmodtuk:
Az új iroda tervezését alapjaiban korábbi projectünk, egyben székhelyünk, a Balance Hall irodaépület, más nevén az első „Tudatos Épület” inspirációjára építettük. A CPI elkötelezett a környezetvédelem és az értékek megőrzése mellett, mindezt emberközpontú megközelítéssel és fenntartható módon valósítottuk meg, kollégáink bevonásával. A tervezés során cégünk egyik alap pillérét és mottóját - „Nem csupán négyzetmétereket kínálunk, hanem vonzó és funkcionális teret teremtünk” - figyelembe véve mértük fel és álmodtuk meg azt tér-funkció egyensúlyt, amiben csapatunk a leghatékonyabb módon, rugalmas és inspiráló környezetben folytathatja tevékeny hétköznapjait. A magas minőségű design, modern technológiai megoldások mellett olyan otthont idéző irodatér született, ahol nem csak a munka és a kávé pörget, de büszkén mutatjuk a nagyközönségnek, partnereinknek, családunknak is.


Értékmegőrzés, anyagok, bútorok és az újrahasznosítás receptje:
Ne romboljunk, tegyük ki a jó minősági anyagokat, a fenntarthatóságot figyelembe véve alakítsuk ki új irodánkat! Ez volt a kiinduló pont a tervezés elején, és ezt a szellemiséget vittük végig a beköltözésig kéz a kézben. Nem mozgattunk falakat, megtartottuk a beépített anyagokat, bútorokat, sőt áthoztuk azokat régi irodánkból, üres korábbi bérleményi területekről, abból főztünk, ami volt, a többi már csak a fűszer, vagy cseresznye a torta tetején.


Emberek, kollaboráció, csapatszellem, otthon az otthontól távol:
A belsőépítészeti tervezés nem csupán a szükséges funkciókra, modern technológiai megoldásokra és munkavégzési jellegekre fókuszált, hanem a kollégák véleményét is figyelembe vette. Mélyinterjúkat és felméréseket végeztünk az ideális munkakörnyezet megteremtése érdekében. Az üzleti tevékenységek sokfélesége miatt különféle életterek kialakítására törekedtünk, hogy a munkavégzés hatékonyabb és kényelmesebb legyen. A megfelelő tér-funkció egyensúly vizsgálat mellett kiemelt figyelmet kapott a csapat élmény alapú, már bevált munkamódszere, ahol teret adtunk a munkaidőben és azon kívül igénybe vehető tereknek és a kikapcsolódást, akár feltöltődést segítő szolgáltatásoknak és eszközöknek. A teljesség igénye nélkül örömmel osztjuk meg, hogy nálunk a teraszon, kanapén, kerti pavilonokban lepörgethető meetingeken kívül a kollegák bátran használhatják a csocsót, xboxot, átalakítható ping-pong asztalt és a csapatépítő táncos estek támogatóját a beépített sörcsapunkat. A rugalmas munkavégzési lehetőségek mellett HIP és myhive márkánk által nyújtott külsős, de házhoz jövő szolgáltatásait is bármikor igénybe véve beugorhatunk munka előtt, vagy közben egy masszázsra, jógaórára, vagy bevásárolni a termelői piacon.


Terek, amiket mi alkottunk:
• Tér közösségnek, élménynek
• Tér a tudásmegosztásnak
• Üzleti-találkozó tér
• Kollaborációs tér
• Inspirációs tér – projekt szoba
• Zárt irodák és open office terek


Fenntarthatósági törekvéseink, egészséges munkakörnyezet:
A fenntarthatóság kiemelt szempont volt a költözés és az iroda kialakítása, tervezési folyamatai során. Mindemellett a kollégáink körében meghirdetett „Az év innovátora” pályázat nyerteseinek is hasznos és friss ötleteit is megvalósítva többek között a víz- és energiafogyasztás optimalizálás, újrahasznosítás, innovatív hűtés/fűtés, hőtérképezés, LED világítás és a levegő tisztaságát támogató megfelelő mennyiségű növény telepítése mind részét képezték új irodánk fenntartható infrastuktúrájának. A hulladékkezelés és környezettudatos szemléletformálás további fontos lépéseket jelentett az irodai fenntarthatóság terén, így használatba került nagykonyhánkban mindenki által aktívan használt „kompobot” berendezés.


Tervezők

MádiLáncos Stúdió