Az Év Facility Management Cége

CPI Facility Management Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Rövid bemutatkozás

A CPI Property Group az elmúlt évtizedben meghatározó szereplővé vált a régió és a magyar ingatlanpiac számos szektorában, így az irodapiacon, a bevásárlóközpont üzletágban és a szállodaiparban is jelentős pozíciókat foglalt el.
A CPI Property Group itthoni vállalata rendelkezik a csoport legzöldebb portfóliójával.
A CPI Hungary saját létesítményeinek, 1,34 milliárd euró összértékű, 701 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanportfólióját kezeli a CPI FM, amely üzemeltetési szolgáltatójaként is működik. Egy év alatt 58%-kal növekedett az üzemeltetett ingatlanportfólió mérete. A magas minőségi elvárásokkal és erős folyamatokkal rendelkező cég a gyors és minőségi munkavégzés érdekében az „FM in-house” szolgáltatást nyújtja. A CPI FM egy év során közel 9 000 bejelentést, 40 000 karbantartási eseményt kezelt, 97%-os megoldási arány mellett. A CPI FM tulajdonosi szemlélete a jövedelmezőségen túlmutató kritériumokban is megnyilvánul. Trendteremtő és értékteremtő tevékenységeket folytatnak házaik üzemeltetésében, korszerűsítésében. A fenntartható fejlődés kiemelten fontos a működésükben, ezen kritériumoknak megfelelően tevékenykednek és együttműködnek az anyavállalatok ESG (Environmental, Social and Governance) célkitűzéseinek megvalósításában.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Energiastratégia hosszú távon:
A CPI FM innovatív megoldásaival és hatékony energiastratégiájával tűnik ki a magyar piacon, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a CPI bérlői a hazai átlaghoz képest versenyképesebb üzemeltetési költségekkel számolhassanak. Emellett a vállalat arra törekszik, hogy a portfóliójába később bekerült épületekben is minél rövidebb idő alatt a legjobb energiaárakat és üzemeltetési megoldásokat vezesse be. A 2022-ben kibontakozó energiaválság és a fenntarthatósági törekvések erősödése miatt a CPI FM még szorosabb együttműködésre törekszik a bérlőkkel, miközben a Tudatos Épület-koncepció optimalizálja a költségeket. Egy épületnek az energiaellátásában az energiaszinergiák felhasználása ugyanolyan fontos, mint egy élőlény esetében a megfelelő táplálék. Ahogy az evolúció tökéletesítette a metabolizmust, egy üzemeltetőnek hasonlóan kell alkalmazkodni az általa üzemeltetett épületeken.


Innováció:
*A CPI FM folyamatosan alkalmazkodik a korszak és az üzleti élet elvárásaihoz, és teljesen független alapon, külső finanszírozás nélkül működik. Egyik legjelentősebb beruházása a dolgozók oktatása, fejlesztése és morális megbecsülése.
*A CPI Hungary a CPI Facility Managementnek köszönhetően úttörőként vágott bele a fogyasztó oldali szabályzás (DSR) lehetőségének a megteremtésébe, amely a jelenlegi villamos energia rendszer rugalmatlanságának az egyik megoldása lehet a jövőben.
*A Tudatos Épület márka megalkotása, amelyet először a Balance Hall épületében használtak, és amelynek működését a cégcsoport fejlesztési ága úgy tervezte meg, hogy az épület üzemelés közben rövid időn belül reagálni tudjon a környezet és az időjárás okozta változásokra, és az ebből adódó energiamegtakarítási lehetőségekre. Ennek köszönhetően az épület üzemeltetése fenntartható és környezetbarát lesz. CPI FM a Tudatos Épület koncepcióját folyamatosan fejleszti, így újabb és újabb energiamegtakarítási megoldásokat vezetnek be.
*Az FM munkák során nagyon fontos az adatelemzés, vagyis az ebből kiszámítható energiamegtakarítás, az energiaköltségek és fogyasztás optimalizálása.
*A CPI Hungary 2022-től kizárólag megújuló forrásból biztosítja ingatlanportfóliójának működtetéséhez szükséges villamos energiát, ezzel jelentős lépést tesz a fenntartható épületüzemeltetés felé, és lehetővé teszi a bérlők számára, hogy jelentősen csökkentsék ökológiai lábnyomukat.
*A CPI FM 2022-ben az új irodáját 95 %-ban megsemmisítésre, kidobásra ítélt berendezésekkel - a továbbhasználat filozófiáját követve – alakította ki.
*CSR szemlélet mentén kiemelkedő szerepet játszik a CPI FM működésében az edukáció, ezért fontosnak tartja a legfiatalabb korosztály ismeretterjesztését a környezete védelme és a morális viselkedés mentén. Egyedülálló kezdeményezést indított olyan nonprofit civil szervezetekkel, akik e szemléletet tovább tudják vinni az óvodások és a kisiskolások felé.
Továbbiakban támogatja azon mérnöki fórumok megszervezését, amelyek közvetlenül nem a saját üzleti érdekeket, hanem olyan technológiák elterjedését szolgálják, amelyek a környezeti hatásokat mérséklik, ezáltal hozzájárulnak a biodiverzitás fenntartásához.
*A bérlők környezettudatossága a széles körű adatok és javaslatok miatt folyamatosan növekszik, amely az üzemeltetési költségeket is optimalizálja, ez pedig az energiaválság kellős közepén még fontosabb szemponttá válik. A jövőben tervezett aktív felhasználási mód, nagyobb lehetőséget teremt a megújuló energiák rendszerbe integrálása terén.


Referenciák

CPI teljes magyarországi portfóliója és bérlői, beleértve az Immofinanz létesítményeket is.