Az Év Irodája

Colonnade iroda

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Váci út 23-27.

Átadás éve: 2023 Q1

Ingatlan mérete: 1207 m²

Irodában dolgozók száma: 160

Bérlő cég: Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe

Technológia és innováció

AV Spring Kft

Bérbeadó

ERSTE Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap

Kivitelezés / Fitout

FITOUT ZRT.

Tervezés / belsőépítészet

Value 4 Real Group

Rövid bemutatkozás

A Colonnade Biztosító egy luxemburgi székhelyű nem-életbiztosító társaság, mely a kelet-közép-európai régióban Magyarországon és további 5 országban van jelen. Régiós szinten több, mint 550, itthon mintegy 160 dolgozó közreműködésével, innovatív megoldásokkal és széleskörű termékportfólióval segíti a lakossági és vállalati ügyfeleket, hogy megtalálják a számukra megfelelő biztosítási szolgáltatásokat. A dinamikusan növekvő vállalat vezetői egy olyan központ megalkotását tűzték ki célul, mely nemcsak támogatja a cég fejlődését, de tükrözi a jövő Colonnade Biztosítóját és az iparágban betöltött szerepét. A Colonnade 2023. elején költözött be új irodájába, mely a H2Offices irodakomplexumban található. A tervezés során a fenntarthatóság és a modern munkaterek megalkotása mellett kiemelt szempont volt a harmonikus munkahely megteremtése. Ezt a szellemiséget tükrözi az iroda minden pontja, melybe belépve azonnal elvarázsolja a látogatót a modern elegancia és a természetközeli harmónia.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Colonnade Biztosító irodája egy olyan mérnöki-belsőépítészeti alkotás, ami a modern irodakialakítás, a dizájn és fenntarthatóság terén is kiemelkedő. A tervezés során az esztétika és a funkcionalitás mellett a munkavállalók kényelme, jólléte, valamint a fenntarthatóság voltak a legfontosabb alapelvek. Az eredmény pedig egy olyan tér lett, amely nem csupán munkavégzésre szolgál, hanem egy inspiráló környezet, közösségi tér, ahol szívesen töltenek időt a dolgozók, legyen szó munkáról vagy közösségi eseményről.
A Colonnade új irodájának kiválasztásánál és kialakításánál kiemelt szempont volt, hogy egy olyan zöld megoldásokkal rendelkező irodába költözzön a cég, amely csökkenti tevékenységük környezeti hatását és a vállalat ökológiai lábnyomát. A környezetbarát megoldások, valamint az ESG irányelveknek való megfelelés terén mind az iroda, mind az annak helyet adó H2Offices irodaház kiemelkedő. Már az irodaház építési munkafolyamatainál is kiemelt szerepet kapott a környezetterhelés minimalizálása, a vízhasználat racionalizálása, valamint a keletkezett hulladék minimalizálása és újrahasznosítása, amely az irodabérlemény tervezésekor és kivitelezésekor is meghatározó szempont volt.
A belsőépítészeti koncepció a kényelmes és fenntartható munkakörnyezet megteremtésére, a legmagasabb szintű humán komfort biztosítására összpontosított. A munkaterek szabályozható világítással rendelkeznek, amely integráltan működik az audiovizuális rendszerrel a közös terekben, amely biztosítja a távolban dolgozó kollégákkal történő kommunikáció legmagasabb színvonalát. A terek temperálása és szellőzése maximálisan az energiahatékonyság jegyében, az irodatér-használati szokások figyelembevételével működik. Intelligens légtechnikai rendszer gondoskodik arról, hogy az optimális hőmérséklet és friss levegő eloszlás a lehető legkevesebb energiaráfordítás mellett történjen.
Az iroda kialakításakor nagy hangsúlyt fektettek a munkavállalók egészségére és jóllétére is. Ergonomikus irodai bútorok, tágas közös terek, kávézó sarkok, valamint panorámás kilátással bíró, masszázsfotellel felszerelt, rekreációs célt szolgáló pihenősarok gondoskodik a dolgozók jó közérzetéről és egészséges munkavégzéséről.
Felelős Foglalkoztatóként a Colonnade számára az akadálymentesség megteremtése alapvető szempont volt, így mind az irodatér, mind a kapcsolódó közös terek is úgy lettek kialakítva, hogy a megváltozott munkaképességű munkatársaik számára se okozzon gondot a közlekedés.
Az iroda belsőépítészeti megjelenése az épület koncepciójához illeszkedve a skandináv dizájn jellegzetességeit tükrözi: világos, harmonikus pasztellszínek, letisztult vonalvezetés, valamint organikus formák jelennek meg a tér minden pontján, a természetközeli hatást erősítve helyenként fa elemekkel, valamint zöld növényekkel kiegészítve. A tágas, világos, fényben gazdag terek, nagy üvegfelületek, valamint a természetes anyagok használata pedig tovább fokozza ezt a hatást.
Az iroda tervezése során a dekorelemek kiválasztásánál kulcsszerepet kaptak a magyar tervezők alkotásai és a helyi manufaktúrák termékei. Így került kiválasztásra például a fiatal magyar iparművész tehetség által ipari gyártási maradékokból készített, és természetes anyagokkal festett akusztikus panel. Ezek az elemek amellett, hogy kiváló zengéscsillapítók, az irodai hőérzet optimális kialakításában is segítenek, mindemellett pedig egyedi külsőt kölcsönöznek a tereknek. Emellett még olyan különleges megoldásokat találunk az irodában, mint a szárított virágokkal és zuzmóval szórt tapéta, vagy egy magyar manufaktúra által – növényszórattal – készített lámpatest, amelyhez a növényeket a manufaktúra maga gyűjti be a Budapest környéki mezőkről.
A dizájn, fenntarthatóság és kényelem mellett kiemelt szempont volt, hogy a pandémiás időszak után megváltozott működéshez, a hibrid munkavégzéshez igazodva kerüljenek kialakításra a munkaterületek, több tárgyalóval és több funkciót is betöltő tágas közösségi terekkel. A közös terekben, tárgyalókban minden igényt kielégítő, professzionális audiovizuális eszközök és tárgyalótechnikai megoldások segítik a dolgozók munkáját, lehetővé téve kisebb megbeszélésék, de akár egy több országot is érintő townhall megbeszélés lebonyolítását, amihez a munkatársak személyesen és online is tudnak csatlakozni.
A Colonnade Biztosító irodája nem egyszerűen egy munkahely, hanem egy inspiráló környezet, mely tükrözi a vállalat elkötelezettségét az egészséges és fenntartható munkakörnyezet, valamint a munkahelyi jóllét megteremtése iránt, ahol minden ott dolgozó munkavállaló érték és része a közösségnek. Ezt bizonyítja az is, hogy már az iroda tervezési fázisába is bevonták a dolgozókat, és több alkalommal ők maguk dönthettek arról, hogy mi kerüljön beépítésre az irodatérbe. A végeredmény pedig egy otthonos, professzionális munkakörnyezet lett, amely képes hosszú távon a Colonnade munkatársai számára biztosítani, hogy munkájukat minél hatékonyabban és kiegyensúlyozottabban végezhessék.


Tervezők

Szabó Attila
Knerczer Bea