Nevezés

Az Év Tanácsadó Cége

Colliers International

Adatlap megosztása

Cím: 1124 Budapest, Csörsz 41

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

A Colliers International Group Inc. (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIG) világszerte vezető szerepet tölt be a kereskedelmi ingatlanok piacán. Több mint 15.000 szakemberrel, 68 országban nyújt teljes körű szolgáltatásokat ingatlanhasználóknak, tulajdonosoknak és befektetőknek szerte a világon.
A 2017-ben magyarországi alapításának 25. évfordulóját ünneplő Colliers International 1992-ben kezdte meg működését Magyarországon azzal a célkitűzéssel, hogy professzionális ingatlan-tanácsadó szolgáltatást nyújtson a nagy- és középméretű vállalatok számára. A jelenleg több, mint 50 főt foglalkoztató ügynökség mára egyike hazánk és Közép-Kelet-Európa vezető nemzetközi ingatlan-tanácsadó és -közvetítő cégeinek.
A cég teljes körű professzionális szolgáltatást nyújt – többek között - irodákkal, szállodákkal, kereskedelmi és ipari ingatlanokkal kapcsolatos szaktanácsadásban és közvetítésben, fejlesztő, eladó- és bérlőképviseletben, ingatlanbefektetési szolgáltatásokban, ingatlan üzemeltetésben, létesítmény gazdálkodásban, zöld épület tanácsadásban, értékbecslések és megvalósíthatósági tanulmányok készítésében, kiegészítve marketing, piackutatási és pénzügyi szolgáltatásokkal.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Irodapiaci eredmények:
- Kiterjesztett bérlőképviseleti szolgáltatások: Bérlőképviseleten túl, Workplace Solutions, és Változásmanagement a helyi piacon
- BRF számai alapján piacvezetők az iroda bérbeadási piaci bérlőképviseleti alpiacán:
o 2015-ben piaci részesedés alapján, a legtöbb tranzakció lezárása (15 db)
o 2016-ban a legtöbb négyzetméter (49,108)
o 2017 összesítő adatai még nem ismertek.
- Legnagyobb ‘A’ kategóriás bérbeadó képviselet másodlagos városokban: Forest Offices Debrecen

REMS (Real Estate Management Sevices)
- A Colliers REMS Projekt Management üzletága dinamikusan fejlődik, megduplázva évről évre a megbízásállományát. Kezdetben iroda fit out managementtel foglalkoztunk, majd a szolgáltatások kiegészültek irodai alaprajz tervezéssel, műszaki átvilágítással, költségvetés tervezéssel. 2017-től "full scope" project managementet is végzünk helyi szakági műszaki felügyelettel kiegészítve (pl Lucart).
- Teljes projekt management terület: 86.000 nm

Értékbecslési Üzletág
- Az elmúlt évben több mint 120 db kiskereskedelmi ingatlant értékeltünk, amiben volt vegyesen single tenant food retailer, high street retail hypermarket, bevásárlóközpont és strip mall, összesen több mint 400m euró értékben
- Több mint 2.700 szállodai szobát értékeltünk 2017-ben, amelyek összértéke meghaladja a 500m eurót.
- Több mint 1.500 db építés alatt álló lakóingatlan értékelése

Zöld minősítési üzletág
- 2017-ben a Colliers összesen 8 új irodaház zöld minősítésben vesz részt, melyek nagy része már épül vagy épp átadás előtt áll, és van ahol a tervezés közben nyújtunk épp tanácsadást.
- BREEAM In-Use minősítések, valamint irodaterületek minősítése.
- Számos, EMEA régióban található irodakialakítás minősítését végezzük Budapesti központunkból.
- Ennek eredményeként iacvezetők vagyunk zöld minősítési tanácsadásban.
- A HuGBC tagjaként a Colliers delegálja Michael Smithing személyében a LEED International Roundtable számára a tagot, mely a LEED minősítés nemzetközi egyeztető fóruma.