Az Év Design Irodája

Cheppers

Adatlap megosztása

Cím: 1137 Budapest, Szent István körút 22.

Átadás éve: 2015 Q3

Ingatlan mérete: 252 m²

Irodában dolgozók száma: 30

Bérlő cég: Cheppers Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Hannus Tamás - Térkultúra

Növénydekoráció

FitoLand Kertészetek

Irodabútor

Kaári Attila és Rakita Károly

Rövid bemutatkozás

A Cheppers 2012-ben alakult Drupal alapú webes szolgáltatások és honlapok fejlesztésére. Partnereink nyugat-európai és amerikai cégek. 2014-től kezdve cloud alapú szolgáltatás fejlesztéssel és UX/UI tervezéssel, kivitelezéssel bővült a cég portfóliója. 2015-ben kétszeresére nőtt a csapat, emiatt vált szükségessé a korábbi iroda cseréje. Olyan megoldást kerestünk emiatt, amely lehetővé teszi a folyamatos bővülés miatti térigény kiszolgálását, de nem köt minket egy irodaház rendjéhez és lehetőségeihez, és teljesen a saját arcunkra tudjuk szabni az ingatlant. Így találtuk meg tavasszal a Szent István körúton azt az irodát, amit a nyár folyamán a Térkultúra csapatával újragondoltunk, majd több hónap alatt teljesen felújítottunk.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Cheppers és a Térkultúra összefogásával született meg a Cheppers Szent István körúti irodája. Egy olyan kreatív teret szerettünk volna megalkotni, amelyben élmény dolgozni és a környezet inspirálja a munkát és eközben kiszolgálja speciális igényeinket is. Az iroda, amely korábban egy könyvkiadással foglalkozó cégnek adott helyet, csak apróbb felújításokon ment át az utóbbi évtizedekben, ezért teljes körű belső felújításra volt szükség, beleértve a terek elrendezését és a gépészetet. Már a tervezési fázisban részt vettek munkatársaink is, akiknek véleményeit, javaslatait és igényeit a lakberendező csapat teljes mértékben beépítette a felújítás során.


Az átalakítás során figyelembe vettük a 100 éves épület adottságait, és próbáltuk megőrizni az eredeti karakter egyes elemeit.
Az iroda három nagyobb és három kisebb irodarészből valamint két tárgyalásra alkalmas helyiségből áll, amelyek középpontjában a közösségi tér található. Fontos szempont volt, hogy ne csupán a közösségi helyiségekben lehessen pihenni, hanem akár az egyes irodákon belül is lehetőség nyíljon elvonulni akár egy délutáni sziesztára a babzsákok segítségével az iroda bármely szegletébe. A tervezés során körültekintően figyeltünk arra is,hogy a klasszikus coworking terek mellett mindenkinek meglegyen a munkavégzéshez szükséges privát területe.


Több nagyobb iroda létrehozásán kívül kialakítottunk egy úgynevezett „mobil” irodát is ami percek alatt teret enged egy nagyobb rendezvények, szakmai találkozók és meetup-ok megszervezésére.
Az irodában dolgozók fiatalosságát, sci-fi rajongását és kreativitásukat összegyúrva alakult ki az enteriőr, ami egyszerre nyugodt, játékos és inspiráló.