Az Év Irodája

CEZ Magyarország Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1133 Budapest, Váci út 76.

Átadás éve: 2022 Q1

Ingatlan mérete: 270 m²

Irodában dolgozók száma: 15

Bérlő cég: CEZ Magyarország Kft.

Irodabútor

Europa Design

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Irodaszőnyeg, padló

ProInterier Kft.

Irodabútor

Kinnarps Hungary Kft

Design & Build

DekoRatio Branding & Design Studio

Tervezés / belsőépítészet

Cseh Edit - Jóljárt Ágnes

Technológia és innováció

Streamnet Zrt.

Irodabútor

KADAM Lakástextil

Faburkolat

PARTAM Kft.

Kivitelezés / Fitout

Watz Építőipari Kft.

Világítástechnika

Elter Világítás, Ambi Light Kft.

Fotók

Gaál Attila - gaalphoto.com

Rövid bemutatkozás

A CEZ Magyarország Kft., a régió egyik legnagyobb energetikai cégcsoportja, a prágai székhelyű CEZ a.s. leányvállalataként 2005 óta van jelen a hazai villamosenergia-kereskedelmi piacon. A kezdeti évek nagykereskedelmi fókuszú tevékenységét követően 2009-től tevékenységünk középpontjába a nagyfogyasztók magas fokú kiszolgálása került.
Elsősorban nemzetközi ügyfelekből álló végfelhasználói portfóliót kezelünk, valamint jelentős a piaci szerepünk a mérlegköri és megújuló energia termelőknek nyújtott szolgáltatások piacán.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A tervezői koncepciót az irodaépület közege, adottságai és a CEZ Magyarország munkavégzési stílusa, igényei, valamint dolgozóinak véleménye inspirálta.
A design stratégia alapeleme az áramlás, az energia, a "nyitottság" és mindemellett az otthonosság érzésének és élményének a megteremtése volt az új irodatérben. Ennek eszköztárai a tértervezésen kívül a formák, színek, anyagok és a dekoráció voltak. Az új iroda elrendezési- és berendezési terve a cég működési szokásait messzemenően figyelembe véve született.


A 270 m2-es open plan jellegű iroda rendelkezik minden szükséges, ugyanakkor különböző identitású zónával, melyek finom határokkal különülnek el egymástól.
A kialakítás lehetőséget teremt eltérő típusú munkavégzésre, kapcsolódásra és kikapcsolódásra egyaránt. Támogatja a csapat- és egyéni munkát, továbbá alternatív munkaállomásokat is kínál. Megtalálhatók benne kollaborációs zónák, a közösségi térként is funkcionáló konyha, telefonfülke, illetve különböző méretű és stílusú tárgyalók, vendég- és dolgozói gardrób, raktár és elektromos rollertöltő állomás.


Általánosságban elmondható, hogy a berendezési elemek válogatásánál a fő hangsúly a funkció - ergonómia - design hármasán volt. A tudatosan megválasztott ergonomikus Kinnarps munkaállomások, a dinamikus és egyéb, magas minőségű bútorok elősegítik a fizikai aktivitást is és kiválóan támogatják a dolgozókat a munkavégzés alatt. A cég vezetése figyelmet fordít a passzív munkavégzés káros hatásainak kiküszöbölésére különféle aktív munkavégzést segítő elemekkel, így kerülhettek be az állítható magasságú munkaasztalok – köztük a vezetői szoba elegáns Narbutas állítható asztala -, a vidám formájú Wilkhahn üleptámaszok, a Göttesons óriás labdái és egy mini kondigép is. Nem csak az aktív és változatos munkavégzés céljából, de az egész irodatervezésre jellemző környezettudatosság szellemében a cég elektromos rollereket vásárolt.


Az akusztikus térelválasztó panelek, a magas akusztikus tulajdonsággal rendelkező padlószőnyegek és bútorkárpitok hatékonyan csökkentik az irodatérben a zajt és a visszhangot, akusztikus kényelmet biztosítva.


Célunk volt, hogy a CEZ új irodájának tervezésekor a vállalat irányelveihez igazodva újrahasznosított, fenntartható anyagokat javasoljunk. Emellett fontosnak tartottuk, hogy a korábbi bérlemény felhasználható elemeit beépítsük az új irodába: lámpatestek, üvegpanelek és újrafestett ajtók lettek az új tér részei. Az általunk választott Interface padlószőnyeg nem csak magas szintű hanggátló felület, de a Mission Zero küldetés szellemében 100 %-ban újrahasznosított anyagból készült. A visszafogottan elegáns alapszőnyeget a cég arculati színeit tükröző, energikus narancssárga csíkok törik meg, illetve a fogadótérben található szőnyegbetét egyszerre elegáns és otthonos.


Az iroda nem rendelkezik klasszikus recepcióval, helyette egy kellemes és barátságos nappali érzetét keltő vendég-fogadótér látványa tárul a belépők elé meleg színű design ülőbútorokkal, látványos falburkolattal és különleges logó megjelenítéssel.


A vidám, harmonikus, élettel teli színek a barátságos, otthonos munkakörnyezet kialakítását segítik, az újonnan kialakított íves üveg- és fekete falak pedig dinamizmust visznek az összképbe.


A gondosan kiválasztott növények harmonikusan kiegészítik a külső zöld növényzet látványát, jobb közérzetet biztosítanak a köztük dolgozóknak.


A cég vezetése egészen a helyszín kiválasztásától kezdve fontosnak tartotta időről időre bevonni a dolgozókat a tervezés folyamatába, így a falak és üvegfelületek dekorációjának tervezési folyamata a dolgozók ötleteit és gondolatait is képviseli. A falak dekorációja egyrészt az anyavállalathoz való pozitív kapcsolódást szimbolizálja, másrészt az egész iroda téren végigvonul a dolgozók által gyűjtött idézetek látványos, háromdimenziós megjelenítése, mely erős érzelmi és intellektuális stimulációt biztosít.


Mivel a CEZ Magyarország nagy mértékben odafigyel dolgozói igényeire, az elmúlt években megváltozott munkakörülmények ellenére a távoli munkavégzés nem akadályozza meg a hatékony és gördülékeny csapatmunkát. Ennek érdekében magas színvonalú és sokoldalú audiovizuális technikát épített ki a Streamnet, mely támogatja a zökkenőmentes és professzionális munkát. A nagy tárgyalóban található látványos sárga üvegtábla a nagy egyeztetések, stratégiai megbeszélések óriás tervezőtáblája is. A fölötte található kamera digitalizálja a ráírt információkat. Az otthonosság érzetét fokozó függönyök a nagy tárgyalóban és a vezetői szobában szintén a modern vezérlés által működtethetők.


Az üvegfallal határolt kollaborációs tér nem csak informális megbeszélések helyszíne, hanem a dolgozók kívánságára egy PlayStation is helyet kapott ott.


Az iroda egészére jellemző a kompromisszum nélküli, játékos, barátságos és inspiratív kialakítás. Minden részletében átgondolt, testreszabott és otthonos, a visszajelzések alapján nem mindennapi, szerethető irodát kapott a CEZ Magyarország.


Tervezők

Cseh Edit- Jóljárt Ágnes