Nevezés

Az Év Property Management cége

CBRE Magyarország

Adatlap megosztása

Cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

A CBRE globális hátterére támaszkodva az ingatlankezelésen túlmutató, integrált (pl. könyveléssel egybekötött) szolgáltatásokat kínál partnereinek: a kereskedelmi ingatlanok értékét egységes - az üzemeltetés, bérbeadás, marketing, könyvelés és a befektetési szolgáltatások teljes skáláját felölelő - megközelítéssel maximalizálja. A CBRE fenntarthatósági szempontok maximális figyelembevételével zöld üzemeltetési tevékenységet is ellát (BREEAM minősítéssel – BREEAM in management). A Property Management csapat 2013-as megalapítása után 6 év alatt piacvezető pozíciót ért el Magyarországon. Mára egy folyamatosan növekvő portfoliót tudhat magáénak, a kiszolgált ügyfelek elégedettsége mellett.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A cég kezelésében jelenleg 700.000 négyzetméternyi ingatlan van. A CBRE minden körülmények között törekszik a legmagasabb szintű szolgáltatás biztosítására. A portfólión belül kiemelt szerepe van a kiskereskedelmi ingatlanok kezelésének, melyben bevásárlóközpontok és kiskereskedelmi parkok vannak.

Magyarországon jelenleg 2,5 millió négyzetméter kiskereskedelmi ingatlan található, melyből közel 650.000 négyzetméter áll, valamelyik ingatlankezeléssel foglalkozó cég kezelésében. Ebből a CBRE 400.000 négyzetméter kiskereskedelmi ingatlan kezelésével foglalkozik, nemzetközi ügyfeleket kiszolgálva, mellyel a piac 63%-át fedi le, így a legjelentősebb piaci szereplő Magyarországon.


Bár a 2020-as év az ingatlan szektor minden területén rengeteg kihívást hozott, mind az ügyfelek, mind a szolgáltatók szempontjából, a CBRE-nak sikerült minden körülmény mellett kiegyensúlyozott szolgáltatást nyújtania. Ennek keretén belül az ügyfelek elvárásait kielégítve, a kialakult piaci helyzethez igazodva, közel 500 bérleti szerződés részleges újra tárgyalásában vettünk részt, valamint ezek módosításait hajtottuk végre, annak érdekében, hogy a bevásárlóközpontokban, az érintett bérlőkkel és ügyfelekkel együttműködve a rövid és középtávú stratégiák megvalósulhassanak. A bérleti szerződések módosítása mellett, ezeknek a folyamat teljes lekövetését is végrehajtottuk pénzügyi és számviteli vonalon is. Soha nem látott racionalizálást vittünk véghez üzemeltetési és marketing költségekben annak érdekében, hogy a Tulajdonosok és a Bérlők terheit csökkenteni tudjuk, úgy, hogy mindemellett a szolgáltatások színvonala ne szenvedjen kárt és a vásárlók biztonságos bevásárlóközpontokban, és kereskedelmi egységekben tudjanak vásárolni. Cégünk globális hátterének köszönhetően felkészülten tudtuk Ügyfeleinket segíteni a szükséges eljárásrendek kidolgozásában és bevezetésében. A kialakult helyzethez alkalmazkodva flexibilis megoldásokat kínáltunk részükre, hogy a megváltozott környezetben az ingatlanok értéke stabil maradjon.


Tevékenységünk sikerességét mutatja, hogy a pandemiás helyzet ellenére már rövidtávon is sikerült a látógatószámok újbóli növekedését elérni a veszélyhelyzet megszűnését követően. Így nyár közepére a - veszélyhelyzet alatt nagymértékben visszaesett - látogatószámok, és forgalmak 5-15%-kal maradtak csak el a tavalyi évi azonos időszakához képest. Ami a gazdasági környezet adottságaihoz képest nagy sikernek könyvelhető el. A célzott marketing tevékenységnek köszönhetően a forgalmi adatok növekedésénél magasabb arányt tudtunk elérni, még alacsonyabb látogató számok mellett is.


A díj elnyerésével nem csak a CBRE, de közvetlenül közel 70, az ingatlankezelésben résztvevő kollégánk részesülhetne az elismerésben, hiszen jelentős munkát végeznek az ügyfeleink és bérlőik elégedettsége érdekében.