Nevezés

Az Év Tanácsadó Cége

CBRE Magyarország

Adatlap megosztása

Cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

CBRE Magyarország
Integrált ingatlanpiaci szolgáltatások

Szenvedélyünk és szakértelmünk a kereskedelmi ingatlanszektor mélyreható ismeretében rejlik. A CBRE globális hálózatának része vagyunk, amely a világ legnagyobb kereskedelmi ingatlan- és befektetési cége, 2019-es bevétele pedig 23,9 milliárd dollár volt. 2008 óta szerepelünk a Fortune 500-ban, jelenleg a 128. helyen. Világszerte mintegy 530 irodában több mint 100 000 alkalmazottal rendelkezünk. Mindemellett, több mint 100 országban segítünk ingatlanbefektetőknek, bérbeadóknak és bérlőknek.

Globális hálózat, helyi szakértők

A világot átölelő tudásbázisunkat ötvözve budapesti irodánk 130 szakértőjének piaci hozzáértésével valódi előnyt és megoldásokat tudunk nyújtani ügyfeleinknek. Helyi irodánk 1994 óta működik, és több jelentős, a főváros látképét alakító projektben is közreműködött. 2017 óta a CBRE Magyarország a kereskedelmi ingatlantanácsadás területén piacvezető pozíciót tölt be.

Integrált szolgáltatások

Célunk, hogy ügyfeleink egykapus megoldást kapjanak az ingatlannak kapcsolatos igényük kapcsán. Olyan optimális megoldást nyújtunk, amely tartalmazza a szolgáltatások megfelelő kombinációját figyelembe véve a rendelkezésre álló idő- és költségkeretet. Az iroda, a kiskereskedelem, az ipari és logisztikai és a hotel szektorokra koncentráltan a szolgáltatások teljes spektrumát kínáljuk. Például a tranzakciókezelés, a piacelemzés, a helyszín kiválasztás, az újratárgyalás, a projektmenedzsment, munkahelyi stratégia, értékelési és tanácsadási szolgáltatások, ingatlan vagyon kezelés és létesítménykezelés.

A helyszínválasztástól a kulcsrakész irodákig

A szakértőkből álló integrált csapatunk feltérképezi az ideális megoldásokat, végigvezeti ügyfeleinket a kiválasztott helyszíneken, a tárgyalások során szakértő segítséggel segíti a kedvezőbb feltételek elérését. Segít az irodabelső megtervezésében és annak kialakításában. Így időt, energiát és költséget takarít meg ügyfeleink számára a mellett, hogy maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló időkeretet.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

TŐKEBEFEKTETÉSI RÉSZLEG:

A CBRE Magyarország tőkebefektetési részlege a 2017-es és 2016-os sikereire építve egyértelműen piacvezető volt a 2018-as és 2019-es években. Csapatunk folytatta a munkát a 2020-as turbulens időszakban is. A tranzakciók széles spektrumán dolgozott és fejtett ki tanácsadási tevékenységet. Az üres ingatlanoktól kezdve az értékesítésen és visszabérlésen át, az A osztályú irodai és szállodai ügyletekig.

A CBRE Tőkebefektetési csapata jelentős megjelenéssel rendelkezik köszönhetően a webinarjaiknak és szakértői médiajelenlétüknek, amelyekben sikeres ügyleteiket is kommunikálják.

A CBRE jelenleg is több mint 650 millió összegű irodakészletet és több mint 50 millió ipari készletet képvisel. Továbbá ebben az időpontban is körülbelül 100 millió euró értékű szállodai eszköz tranzakciójában működik közre.

Ezekkel a folyamatban lévő ügyletekkel továbbra is piacvezető a hazai befektetési piacon, amelyet az eddig elért eredményeink is bizonyítanak.

TANÁCSADÁS ÉS TRANZAKCIÓMENEDZSMENT, IRODA:

Bérlőképviselet:

Piacvezetőként az egyik erősségünk abban rejlik, hogy milyen gyorsan alkalmazkodtunk ezekhez a soha nem tapasztalt időkhöz, és az, hogy proaktív módon tudunk támogatást és segítséget kínálni irodát bérelni kívánó ügyfeleinknek.

Ez nemcsak a klasszikus „maradni vagy menni” forgatókönyveket foglalja magában, hanem a bérleményi terület visszaadásával kapcsolatos tárgyalásokat, az albérleti tanácsadást, valamint egyéb komplex szolgáltatásokat, mint a munkakörnyezeti tanácsadás és változás menedzsment, stratégiai tanácsadás, összehasonlító piacelemzés, megvalósíthatósági tanulmányok, illetve egyéb integrált szolgáltatások széles körét.

Bérbeadó képviselet:

Ügyfeleink belénk fektetett bizalmának eredményeként 2020-ban 64 500 négyzetméterrel növeltük lízing megbízásainkat, ami azt jelenti, hogy most 271 400 négyzetméteres portfólióért felelünk kizárólagosan.

A gyorsan változó idők miatt felelősséget éreztünk, hogy kulcsfontosságú ügyfeleinket rendszeresebben tájékoztattassuk, ezért 6 webinariumot szerveztünk, hogy megosszuk velük a legfrissebb piaci információkat és kezdeményezéseket. Minden webináriumon több mint 100 ingatlanszakember vett részt.

Az CBRE Irodabérbeadási csapata 6 teljes munkaidős tagból áll.

PROJEKTMENEDZSMENT:

Számos ügyfelünk különböző jellegű projektje mellett, a CBRE projektmenedzsment csapata segítette a Pólus Bevásárlóközpont teljeskörű épületgépészeti átalakítási munkáit és több nemzetközi ügyfelünk budapesti irodaátalakítási projektjeit is.

Ez utóbbiak között említhető meg az IFF új irodája a MillParkban, a Sanofi új központja a Váci Greens irodacampusban, a Citibank egyik meglévő irodaszintjének modernizációja az Arena Cornerben, a LogMeIn új irodája az EWBC-ben és az Apex iroda kialakítása az Advance Tower II-ben.

Szolgáltatási palettánkat szélesíti, hogy már kiskereskedelmi és ipari kiépítések műszaki menedzsmentjét is rendszeresen végezzük. Az idei évben került átadásra a Pólusban a Hervis és az Office Depot új üzlete, illetve hamarosan beindulhat a termelés a Johnson Controls új püspökladányi üzemében is.

Különösen sikeres évet tudhat magáénak a műszaki átvilágítások területén is a projektmenedzsment csapat. Szállodaberuházások átvilágítása, irodaköltöztetések előzetes megvalósíthatóságának vizsgálata, kiskereskedelmi létesítmény ipari épületté való átalakításának előkészítése és költségbecslése, műemlékvédett épületek műszaki átvilágítása is szerepelt az idei feladataink között.

És végül – de egyáltalán nem utolsó sorban – a 2020-as év egyik legnagyobb eredményének tekinti a CBRE Projektmenedzsment csapata, hogy a „workplace design & consultancy” valamint a „change management” tevékenység révén is komoly sikereket ért el és ismertségre tett szert. Ezen szolgáltatásainkat vette igénybe például a Sanofi, az IQVIA és a CBRE egyik legújabb globális partnere, a Novartis.