Nevezés

Az Év Property Management cége

CBRE Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

A CBRE, a világ legnagyobb nemzetközi ingatlan-tanácsadó vállalatának magyarországi irodája 2013. decemberében indította el ingatlanvagyon-kezelési (Asset Services / Property Management) üzletágát, amely egyedülálló tapasztalattal és eredménnyel nyújt világszínvonalú szolgáltatásokat ügyfeleinek.

A CBRE globális hátterére támaszkodva az ingatlankezelésen túlmutató, integrált (pl. könyveléssel egybekötött) szolgáltatásokat kínál partnereinek: a kereskedelmi ingatlanok értékét egységes - az üzemeltetés, bérbeadás, marketing és a befektetési szolgáltatások teljes skáláját felölelő - megközelítéssel maximalizálja. A nemzetközi képzettségű szakértői csapat, mely a CBRE irodában és közvetlenül az ingatlan helyszínén dolgozó munkatársakból egyaránt áll, iroda, ipari és kiskereskedelmi ingatlanok üzemeltetését is a legmagasabb színvonalon, az ügyfél számára optimális IT megoldásokkal végzi. A CBRE fenntarthatósági szempontok maximális figyelembevételével zöld üzemeltetési tevékenységet is ellát (BREEAM minősítéssel – BREEAM in management) és zöld épületet is menedzsel (BREEAM Excellent – Váci Greens C épület).
2015-ben a CBRE új megbízásai közt szerepelt a kevés, idén átadott fejlesztés közül a Váci Greens C épület (tulajdonos: ATENOR Group) és az M0 Business Park logisztikai központ (tulajdonos: IDI Gazeley) üzemeltetése, mellyel további több, mint 50 000 m2-rel nőtt a menedzselt ingatlanállomány, ezzel két év alatt egy világszínvonalú 35 fős 200 000 m2-t üzemeltető cég jött létre.

A szakma pozitív visszajelzéseként az üzletág idén regionális szinten két díjat is nyert: a “EuropaProperty’s CEE Investment Award and Green Building 2015” és a “CEE RealEstate Quality Award” egyúttal a magyar csapat munkájának elismeréseként is szolgál.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az üzletközpontok üzemeltetőjeként a CBRE hazai és nemzetközi szaktudását kamatoztatva, kiemelt figyelmet fordít a vásárlói igények kielégítésére, a rohamosan változó fogyasztói szokásoknak eleget téve. A Pólus Bevásárlóközpont megújulása a CBRE sikertörténete is, amelyet nemcsak a növekvő mutatók igazolnak, hanem a vásárlóktól és az újonnan érkező nemzetközi bérlőktől kapott visszajelzések is: a látogatószám 6%-kal, míg a bérlői forgalom 15%-kal nőtt az előző év azonos, januártól október végéig terjedő időszakához képest – a vasárnapi zárvatartás elrendelése ellenére. 2015-ben közel 20 bérlő hosszabbította meg bérleti szerződét és több mint 16 új üzlet nyílt, többek között az innovatív stripmall koncepció keretében. A Campona Bevásárlóközpontban szintén nő a forgalom és a bérbeadottság is – hasonlóan az üzemeltett ingatlanportfolió többi eleméhez (az Andrássy Palace és a Liget Center a 100%-os béradottságot is elérte már).

Az ingatlanvagyon-kezelési üzletág kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalási tevékenységekre is. Az általa menedzselt két budapesti bevásárlóközpont rendszeresen szervez nagy sikerű jótékonysági és CSR eseményeket. (Pl. a Camponában:
május – mesekönyv gyűjtés a Csodalámpa Alapítvány javára vidéki korházaknak. Nyár vége – tanszergyűjtés a XXII kerületi Gyermekjóléti Szolgálat részére – 900 gyermeknek. December – Karácsonyi ajándékgyűjtés, szintén a XXII. kerületi Gyermekjóléti Szolgálat részére.) Az UNICEF és az SOS gyermekfalvak is rendszeresen gyűjtenek a bevásárlóközpontban.

A CBRE támogatja a Szent Miklós Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekotthon tevékenységét is adományokkal és a munkatársak aktív közreműködésével (pl: mesék felolvasása a sérült gyereknek, közös foglalkozások, rendszeres látogatások).

A CBRE, mint felelős vállalat, részt vesz a Get The World Moving (GCC - https://www.gettheworldmoving.com) programban, melynek keretében a munkatársak egészségmegőrzését helyezi a középpontba.