Nevezés

Az Év Tanácsadó Cége

CBRE Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

Az elmúlt időszakban a CBRE Magyarország dinamikus növekedést mutatott mind árbevétel mind a szakértői létszám tekintetében. Ma már több, mint 120 kolléga áll az ügyfelek rendelkezésére. árbevételét illetően pedig első a magyar piacon Továbbá az idei évben a Euromoney piaci szereplők és szakértők véleményére alapozva választotta meg a CBRE-t a legjobb magyar ingatlantanácsadó cégnek. Ezen felül a cég független szakértőkkel méri a munkavállalói elkötelezettséget, amely az idei felmérés alapján nemzetközi szinten kiemelkedő.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

2018-ben a kiemelendő tranzakciók és ügyletek üzletágak alapján:

CAPITAL MARKETS:
A CBRE egyértelműen piacvezető a Tőkepiacok terén 2018-ben a legnagyobb piaci részesedéssel, továbbá megközelítőleg az összes nagy ügylet lezárása is a CBRE-hoz kötődik. A CBRE csapata adta el a Mammut Bevásárlóközpontot, a legnagyobb ügylet így az ő nevükhöz fűzödik ebben az évben is. A Premier Outlet Centert egy német tulajdonos számára értékesítette, akik 10 év után döntöttek a magyar piacra való visszatérés mellett. Két kiskereskedelmi portfoliót (Atrium és TriStar) értékesített a CBRE csapata 90 millió euró értékben. Négy irodaház eladásában működött közre a csapat, míg a Central Udvar esetében a vételi oldalon játszott tanácsadói szerepet. Továbbá egy új szlovák befektetőnek eladták az IPD South Base 1+2-t, illetve a Növény Park ipari telket is értékesítették a NAMA részére.

PROJEKTMENEDZSMENT:
1. A Cargo City projektmenedzsmentje
Ügyfél: Budapest Airport
Méret: ~ 12 500 m2 raktár és ~ 2 500 m2 iroda és egyéb kiszolgáló terület
Átadás: 2019 Q4
2. Unicredit head quarter projektmenedzsmentje
Ügyfél: Unicredit Magyarország
Méret: 20 000 m2 iroda és egyéb kiszolgáló terület
Átadás: 2020 Q3
3. Raiffeisen head quarter technikai támogatása
Ügyfél: Raiffeisen Magyarország
Méret: 20 000 m2
Átadás: 2019 Q4

TANÁCSADÁS ÉS TRANZAKCIÓMENEDZSMENT, KISKERESKEDELEM:
95 ügylet kötődik a CBRE Kiskereskedelmi csapatához 2018-ban. Az ügyletek értéke a bevásárlóközpontok és High street bérbeadási bevételét tekintve a bérbeadési időszakra levetítve több, mint 23 millió euór, a tanácsadói díj 178 ezer euró.
Bérlőképviselet 14db, 3,222 sq m
High Street, iroda és lakosségi épületeket is magába foglalva 11 db 3,084 sq m
Bevásárlóközpontok 70 db 15,756 sq m
Tanácsadás 18 db n/a
Befektetői támogatás 4 db n/a

TANÁCSADÁS ÉS TRANZAKCIÓMENEDZSMENT, IRODA:
A CBRE irodabérbadási csapata idei év első félévében piacvezető pozíciót szerzett meg 24,4%-os piaci részesedéssel, amely 2018 harmadik negyedévével bezárólag eddig 77 500 m2 -nyi ügyletet takar. 2018 végére előreláthatólag átlépik a százezer négyzetmétert, amely egyedülálló teljesítmény lenne a budapesti irodapiacon. Ez még inkább kiemelkedő annak fényében, hogy egy év leforgása alatt a negyedik helyről az első/második helyre sikerült feltornászniuk magukat. 2018-ban négy A-kategóriás fejlesztés is a csapatnál landolt: BudapestONE, Balance Hall, Exchange Palace, Business Campus. Jelenleg 275 ezer négyzetméter kiadásáért felelnek.