Nevezés

Az Év Tanácsadó Cége

CBRE Hungary

Adatlap megosztása

Cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az elmúlt időszakban a CBRE Magyarország dinamikus növekedést mutatott mind árbevétel mind a szakértői létszám tekintetében. Ma már több, mint 130 kolléga áll az ügyfelek rendelkezésére. árbevételét illetően pedig első a magyar piacon. 2019-ben a Euromoney független kutatásán az összes releváns kategóriában első helyen zárt: Az Év Ingatlanügynöksége, Az Év Befektetési Csapata, Az Év Ingatlan Értékbecslési Csapata, Az Év Bérbeadási Csapata, Az Év Ingatlanpiaci Kutató Csapata). Ezen felül a cég független szakértőkkel méri a munkavállalói elkötelezettséget, amely az idei felmérés alapján nemzetközi szinten kiemelkedő.

2019-ben a kiemelendő tranzakciók és ügyletek üzletágak alapján:

CAPITAL MARKETS:
A CBRE Magyarország 2018-ban az ingatlanpiac abszolút vezetőjévé vált, ezzel megismételve 2016-os és 2017-es sikerét. Versenytársainknál szélesebb körű ingatlanpiaci portfóliónk segítségével/mellett mi bonyolítottuk le a legnagyobb volumenű ügyleteket, illetve mi kötöttük a legtöbb számú üzletet. Magyarországra két új befektetőt sikerült csalogatnunk, mely közül az egyik a GTC Whitehouse-t, másik pedig a Aerozone-t vásárolta meg. Mindkettő esetében úgy nevezett ’off-market’ ügylet volt. Piacvezető csapatunk körülbelül 710 millió euró tranzakciós volumenben fog részt venni 2019 év végére. Várhatóan ez egy 55%-os részedést tükröz majd a piacon.

Az alábbi ingatlanok tranzakciójában vettünk részt:

Kiskereskedelmi ingatlanvételek
• Klepierre Portfolio
• KÖKI Shopping centre

Kiskereskedelmi ingatlaneladások
• ÚjBuda Center

Irodavételek
• WhiteHouse
• Aerozone Business Park

Irodaeladások
• Déli Pont Office
• TUV HQ Office

Ipari/telek eladások
• HeliPort Industrial Park
• Szerémi Business Park

Tranzakciók száma - * 2019. október 1.-én
• 9 – Tranzakció
• 4 – Tanácsadói együttműködések

Tranzakciós volumen:
• Több mint 600 millió euró – * 2019. október 1. – én
• 110 millió eurós értékű ingatlan van kiajánlás alatt.

PROJEKTMENEDZSMENT:
Számos ügyfelünk mellett, a CBRE projektmenedzsment csapata kivitelezte a Jaguar Land Rover Hungary és a Citibank irodaátalakítási projektjeit is. A Jaguar Land Rover Hungary esetében (6 000 négyzetméter) projektmenedzsmenttel kapcsolatos szolgáltatásokat, design tanácsadást és műszaki támogatást nyújtott a csapat a cég számára.

Utóbbi, Citibank megbízás során projektmenedzsment és műszaki ellenőrzés szolgáltatást biztosított a 2 szintet érintő irodakialakítások kapcsán az Aréna Corner irodaházban, ami meghaladta a 3 000 m2-t. Jelenleg a következő szint (7. emelet) kialakítása van folyamatban.

Az egyik visszatérő ipari ügyfelünk a Johnson Controls International Kft. pedig egy újabb műszaki átvilágítási szolgáltatást igényelt a Projektmenedzsment csapattól.

TANÁCSADÁS ÉS TRANZAKCIÓMENEDZSMENT, IRODA:
2018-ban a CBRE Magyarország volt az első olyan tanácsadó cég, amely több mint 100 000 négyzetméterre kötött irodabérleti szerződéseket, rekordot döntve így a Budapesti iroda piacon. A tavalyi évben a tranzakciós volumen 103 000 négyzetméteren zárta az évet.
Ez a tendencia 2019-ben is folytatódik ahol a CBRE összesen közel 135 000 négyzetméterre vonatkozó tranzakciókra számít az év végéig. Az év első félévét a CBRE ismét piacvezető pozícióban zárta, 43%-os piaci részesedést szerezve magának az ügynöki piacon. Az Irodabérbeadási csapat 2019 október 30-ig pedig már összesen 112 000 négyzetméterre kötött bérleti szerződéseket. Ezzel felülmúlva a korábbi teljesítményét és egy újabb rekordot állítva a Budapesti irodapiac számára.