Az Év Irodája Nagyvállalati díj

CA IMMO iroda

Adatlap megosztása

Cím: 1092 Budapest, Köztelek utca 6

Átadás éve: 2019 Q1

Ingatlan mérete: 940 m²

Irodában dolgozók száma: 30

Bérlő cég: CA IMMO Hungary Kft.

Irodabútor

Office Line Kft.

Irodabútor

Kinnarps Hungary Kft

Irodabútor

Haworth Hungary Irodabútor Kereskedelmi Kft.

Irodabútor

IBC Orbán Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Mádi Láncos Studio Kft

Irodabútor

Blue Business Interior Kft. / WorkLab

Kivitelezés / Fitout

Decorfloor Kft. - padlóburkolatok

Kivitelezés / Fitout

Value4Real Építő Kft.

Rövid bemutatkozás

A CA Immo a közép-európai fővárosokban található irodaépületek szakértője. A vállalat hat európai országban tart fenn leányvállalatokat, és elsősorban irodaházak bérbeadásával, üzemeltetésével és fejlesztésével foglalkozik. Emellett értékes ingatlan-portfóliót kezel Németországban, Ausztriában és Kelet-Európában, valamint teljes mértékben lefedi a kereskedelmi ingatlanok piacának értékláncát. A CA Immo 1987-ben alakult meg, és 1988 óta jegyzik a Bécsi Értéktőzsdén. A közép-kelet-európai régióban 1999-ben kezdett el terjeszkedni magyarországi és csehországi ingatlanok vásárlásával.


A CA Immo egyik legfőbb piaca Magyarország – itt budapesti ingatlanokkal foglalkozik. A vállalat nagy- és közepes méretű, előnyös fekvésű, különböző részpiacokhoz kapcsolódó irodaépületekbe fektetett be – Budán és Pesten egyaránt. Ezek az ingatlanok közösségi közlekedéssel könnyen elérhetők, és számos egyedi tulajdonsággal rendelkeznek. A vállalat mindemellett a fenntarthatóságot is szem előtt tartja – a magyar portfólióhoz tartozó épületek szinte mindegyike arany fokozatú LEED minősítéssel rendelkezik.


„Az irodahelyiségek szakértőiként célunk, hogy értékes, minőségi irodakomplexumokból álló portfóliót hozzunk létre, amelynek épületei akár városképi jelentőségre is szert tehetnek” – Gulyás Ede, a CA Immo Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

„Akasztják a hóhért!” – akár ez is lehetne a projektünk neve, hiszen 2018 év elején úgy döntöttünk, hogy a korábbi bázisunkat az R70 Office Complexben szeretnénk lecserélni egy reprezentatívabb irodára. Választásunk a 2017-ben felújított City Gate irodaházra esett, ahol egy modern és dolgozóbarát koncepció mentén mertünk nagyot álmodni, és a MádiLáncos Stúdió, valamint a Value4Real segítségével megvalósítani azt.


A tervezésnél fontos szempont volt, hogy olyan inspiráló környezetet sikerüljön kialakítani, ahol a munkavégzés mellett a közösségi élet is hangsúlyt kap – ennek mentén külön kávézósarok, valamint egy átlagosnál nagyobb konyha is kialakításra került, a napközbeni kikapcsolódást pedig a hinta és a csocsóasztal segíti a kollégáknak.


A növények központi szerepet kaptak az iroda kialakításánál, melynek pozíciói együtt alakultak az iroda funkcionális alaprajzával. Számos kötöttségből izgalmas megoldások születtek, és az elsőre kevésbé szerencsésnek tűnő alaprajzi szituáció egy többféleképpen használható közösségi teret alakított ki. A viszonylag kis belmagasságot színekkel, álmennyezeti nyitásokkal, valamint érdekes mennyezeti játékokkal oldottuk fel.


A hagyományos tárgyalók mellett elhelyezésre kerültek egy- és többszemélyes telefonfülkék, valamint kollaborációs terek is, melyek a nyitott elrendezés egyhangúságát feldobják. Az irodabútoroknál a WELL-jegyében az ergonomikus kialakítású székek és az állítható magasságú asztalok mellett tettük le voksunkat.


A letisztult, de mégis megragadó iroda hasznos funkciói mellett kitűnő bemutatóteremnek is, mellyel az idelátogatók képet kaphatnak a CA Immo által képviselt minőségről.


A képeket Batár Zsolt fotógráfus készítette.