Az Év Irodája

Bunge Zrt.

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Váci út 43.

Átadás éve: 2018 Q4

Ingatlan mérete: 1500 m²

Irodában dolgozók száma: 130

Bérlő cég: Bunge Zrt.

Irodabútor

Ahrend Hungary

Kivitelezés / Fitout

ProInterier Kft.

Irodaszőnyeg, padló

ProInterier Kft.

Növénydekoráció

Plantart

Tervezés / belsőépítészet

Archimon Építészeti és Belsőépítészeti Kft.

Kivitelezés / Fitout

Futureal

Tervezés / belsőépítészet

Póllai Attila

Tervezés / belsőépítészet

Csiszár Beatrix

Rövid bemutatkozás

A Bunge Zrt. a magyar agrár- és élelmiszeripar egyik legjelentősebb képviselője, amely a termeléstől az ipari, kereskedelmi tevékenységeken át az üzleti tevékenységek széles és komplex spektrumát fedi le és eme szerteágazó tevékenységeket összefogó központi irodának kerestünk olyan megoldást, amely a modern iroda trendekkel összhangban van.
Nemcsak a termelésben, de az irodaválasztásnál is kiemelten fontos szempont volt a fenntarthatóság és a minimális ökológiai lábnyom. Így több lehetséges alternatíva közül végül az akkor még csak terveken szereplő, Advance Tower irodaház első ütemében készülő, Váci út 43 alá eső épületére esett a választás. Az irodaház BREEM és Well building minősítése garantálja számunkra, hogy nemcsak termékeink, de munkakörnyezetünk is fenntartható legyen.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A projekt során egy átlagos nagyvállalatnál felmerülő korlátokkal és kihívásoknak kellett megfelelnünk, mint gazdaságosság, helytakarékosság, sokszínű és típusú munkavégzés. A felhasznált anyagok is inkább az elérhető, ésszerű kategóriába tartoznak és büszkék vagyunk arra, hogy az összhang, a harmónia, az otthonos légkör kimagasló és szembetűnő, amellett, hogy egyensúlyban vannak az Open-Office, illetve a zárt és elkülönített terek. Mindezt úgy értük el, hogy nem álltak rendelkezésre nagy terek, drága design elemek, korlátlan költségvetés, mi ebben látjuk az igazi hozzáadott értéket.


A tárgyalókban, közösségi helyiségekben zöld, zuzmó falak kerültek kialakításra, míg az irodatérben szabadon álló és szekrényekbe épített szobanövények teszik otthonossá, természet közelivé a környezetet. A folyamatos friss levegő befújás, valamint a nagy számú növényzet egész évben biztosítja a kiemelkedő minőségű irodai levegőt. Az épületben, de talán a környéken is egyedülálló módon az irodához több mint 250 m2-es, gyepes, fás exkluzív terasz tartozik, ahol a dolgozók étkezhetnek, pihenhetnek, vagy megbeszéléseket tarthatnak.


Összesen 11 tárgyaló, kollaborációs helyiség biztosítja, hogy akár 30 fős oktatásnak, 8 fős tárgyalásnak, 4 fős projektmunkának, vagy egyedi fókuszálást igénylő munkának egyidőben teret adhasson az iroda. A két szárnyban 1-1 konyha és közös helyiségek biztosítják a közös étkezések, kávézások, és beszélgetések, vagy informális megbeszélések színterét. A nyitott irodarészek esetében fontos volt a térelválasztás, és az akusztikai csillapítás. Ezt növénybeépítéses szekrényekkel, üvegezett telefonfülkékkel és irodák közötti áttörésekkel, függesztett és falra szerelt akusztikai panelekkel, csillapítókkal oldotta meg a Techo Hungária Kft. megbízásából a tervező Archimon Kft.