Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

BudaPart WATERFRONT

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Dombóvári út 29.

Átadás éve: 2026

Ingatlan mérete: 22150 m²

Rövid bemutatkozás

A BudaPart WATERFRONT a főváros modernkori történetének legnagyobb, többszörösen díjazott ingatlanfejlesztésének landmark jellegű irodaháza, kilátással a Dunára és a Lágymányosi-öbölre. Az A+ energetikai besorolású épület a legmagasabb fenntarthatósági és minősítési rendszerek követelményeit szem előtt tartva, innovatív és környezetbarát megoldásokkal valósul meg. Az exkluzív elhelyezkedésű, újgenerációs épület tovább erősíti a BudaPart törekvéseit, hogy a közeli irodaházakkal, Budapest első toronyházával és az egyetemi campussal az egyik legjelentősebb szereplőjévé váljon a budapesti irodapiacnak. Az irodaház 22 150 négyzetméternyi bérbeadható alapterületéhez 860 négyzetméternyi üzlethelyiség is járul. Az irodaház dolgozói és az ide látogatók a közösségi közlekedés és a mikromobilitási eszközök mellett 381 parkoló helyet tudnak majd használni az autós megközelítéshez.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A BudaPart WATERFRONT irodaház elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy igazi landmark épületként képviselje a leendő bérlőjét. A Lágymányosi-öböl partján, a Duna-mellett tervezett épületet három oldalról nincs körbe építve, így nem csak az irodaház emelkedik ki a környezetéből kiváló láthatósággal, de tökéletes kilátást biztosít a környező vizekre és a Kopaszi-gát prémium minőségű zöld parkjára.
Az épület state of the art külső megjelenése elegánsan illeszkedik a mellette álló, többszörösen díjazott MOL Campushoz, ugyanakkor karakteres homlokzata egyértelműen megkülönbözteti a környező irodaházaktól. Az elegancia az épületen belül is folytatódik, a légies, reprezentatív lobbival együtt a közösségi terek aránya az épületben közel 10%. Az energiahatékony és fenntartható fűtés-hűtés lehetőséget ad a geotermikus fűtés kiaknázására is. Az épületben feltett cél lesz az egyszerhasználatos műanyagok kizárása, például a kantinban és az étel-ital automatákban.


Tervezők

PLANT - Atelier Peter Kis