Az Év Tervezett Lakó Projektje

BudaPart Otthonok 'E' épület

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest,

Kivitelezés / Fitout

Market Építő Zrt.

Ingatlanfejlesztő

Property Market Kft.

Rövid bemutatkozás

A Property Market Kft. fejlesztésében megvalósuló BudaPart projekttel a főváros egyik legkomplexebb városnegyed léptékű beruházása jön létre a Lágymányosi-öbölben, mintegy 54 hektáron. A megközelítőleg 10 éves beruházás alatt összesen 15 lakó-és 13 irodaház, valamint egy hotel jön létre, ami kiegészül közel 15.000 négyzetméternyi kereskedelmi területtel, így mintegy 25-30.000 városlakó élhet és dolgozhat a közeljövőben. A BudaPart 28 tervezett épületéből már öt elkészült, köztük két lakó-és egy irodaházat idén adtak át, jövőre pedig további két épület, a BudaPart Otthonok ’E’ lakóház és a BudaPart CITY irodaház nyitja meg kapuit.


A BudaPart Ottohonok ’E’ lakóépület a beruházás 5. lakóépületeként valósul meg a városnegyed központi parkja és a bevásárlóutcája mellett. A lakóház BudaParton belüli elhelyezkedése tökéletesen tükrözi a városnegyed koncepcióját: az ajtón kilépve egyik irányban a nyüzsgő, belvárosi hangulattal, a másikban pedig a természet nyugalmával találkoznak a lakók. A 182 lakásos újgenerációs épülettől így gyakorlatilag minden, a hétköznapokban nélkülözhetetlen szolgáltatás és rekreációs lehetőség maximum öt perc sétára található.


A nyolcemeletes épület kivitelezése 2019 márciusában kezdődött el, és idén nyáron érte el a szerkezetkész állapotot, jelenleg 85 %-os készültségi szintnél tart. A környezettudatos szempontokat is szem előtt tartó épület iránt kiemelkedő az érdeklődés, a lakások több mint 60%-a már tulajdonosra is talált.


Az FBIS Architect építésziroda által tervezett BudaPart Otthonok ’E’ épület minden lakását smart home rendszerrel, gépesített konyhabútorral, redőnyökkel, energiatakarékos megoldásokkal, mennyezetfűtés- és hűtéssel és mozgásérzékelővel felszerelve adják át a tulajdonosoknak, az épület fűtése és klímája a vasbetonba kerülő hűtő- és fűtőpanelekkel történik.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A BudaPart lakásai többet nyújtanak egy újgenerációs, modern és magas minőségben kivitelezett otthonnál. A városnegyedben létrejövő sokszínű szolgálatásoknak, rekreációs lehetőségeknek, valamint az infrastruktúra fejlesztéseknek köszönhetően egy városlakónak ki sem kell tennie a lábát ahhoz, hogy napi teendőit elintézze, vagy kikapcsolódjon.


A városnegyed egy új életérzést és életstílust teremt, amivel egy új, zöld központ is születik. A budapartiaknak nem kell választaniuk a városi pörgés és a természetközeli nyugalom között, mivel azt egy helyen kapják meg, így ők döntik el, hogy éppen mire van szükségük a feltöltődéshez.


A BudaPart szerves része a Kopaszi-gát, ahol több étterem, kerékpárút, játszóház, játszóterek, futópálya, számos vízisportolási alternatíva, valamint rendezvényközpont is a lakók, dolgozók és látogatók rendelkezésére áll, amik idén kiegészültek a BudaParton újabb étteremmel, virágbolttal, lottózóval, zöldség-és gyümölcsbolttal, valamint pékséggel és SUP szolgáltatóval. Hamarosan mindezek tovább bővülnek többek között szupermarkettel, fagylaltozóval, fine dining étteremmel, kávézóval, a Lágymányosi-öböl partján Beach&Barral és homokos partszakasszal, emellett jövőre a tervek szerint a városnegyed központi parkja, a közösségi kert és a kutyafuttató is elkészül.


A Property Market már a városnegyed koncepciójának tervezésekor a közösséget helyezte a középpontba, aminek köszönhetően izgalmas utca- és térhálózatot alakult ki: a városnegyedben nincs felszíni parkolás, a kialakított struktúra támogatja a csökkentett autós forgalmat, a határoló utak mentén pedig az irodaházak körbeölelik a leendő lakóépületeket, ezzel is biztosítva a belső területek nyugalmát.


A közösségi szempontokat figyelembe véve kiemelt figyelmet fordítottak a környék humáninfrastruktúrájának fejlesztésére is: a BudaPart Otthonok ’B’ épületében hamarosan megnyílik a bölcsőde és óvoda, a városnegyed hatodik lakóházában, az ’F’ épületben pediggyermek-és felnőtt háziorvosi rendelőt alakítanak ki a tervek szerint.


A lakók számára kiemelten fontos a városnegyed megközelíthetősége, ami a beruházással párhuzamosan folyamatosan fejlődik. A BudaParttól a belváros jelenleg autóval mindössze10 perc alatt elérhető, emellett a dolgozók tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthetik a városnegyedet, a beruházáshoz kapcsolódóan pedig a terület közlekedési lehetőségei még tovább bővülnek: 2019 nyarán adta át a főváros az 1-es villamos Etele tértől Kelenföldig meghosszabbított útvonalát, mely metrókapacitásnyi felvevőképességgel szállítja az utasokat és amivel már elérhető az M4 metróvonal, az év szeptemberétől pedig a 154-es buszjárat körjáratként szolgálja ki az Infopark mellett a BudaPart és a Kopaszi-gát térségét, így biztosítva a városnegyed közvetlen kerületközponti kapcsolatát is. A közeljövőben elindul a 107E jelzésű buszjárat, ami a BudaPart és a Bosnyák tér között szállítja az utasokat, az Új Duna-híd megépítése jelentősen hozzájárul majd a kerület forgalomcsillapításához, illetve újabb tömegközlekedési lehetőségeket kínál, hamarosan pedig elindul a Budai fonódó villamoshálózat fejlesztésének II. üteme, aminek köszönhetően a buszjáratokon felül, a Szent Gellért tértől kötött pályán is elérhető lesz a BudaPart, valamint a Déli Körvasút fejlesztésének köszönhetően Nádorkert néven új vasúti megállót kap a jövőben az újgenerációs városközpont.