Az Év Legzöldebb Projektje

BudaPart GATE irodaház

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Buda-part tér 2.

Átadás éve: 2020 Q1

Ingatlan mérete: 20092 m²

Kivitelezés / Fitout

Market Építő Zrt.

Ingatlanfejlesztő

Property Market Kft.

Rövid bemutatkozás

A BudaPart GATE irodaház a Property Market Kft. fejlesztésében, a főváros legújabb és legkomplexebb városnegyedének kapujában valósult meg, a beruházás első irodaépületeként, amelyet 2020 februárjában adtak át. Az irodaépület 11 emeleten kínál irodahelyiségeket és 675 négyzetméteren kereskedelmi terület, ami kiegészül 4 mélygarázs szinttel, valamint a földszinttel.


Az újgenerációs irodaház Budapest XI. kerületében, egyedülálló környezetben található, ahol az 54 hektáron épülő városnegyednek majdnem fele zöldfelület lesz a fejlesztés végére, így az ott lakók és dolgozók a BudaPart szolgáltatásai és rekreációs lehetőségei mellett a Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl kivételes természeti adottságait is nap mint nap élvezhetik.


A megközelítőleg 10 éves, maximum 6 fázisban megvalósuló beruházás alatt összesen 15 lakó-és 13 irodaház, valamint egy hotel fejlesztését tervezik, így várhatóan közel 3000 lakás, 250.000 négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15.000 négyzetméter kereskedelmi terület jön létre, ahol mintegy 25-30.000 városlakó élhet és dolgozhat a közeljövőben. A BudaParton az első öt épületet már átadták, köztük a BudaPart GATE-et, a beruházás első irodaházát is, bruttó 20.092 m2 bérbeadható területtel.


A városnegyed első irodaépületét az Ybl-díjas Stúdió’100 építésziroda tervezte, akik modern és környezettudatos épületet álmodtak meg, számos különleges és egyedi építészeti megoldással. A BudaPart GATE a városnegyed kapujaként is értelmezhető, így az épület vezeti be a látogatókat a BudaPart világába. Kiemelendő az építészeti egyediségei közül a homlokzat, melynek egyik fő unikalitása, hogy a síktöréseknek köszönhetően olyan hatást értek el, amely a közlekedési folyosóról különböző nézőpontokból más és más képet mutat, továbbá biztosított a ház ideális benapozása is.


A BudaPart GATE kiemelkedő népszerűségnek örvend a bérlők körében is: idén már több cég beköltözött, köztük az Atradius Magyarország, a Sió ECKES, a doTERRA, Orange Business Services, a Novo Nordisk Hungária, IFUA Horváth&Partners valamint a BudaPart ingatlanfejlesztője, a Property Market is. Emellett a szolgáltatott irodákat biztosító Services Office Belbuda is tovább színesíti a portfoliót, amely által a kisebb vállalkozások, akár egyéni vállalkozók számára is elérhető az irodaház.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az irodaház a BudaParton, egy olyan unikális városnegyedben helyezkedik el, ami mindent megad a modern dolgozók számára: a BudaPart GATE-ből kilépve mindössze néhány méterre található a Duna partja és a Kopaszi-gát, ami tökéletes harmóniát teremt a nagyvárosi nyüzsgéssel. A városnegyedben élők és dolgozók a legfontosabb, mindennapokhoz szükséges szolgáltatásokat és kikapcsolódási lehetőségeket sétatávolságban elérhetik.


A BudaPart GATE-ben dolgozók reggel a városnegyedben indíthatják a napot futással vagy kávéval, elvihetik a gyerekeket a közeli bölcsibe vagy óvodába, valamelyik hangulatos étteremben ebédelhetnek, a délutáni megbeszélést egy kávézó teraszán is megejthetik, munka után bevásárolhatnak, este pedig a munkatársaikkal pihenhetnek a Lágymányosi-öböl partján, a Beach&Barban. Mindez tehát jól mutatja, hogy egy budaparti dolgozónak ki sem kell tennie a lábát a városnegyedből ahhoz, hogy a fontosabb teendőit elintézze, amivel jelentős időt tudnak megspórolni és kevesebbet kell ingázniuk a város különböző pontjain.


A BudaPart városnegyed a változatos építészeti megoldások mellett egységes arculati és designszempontok alapján valósul meg, ami az irodaház szignalizációjában, a kereskedelmi egységek homlokzatán és a mintahasználatban is megjelenik, emellett a kézikönyv elemeit az lobbiban is erőteljesen alkalmazzák. Az épületben a városnegyedben használt egyedi BudaPart-térkő mintázata megjelenik a lobbiban és a járófelületeken, emellett a színezett üveg falburkolat is izgalmas, amelynek ritmusa és arányai az épület homlokzatát idézik meg.


Az irodaházban számos innovatív és környezetbarát megoldás található: többek között energiahatékony gépészeti megoldások, magas energiahatékonyságú homlokzati szerkezet, energiatakarékos világítótestek, víztakarékos öntözés és berendezések, elektromos autótöltők, mérhető az elektromos- és hűtési, fűtési energia, valamint magas a beépített anyagok újrahasznosítottanyag-tartalma is az épületben. A BudaPart GATE környezettudatos törekvéseit 2020-ban LEED ’Gold’ minősítéssel ismerték el.


Az újgenerációs épület további előnye a remek irodai lokáció és kilátás, a nagy területű zöld belső udvar pedig még erőteljesebben hozzájárul a dolgozók komfortérzetéhez, valamint a well-being megteremtéséhez.


A BudaPart GATE egyszerűen elérhető: a belváros autóval mindössze 10 percre van, emellett a dolgozók tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthetik a városnegyedet, a beruházáshoz kapcsolódóan pedig a terület közlekedési lehetőségei még tovább bővülnek. 2019 nyarán adta át a főváros az 1-es villamos Etele tértől Kelenföldig meghosszabbított útvonalát, mely metrókapacitásnyi felvevőképességgel szállítja az utasokat és amivel már elérhető az M4 metróvonal, az év szeptemberétől pedig a 154-es buszjárat körjáratként szolgálja ki az Infopark mellett a BudaPart és a Kopaszi-gát térségét, így biztosítva a városnegyed közvetlen kerületközponti kapcsolatát is. A közeljövőben elindul a 107E jelzésű buszjárat, ami a BudaPart és a Bosnyák tér között szállítja az utasokat, az Új Duna-híd megépítése jelentősen hozzájárul majd a kerület forgalomcsillapításához, illetve újabb tömegközlekedési lehetőségeket kínál, hamarosan pedig elindul a Budai fonódó villamoshálózat fejlesztésének II. üteme, aminek köszönhetően a buszjáratokon felül, a Szent Gellért tértől kötött pályán is elérhető lesz a BudaPart, valamint a Déli Körvasút fejlesztésének köszönhetően Nádorkert néven új vasúti megállót kap a jövőben az újgenerációs városközpont.