Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

BudaPart CITY irodaház

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Dombóvári út 27.

Ingatlan mérete: 19755 m²

Kivitelezés / Fitout

Market Építő Zrt.

Ingatlanfejlesztő

Property Market Kft.

Rövid bemutatkozás

A BudaPart CITY irodaház a Property Market Kft. fejlesztésében valósul meg, a főváros legújabb és legkomplexebb városnegyedének második irodaháza lesz, melyet várhatóan 2021 második felében adnak át a BudaPart beruházás részeként. Budapest legújabb városnegyedében összesen 28 épület, köztük 15 lakó-13 irodaház és egy hotel valósulhat meg, amelyek közül öt már el is készült, jövőre pedig a BudaPart CITY irodaházzal, illetve a BudaPart Otthonok ’E’ lakóépülettel bővül a városnegyed.


Az újgenerációs irodaház Budapest XI. kerületében, egyedülálló környezetben található, ahol az 54 hektáron épülő városnegyednek majdnem fele zöldfelület lesz a fejlesztés végére, így az ott lakók és dolgozók a BudaPart szolgáltatásai és rekreációs lehetőségei mellett a Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl kivételes természeti adottságait is nap mint nap élvezhetik.


A BudaPart CITY hat emeleten bruttó 17 ezer négyzetméteren kínál bérbeadható irodaterületet, több mint 700 nm-en éttermet és közel 700 négyzetméteren kereskedelmi területet. A 11 szintes épülethez 3 mélygarázsszint, a földszint és egy mezzanine szint tartozik. A state-of-the-art megjelenésű épület az idén Ybl díjjal kitüntetett Fazakas György által vezetett Fazakas Építésziroda tervei alapján készül a Dombóvári út mellett.


A LEED ’Gold’ minősítést célzó irodaház építése jelenleg a szerződött ütemterv előtt halad, 2020 őszén elérte a szerkezetkész állapot, a használatbavételi engedélyt pedig várhatóan 2021 júniusában kapja meg a fejlesztő, így a nyár folyamán beköltözhet az első bérlő, a Bayer Hungária.


A BudaPart CITY közvetlenül a városnegyed bevásárlóutcája mellett helyezkedik el, így a dolgozók minden szükséges szolgáltatást az irodaépületből kilépve, sétatávolságban elérhetnek, ahogy a városnegyed központi parkját is.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az irodaház a BudaParton, egy olyan unikális városnegyedben helyezkedik el, ami mindent megad a modern dolgozók számára: a BudaPart CITY-ből kilépve mindössze néhány méterre található a Duna partja és a Kopaszi-gát, ami tökéletes harmóniát teremt a nagyvárosi nyüzsgéssel. A városnegyedben élők és dolgozók a legfontosabb, mindennapokhoz szükséges szolgálatatásokat és kikapcsolódási lehetőségeket sétatávolságban elérhetik.


A BudaPart CITY dolgozói reggel a városnegyedben indíthatják a napot futással vagy kávéval, elvihetik a gyerekeket a közeli bölcsibe vagy óvodába, valamelyik hangulatos étteremben ebédelhetnek, a délutáni megbeszélést egy kávézó teraszán is megejthetik, munka után bevásárolhatnak, este pedig a munkatársaikkal pihenhetnek a Lágymányosi-öböl partján, a Beach&Barban. Mindez tehát jól mutatja, hogy egy budaparti dolgozónak ki sem kell tennie a lábát a városnegyedből ahhoz, hogy a fontosabb teendőit elintézze, amivel jelentős időt tudnak megspórolni és kevesebbet kell ingázniuk a város különböző pontjain.


A BudaPart városnegyed a változatos építészeti megoldások mellett egységes arculati és designszempontok alapján valósul meg, ami az irodaház szignalizációjában, a kereskedelmi egységek homlokzatán és a mintahasználatban is megjelenik, emellett a kézikönyv elemeit az lobbiban is erőteljesen alkalmazzák. Az épületben a városnegyedben használt egyedi BudaPart-térkő mintázata megjelenik a lobbiban és a járófelületeken, emellett a színezett üveg falburkolat is izgalmas, amelynek ritmusa és arányai az épület homlokzatát idézik meg.


Az irodaházban számos innovatív és környezetbarát megoldás lesz megtalálható: többek között energiahatékony gépészeti megoldások, magas energiahatékonyságú homlokzati szerkezet, energiatakarékos világítótestek, víztakarékos öntözés és berendezések, elektromos autótöltők, mérhető az elektromos- és hűtési, fűtési energia, valamint magas lesz a beépített anyagok újrahasznosítottanyag-tartalma is az épületben.


Az újgenerációs épület további előnye a remek irodai lokáció és kilátás, a nagy területű zöld belső udvar pedig még erőteljesebben hozzájárul a dolgozók komfortérzetéhez, valamint a well-being megteremtéséhez.


A BudaPart CITY egyszerűen elérhető lesz a dolgozók számára is: a belváros jelenleg autóval 10 percre van, emellett a dolgozók tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthetik a városnegyedet, a beruházáshoz kapcsolódóan pedig a terület közlekedési lehetőségei még tovább bővülnek: 2019 nyarán adta át a főváros az 1-es villamos Etele tértől Kelenföldig meghosszabbított útvonalát, mely metrókapacitásnyi felvevőképességgel szállítja az utasokat és amivel már elérhető az M4 metróvonal, az év szeptemberétől pedig a 154-es buszjárat körjáratként szolgálja ki az Infopark mellett a BudaPart és a Kopaszi-gát térségét, így biztosítva a városnegyed közvetlen kerületközponti kapcsolatát is. A közeljövőben elindul a 107E jelzésű buszjárat, ami a BudaPart és a Bosnyák tér között szállítja az utasokat, az Új Duna-híd megépítése jelentősen hozzájárul majd a kerület forgalomcsillapításához, illetve újabb tömegközlekedési lehetőségeket kínál, hamarosan pedig elindul a Budai fonódó villamoshálózat fejlesztésének II. üteme, aminek köszönhetően a buszjáratokon felül, a Szent Gellért tértől kötött pályán is elérhető lesz a BudaPart, valamint a Déli Körvasút fejlesztésének köszönhetően Nádorkert néven új vasúti megállót kap a jövőben az újgenerációs városközpont.