Az Év Irodaparkja

BOSCH BP106 - Természet ihlette terek

Adatlap megosztása

Cím: 1103 Budapest, Gyömrői út 104

Átadás éve: 2022 Q2

Ingatlan mérete: 4280 m²

Irodában dolgozók száma: 440

Bérlő cég: Robert Bosch Kft.

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Irodaszőnyeg, padló

ProInterier Kft.

Világítástechnika

Pont Light Kft

Növénydekoráció

Plantart

Tervezés / belsőépítészet

UPPER Design Studio

Irodabútor

Mobil Art

Kivitelezés / Fitout

Telesis Generál Zrt.

Rövid bemutatkozás

Természet ihlette terek – a Bosch budapesti irodájának átalakítása


A Bosch saját irodáinak átalakítási programját a New Way of Working címmel határozta meg, amelynek első állomásaként újult meg a mintegy 15 éves Gyömrői úti irodakomplexum 106-os épületének teljes belső tere. A szakértő tanácsadó bevonásával kidolgozott, majd számos workshopon a munkavállalókkal is egyeztetett terv pontosan meghatározta az egyes munkafolyamatokhoz szükséges területigényt. Az Acitivity Based Working (ABW) koncepció lényege szerint a különböző terek funkcióit és arányait a munkavállalók adott tevékenységei, valamint azok tér- és eszközigényei alapján határozták meg figyelembe véve azt is, hogy melyek azok a tevékenységek, amelyeket az irodában szükséges végezniük a kollégáknak és melyek azok, amelyeket home office-ban szívesebben látnak el.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Kiemelt cél volt, hogy a munkavállalókat visszacsábítsák az irodaterekbe, hiszen a személyes találkozások a közösség erősödését, ezzel együtt a munkafolyamatok gördülékenységének előmozdítását is jelentik. Ehhez igazodva az iroda belsőépítész-tervezői nagy hangsúlyt fektettek a rugalmasan használható, könnyen alakítható közösségi helyiségekre. Az ívelt felületekkel és üvegfalakkal, valamint a karakteres lámpatestekkel meghatározott tereket növényszigetek köré szervezték, mind a négy szinten egy-egy megújuló energiaforrást megidéző szín- és anyaghasználattal, bútorokkal, valamint a témát hangsúlyozó tapétákkal. A földszint a bioenergiára reflektál, amelynek tiszta, high-tech formavilágát rengeteg növény és egy zöldfal egészíti ki. A geotermikus energiát megjelenítő első emeleten a földszínek, a súlyosabb bútorok és a természetes anyagok – mint a kerámia – kapták a főszerepet. A vízenergiát megjelenítő emeletet a kék, türkiz és korall színek uralják, amelyeket halászháló-inspirálta lámpatestek egészítenek ki; míg a szélenergiát megjelenítő légies, könnyed stílust képviselő szinten a fehér és világoskék dominanciáját a pasztellszínek oldják. Végül a tetőterasz a napenergia szimbólumaira és a sárga árnyalatokra épít.
A vállalat új irodatér-koncepciójának pilot-projektjében az UPPER Design Studio tervezői a nyitott irodaterek változatos akusztikai megoldásaival, raszterbe rendezett asztalok helyett az együttműködést és a kisebb csoportok létrejöttét segítő helyiségeivel olyan intim és otthonos, egyedi hangulatú és szerethető irodát alkottak, amely kiváló mintát adhat akár a nagy irodák új generációjának is.


Tervezők

Belsőépítészet:
Kiss Péter - UPPER Design Studio


Látványtervezés:
Hegedűs Péter Visuals


Tervdokumentáció:
NOGART - Darai Mária
Antal Nikolett


Épületgépészet:
E6SYSTEM - Kósa Ákos


Épületvillamosság:
Futureplan - Pallai Márton


Tűzvédelem:
Szabó Norbert